Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο Chaos; Νέα ιταλική εταιρία βγάζει τρία ηλεκτρικά hypercars! (+video)

Ελλάδα 3:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο Chaos; Νέα ιταλική εταιρία βγάζει τρία ηλεκτρικά hypercars! (+video)

ΝΕΑ

Ποιο Chaos; Νέα ιταλική εταιρία βγάζει τρία ηλεκτρικά hypercars! (+video)

ΝΕΑ

Μία νέα ιταλική εταιρία με το όνομα Laffite Automobili φέρνει μνήμες από παλαιότερες εποχές της Formula 1. Και βγάζει μαζί όχι ένα αλλά τρία διαφορετικά hypercars.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία εντελώς νέα υπόθεση στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ανακοινώθηκε μόλις πριν ένα μήνα. H Laffite Automobili είναι μία εταιρία που δανείζεται το όνομά της από μία παλιά δόξα της Formula 1, τον Jaques Laffite, o οποίος είχε αξιοσημείωτη δράση στις δεκαετίες του 70 και του 80 με 176 συμμετοχές, 6 νίκες και πολλά πόντιουμ.

Η σύγχρονη εταιρία ξεκίνησε από δύο συνεργάτες, τον Pascal Cohen και τον Bruno Laffite, οι οποίοι παρουσίασαν πρόσφατα τα τρία πρώτα μοντέλα της γκάμας της εταιρίας.

Η παρουσίαση έγινε στο Μαϊάμι, στα προεόρτια του Γκραν Πρι που θα γίνει εκεί το Σαββατοκύριακο. Εκεί αποκαλύφθηκαν στο κοινό τα LM1, το Atrax και το Barchetta, μαζί με δύο παραλλαγές τους, το Atrax Stradale και το Barchetta Coupe.

Advertisement
Advertisement

Μετά από πέντε χρόνια τεράστιων επενδύσεων, έρευνας και ανάπτυξης, οι δύο εταίροι και οι συνεργάτες τους κατάφεραν να ανταποκριθούν στις πιο ακραίες απαιτήσεις σχεδιασμού, μηχανικής και απόδοσης, και έτσι να δημιουργήσουν τα δικά τους hypercars.

Βασιζόμενη στο ταλέντο και την εμπειρία των συνεργατών της GFG Style για τη σχεδίαση και της LM Gianetti για έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή, η Laffite Automobili δημιούργησε μια σειρά από εντυπωσιακά αυτοκίνητα εμπνευσμένα από τους αγώνες αυτοκινήτων, αλλά προορίζονται αποκλειστικά για το δρόμο.

Advertisement

Συνδυάζοντας αισθητική, κομψότητα και επιδόσεις μαζί με πολυτέλεια, άνεση και τεχνολογία, τα Laffite Automobili Hypercars ακολουθούν το ρεύμα της εποχής και είναι ηλεκτρικά. Αλλά έχουν όμως και έντονη ηχητική παρουσία.

Advertisement

Ένα επαναστατικό ηχοσύστημα, σε συνδυασμό με τον κινητήρα, παράγει τη τους ήχους καθαρόαιμων αγωνιστικών μηχανών. Είναι επίσης όλα εξοπλισμένα με ελαστικά Pirelli, τον επίσημο Ιταλό προμηθευτή της μάρκας.

Τα αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται σε μικρούς αριθμούς, μεταξύ 24 και 26 μονάδων. Κάθε όχημα της Laffite Automobili έχει μοναδικό σχεδιασμό, και απευθύνεται σε ένα πιο “ψαγμένο” κοινό που αναζητά μία διαφορετική επιλογή από τις συνηθισμένες.

Advertisement

Όσο για τις προδιαγραφές τους είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Το LM1 έχει απόδοση 1.167 ίππων, ροπή 1.600 Νm, κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 1,98 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 350 χλμ/ώρα.

Το Atrax είναι ένα hyper-SUV με την ίδια απόδοση σε ισχύ, 0-100 χλμ/ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα και τελική 240 χλμ/ώρα.

Η Barchetta είναι ένα πολύ όμορφο διθέσιο supercar (βγαίνει πλέον και σε ανοιχτή έκδοση), με απόδοση 585 ίππους, 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 320 χλμ/ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα supercars του Giugiaro για τη Laffite Automobili
Η κόρη του Σπύρου Πανόπουλου ίπταται δίπλα από το Chaos
Τι άλλο μας έδειξε ο Πανόπουλος από το Chaos;