Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το πρώτο MINI που κατασκευάζεται στη Γερμανία;

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το πρώτο MINI που κατασκευάζεται στη Γερμανία;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το πρώτο MINI που κατασκευάζεται στη Γερμανία;

ΝΕΑ

Για πρώτη φορά μοντέλο τη MINI ξεκίνησε να παράγεται σε γερμανικό εργοστάσιο και συγκεκριμένο στο υπερσύγχρονο του BMW Group στη Λειψία

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε η παραγωγή του νέου MINI Countryman στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία. Το συγκεκριμένο είναι το πρώτο MINI “made in Germany, δηλαδή το πρώτο μοντέλο της μάρκας που κατασκευάζεται στη Γερμανία.

Η τρίτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου θα διατίθεται και με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης σε ένα εργοστάσιο όπου ξεκίνησε την παραγωγή του το BMW i3 πριν από δέκα χρόνια.

Πάνω σε αυτή την παραγωγή οι άνθρωποι της MINI «έχτισαν» τον τρόπο που θα κατασκευάζεται το νέο Countryman το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει τη διάθεσή του στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Εργοστάσιο για… όλα

Να σημειώσουμε πως όλα τα εργοστάσια του BMW Group έχουν δημιουργηθεί για να παράγουν διαφορετικά μοντέλα με διαφορετικά συστήματα κίνησης, δηλαδή από θερμικά έως Plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά και μάλιστα όλα σε μία ενιαία γραμμή παραγωγής.

Το ευέλικτο σύστημα παραγωγής στο εν λόγω εργοστάσιο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά για περισσότερες από μία μάρκα.

Advertisement

Να σημειώσουμε πως καθώς το εργοστάσιο της Λειψίας αναπτύσσεται και η παραγωγή του MINI Countryman ξεκινά, ο αριθμός των εργαζομένων θα αυξηθεί κατά 1.000 και πλέον άτομα μέχρι το τέλος του 2024.

Πόσο κοστίζει;

Advertisement

Το ολοκαίνουργιο MINI Countryman θα διατίθεται αρχικά με τον 1.5 υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 170 ίππων και τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο των 300 ίππων, στην έκδοση John Cooper Works ALL4. Σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία, οι τιμές έχουν ως εξής:

MINI Countryman – 1.5 με 170 ίππους: 34.500 ευρώ.
MINI Countryman John Cooper Works ALL4 -2.0λτ. με 300 ίππου: 57.750 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο λογότυπο και για τα Mini John Cooper Works
Respect! Αυτό είναι το τελευταίο Audi TT
Ποιο είναι το νέο λεωφορείο της Εθνικής ποδοσφαίρου; Πόσο κόστισε;