Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ήρθε στην Ελλάδα η Alfa Romeo Tonale (+video)

Ελλάδα 0:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ήρθε στην Ελλάδα η Alfa Romeo Tonale (+video)

ΝΕΑ

Ήρθε στην Ελλάδα η Alfa Romeo Tonale (+video)

ΝΕΑ

Το πολυσυζητημένο νέο μοντέλο της Alfa Romeo με την ονομασία Tonale βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και το Newsauto έχει το ρεπορτάζ…

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι πώς την περιμέναμε πολύ καιρό. Ο λόγος για την Tonale, ένα νέο μοντέλο της ιταλικής φίρμας που είδαμε για πρώτη φορά, ως πρωτότυπο, το 2019. Η Tonale ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου (SUV) και φέρει την υπογραφή του Έλληνα σχεδιαστή, Αλέξανδρου Λιώκη.

Πρόκειται για την πρώτη εξηλεκτρισμένη Alfa Romeo στην ιστορία που έρχεται για να βάλει δυναμικά στο χάρτη των SUV την ιταλική μάρκα. Όπως θα δείτε και στο σχετικό video, ήδη οι πρώτες Tonale βρίσκονται στην Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες θα τις δούνε στις αντιπροσωπείες της μάρκας.

Αυτό που χαρακτηρίζει την Tonale είναι η σπορ σχεδίαση, η πολυτέλεια και η τεχνολογία που διαθέτει. Τρία χαρακτηριστικά που τα περιμέναμε από το συγκεκριμένο μοντέλο που έρχεται δυναμικά να εισβάλει και στην πολυτελή κατηγορία. Εσωτερικά το περιβάλλον είναι οδηγοκεντρικό, ενώ όπως θα δείτε και στο video υπάρχουν αρκετοί χώροι για να φιλοξενήσουν μία οικογένεια.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμοι κινητήρες

Αρχικά θα είναι διαθέσιμη με κινητήρες βενζίνης και diesel, με αυτόματο κιβώτιο και με κίνηση μόνο στους δύο τροχούς. Στην περίπτωση των εκδόσεων βενζίνης η χωρητικότητα των 1.5 λίτρων αποδίδει 130 και 160 ίππους (με τους 160 ο κινητήρας αυτός υπάρχει μόνο στην Alfa Romeo συγκριτικά με το υπόλοιπο γκρουπ Stellantis) ενώ οι εκδόσεις πετρελαίου αποδίδουν 130 ίππους.

Να σημειώσουμε πως όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με υβριδικό σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό χρήση αμιγώς ηλεκτρική σε συνθήκες παρκαρίσματος, εκκίνησης κ.λπ.

Και με 275 ίππους

Advertisement

Για όσους ψάχνουν το κάτι παραπάνω, προς τα τέλη του έτους ή το αργότερο αρχές του 2023 θα κάνει την εμφάνισή της και η κορυφαία έκδοση Plug-in hybrid με τους 275 ίππους. Η εν λόγω θα επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητα θα αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα.

Παραδόσες και… τιμές

Οι πρώτες παραδόσεις της Alfa Romeo Tonale σε πελάτες θα γίνουν τέλος Ιουλίου. Οι τιμές ξεκινούν από τα 37.300 ευρώ (βενζίνη) και 41.800 (diesel).

Advertisement

Δείτε στο παρακάτω video τις πρώτες Alfa Romeo Tonale που ήρθαν στην Ελλάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι γίνεται με τη Next.e.Go στην Ελλάδα; Πού θα κατασκευάσει εργοστάσιο;
Μυκονόοοος! Το Citroen Ami Buggy είναι το απόλυτο party animal
Έρχεται νέα μάρκα από την VW;