Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο MINI Countryman JCW: Με 300 άλογα και στρίψιμο go-kart!

Ελλάδα 9:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο MINI Countryman JCW: Με 300 άλογα και στρίψιμο go-kart!

ΝΕΑ

Νέο MINI Countryman JCW: Με 300 άλογα και στρίψιμο go-kart!

ΝΕΑ

H κορυφαία έκδοση του crossover της Mini θα έχει εντυπωσιακές επιδόσεις και κορυφαία οδηγική απόλαυση.

Advertisement
Advertisement

Οι εκδόσεις με τα χαρακτηριστικά John Cooper Works υπήρξαν ανέκαθεν οι πιο σπορ εκδοχές του Mini, και αυτό συμβαίνει για άλλη μια φορά με το νέο Countryman.

Η νέα γενιά μοντέλων του πιο ευρύχωρου Mini έχει μεγαλώσει αισθητά και προσφέρει ακόμα περισσότερους χώρους, άνεση και ασφάλεια. Και χάρη στο σύστημα τετρακίνησης ALL4, το Crossover είναι επίσης πολύ ικανό εκτός δρόμου.

Σε αυτή τη νέα έκδοση, το λογότυπο John Cooper Works έχει επανασχεδιαστεί με πιο μοντέρνα εμφάνιση και για πρώτη φορά. Παράλληλα το νέο MINI John Cooper Works Countryman έχει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26, καθιστώντας το ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ο δίλιτρος turbo κινητήρας με απόδοση 300 ίππων και ροπή 400 Nm. Χάρη σε αυτό το μοτέρ η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα γίνεται σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική φθάνει τα 250 χλμ/ώρα.

O κινητήρας έχει δεχθεί αρκετές επεμβάσεις σε πολλά σημεία (έμβολα, σύστημα εισαγωγής κ.ά), έτσι ώστε εκτός από την αυξημένη ισχύ να εξασφαλίζει και μεγαλύτερη αντοχή στην γρήγορη οδήγηση.

Advertisement

Υπάρχει επίσης το κλασικό σύστημα τετρακίνησης της MINI, μεγαλύτερα και πιο φαρδιά ελαστικά σε ζάντες 19 και 20 ιντσών σε αποκλειστικό σχεδιασμό για την έκδοση JCW, ενώ και το σύστημα πέδησης είναι αναβαθμισμένος.

Ο χαρακτηριστικός ήχος του συστήματος εξατμίσεων κάνει επίσης το MINI John Cooper Works Countryman άμεσα αναγνωρίσιμο ως μοντέλο υψηλών επιδόσεων, ενώ υπάρχει και σύστημα επιπλέον ενίσχυσης του ήχου μέσω των ηχείων.

Advertisement

Το νέο MINI JCW Countryman διαθέτει συνολικά 12 αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες περιμετρικής κάλυψης. Υποστηρίζουν τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και επιτρέπουν τη μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 2 στο ολοκληρωμένο πακέτο προαιρετικών επιλογών Driving Assistant Professional.

Σε ό,τι αφορά τις διαφορές του από την υπόλοιπη σειρά, υπάρχουν αεροδυναμικά βοηθήματα σε όλο το αμάξωμα,  νέα οκταγωνική μάσκα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα ενώ  οι νέοι προβολείς MINI LED με οριζόντιες μπάρες στο JCW Signature Mode δίνουν στο crossover μια πιο εκφραστική εμφάνιση.

Advertisement

Στο εσωτερικό, το νέο MINI John Cooper Works Countryman έχει πιο σπορ πινελιές, καθώς κυριαρχούν το κόκκινο και μαύρο χρώμα στο ταμπλό, κατά μήκος των θυρών και στα υψηλής ποιότητας σπορ καθίσματα JCW, τα οποία μια αναφορά στην αγωνιστική κληρονομιά της MINI. Το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από δίχρωμο ύφασμα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Η πίσω σειρά καθισμάτων μπορεί να μετακινηθεί σε μήκος έως και 13 εκατοστά. Με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, ακόμη και ογκώδη αντικείμενα μπορούν να μεταφερθούν εύκολα στο χώρο αποσκευών χωρητικότητας 460 έως 1.530 λίτρων.

Από την μεγάλη οθόνη ΟLED στην κεντρική κονσόλα, μπορούν να επιλεγούν οι ρυθμίσεις οδήγησης με την ονομασία MINI Experience Modes, μεταξύ των οποίων υπάρχει και η λειτουργία go-kart που προσφέρει μια ιδιαίτερα σπορ οδηγική εμπειρία και αυξημένη ένταση του ήχου στην καμπίνα.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπείας, η τιμή του MINI Countryman John Cooper Works ALL4 ξεκινά στην χώρα μας από τα 57.750 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο λογότυπο και για τα Mini John Cooper Works
To νέο MINI Countryman στην Ελλάδα (+τιμές)
Τo νέo MINI Cooper SE στην Ελλάδα (+τιμές)