Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο αυτοκίνητο βγήκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Τουρκία;

Ελλάδα 3:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο αυτοκίνητο βγήκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Τουρκία;

ΝΕΑ

Ποιο αυτοκίνητο βγήκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Τουρκία;

ΝΕΑ

Μόλις για 4η χρονιά διοργανώθηκε ο θεσμός του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» στην Τουρκία. Δείτε ποιο αυτοκίνητο ψήφισαν ως το καλύτερο οι γείτονες.

Advertisement
Advertisement

Ο θεσμός του Αυτοκινήτου της Χρονιάς είναι ένα σημαντικό βραβείο στην αυτοκίνηση κυρίως στην Ευρώπη, εκεί όπου ξεκίνησε το 1964 και συνεχίζεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα, με συγκεκριμένους δημοσιογράφους αυτοκινήτου να βραβεύουν κάθε χρόνο το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς.

Ανά το πέρασμα των ετών δημιουργήθηκαν και άλλοι αντίστοιχοι θεσμοί, όπως το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (από το 2004 και μετά), ενώ πολλές χώρες έχουν δημιουργήσει τα δικά τους αντίστοιχα βραβεία για τα καλύτερα αυτοκίνητα κάθε έτους.

Στην Τουρκία το «Car Of the Year» διοργανώνεται από την Ένωση Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου και ξεκίνησε μόλις το 2016, όταν και η Skoda Superb ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για τη χρονιά εκείνη. Το 2017 ο τίτλος πήγε στο Renault Megane Sedan, ενώ πέρσι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αυτοκινήτου επέλεξαν ως καλύτερο αυτοκίνητο το υβριδικό Hyundai Ioniq.

Advertisement
Advertisement

Για το 2019 τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς», όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες, πήρε ένα μοντέλο που κατασκευάζεται στην Τουρκία, η νέα Toyota Corolla Sedan. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο συγκέντρωσε 4.170 βαθμούς από τους 74 δημοσιογράφους που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, παίρνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των 7 μοντέλων που είχαν προκριθεί στην τελική φάση.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης με 3.770 βαθμούς βρέθηκε το Dacia Duster, ενώ τρίτη με 2.670 βαθμούς κατετάγη η Mercedes A-Class. Κατά σειρά, το Ford Focus, το Volvo XC40, το VW T-Roc και το Honda CR-V έκλεισαν την τελική επτάδα.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι σε ότι αφορά στο Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, τον τίτλο για το 2019 πήρε η Jaguar I-Pace, μια επιτυχία που επαναλήφθηκε για το ηλεκτρικό crossover της Jaguar και κατά την ανάδειξή του ως «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2019.

Advertisement