Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Jaguar I-Pace Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς (video)

Ελλάδα 18:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar I-Pace Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς (video)

Mobility

Jaguar I-Pace Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς (video)

Mobility

Η Jaguar κέρδισε το πρώτο της τίτλο για το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019 με την I-Pace. Η πρωτιά ανακοινώθηκε στα εγκαίνια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

 

Η νίκη έγινε σημαντικότερη καθώς το πρωτοποριακό ηλεκτρικό SUV, κέρδισε στα σημεία, όταν ισοβάθμησε με την Alpine A110. Σύμφωνα με τους κανονισμούς: “η Jaguar κηρύχθηκε νικήτρια με βάση το πόσοι κριτές της είχαν δώσει την πρώτη θέση. Η I-Pace έλαβε 18 ψήφους πρώτης θέσης και 16 η A110. ” Στην τρίτη θέση ήταν το νέο Kia Ceed, με τα Ford Focus και Citroen C5 Aircross να κλείνουν την πεντάδα.

Advertisement
Advertisement

Ο Έλληνας εκπρόσωπος στον θεσμό ο Στρατής Χατζηπαναγιωτου δώσε την πρώτη θέση των ψήφων του στην Alpine !

Η I-Pace κατασκευάζεται από την Magna Steyr, ενώ η διαδικασία της γέννησης της από λευκό χαρτί μέχρι τη γραμμή συναρμολόγησης είχε διάρκεια μόλις τέσσερα χρόνια.

Η λειτουργία της είναι απλή. Πατώντας το κουμπί εκκίνησης καλείτε στη ζωή τα όργανα, τα φώτα και το σύστημα ψυχαγωγίας. Ο επόμενος στόχος είναι ένα από τα τέσσερα πλήκτρα: D, N, R και P. Η μετάδοση είναι μονής σχέσης, δεν υπάρχουν επιλογές σχέσεων αφού δεν υπάρχουν ταχύτητες και τις περισσότερες φορές επιβραδύνετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε το πεντάλ του φρένου. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι εμπνευσμένος από το Velar και η οθόνη μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, με έμφαση στην ταχύτητα, στην εμβέλεια ηλεκτρικής αυτονομίας, στην πλοήγηση, στη ροή ενέργειας ή στην ψυχαγωγία.

Advertisement

Advertisement

Η θέση οδήγησης είναι σχετικά όρθια, πράγμα που σημαίνει ότι ενώ το ρυθμιζόμενο σε 18 κατευθύνσεις κάθισμα είναι άνετο και υποστηρίζει σωστά το σώμα. Ο πίσω χώρος φόρτωσης της I-Pace (υπάρχει επίσης ένας μικρός χώρος φόρτωσης κάτω από το εμπρός καπό) είναι μεγαλύτερος, με χωρητικότητα 656 λίτρα έναντι 463 της F-Pace. Αυτό συμβαίνει, επειδή τα περισσότερα ηλεκτρικά μέρη είναι αποθηκευμένα και τακτοποιημένα κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου.

Δείτε εδώ τη δοκιμή του μοντέλου

 

Advertisement

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: Δύο Ηλεκτροκινητήρες
400 PS / 70,1 kgm
ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ: Ιόντων Λιθίου 90 kWh
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 480 km
ΚΙΒΩΤΙΟ: Αυτόματο 1 Σχέσης
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Στους 4 τροχούς
ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Διπλά ψαλίδια (E ) Πολλαπλών συνδέσμων (Π)
0-100 0km/h: 4,1’’
ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 200 km/h
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Μ/Π/Y): 4.682/1.890/1.565 mm
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.990 mm
ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ: 656 lt
ΒΑΡΟΣ: 2,208 kg