Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο αυτοκίνητο πωλείται με καπέλο 100%;

Ελλάδα 23:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο αυτοκίνητο πωλείται με καπέλο 100%;

ΝΕΑ

Ποιο αυτοκίνητο πωλείται με καπέλο 100%;

ΝΕΑ

Υπάρχει ένα αυτοκίνητο στις ΗΠΑ όπου η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη ώστε οι αγοραστές να δίνουν όσο-όσο για να καταφέρουν να το βάλουν στο χέρι.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα αυτοκίνητα της περασμένης χρονιάς στις ΗΠΑ αποτελεί το αντικείμενο του πόθου για δεκάδες αγοραστές οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν έως και το διπλάσιο της τιμής του για να καταφέρουν να το αποκτήσουν.

Ο λόγος για το GMC Hummer EV, το ηλεκτρικό Hummer δηλαδή, το οποίο ξεκίνησε να παράγεται προς τα τέλη του 2021. Η “Έκδοση 1” έχει τιμή καταλόγου στις ΗΠΑ 110.295 δολάρια (λίγο πάνω από τις 104 χιλιάδες ευρώ) και είναι ένα από τα πιο ακριβά μοντέλα της GM αλλά και όλης της αμερικάνικης αγοράς.

Η ζήτηση όμως είναι τεράστια και ήδη υπάρχουν πάνω από 70.000 παραγγελίες. Η GM όμως δεν έχει την δυνατότητα να παράγει τόσο μεγάλους αριθμούς και έτσι οι τιμές για τα ελαφρά μεταχειρισμένα ηλεκτρικά Hummer EV έχουν κυριολεκτικά εκτοξευθεί στα ύψη.,

Advertisement
Advertisement

Μία από τις πωλήσεις που έχουν καταγραφεί στο διαδίκτυο αφορούν έναν πελάτη που πλήρωσε το ποσό των 260.420 δολαρίων για να καταφέρει να το αποκτήσει. Και αυτή δεν είναι η υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί φέτος.

Το συγκεκριμένο Hummer είχε άνοδο της τιμής του μέσα σε λίγους μήνες κατά 136%. Ένα άλλο όμως κατάφερε να πιάσει ακόμα περισσότερα χρήματα, καθώς πωλήθηκε για 286.000 δολάρια στην Αριζόνα, με αύξηση πάνω από 159% από την αρχική τιμή καταλόγου.

gmc hummer ev

Advertisement

Υπάρχουν τιμές που ξεπερνούν τις 310.000 και 325.000 δολάρια -έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε διαδικτυακές δημοπρασίες- και προφανώς υπάρχουν αγοραστές που είναι διατεθειμένοι να δώσουν αυτό το ποσό για να το αποκτήσουν.

Δεν είναι όμως μόνο οι ιδιώτες που πωλούν τα Hummer στη “μαύρη αγορά”. H GM αντιμετωπίζει προβλήματα με αρκετούς αντιπροσώπους της οι οποίοι προσθέτουν έως και 50.000 δολάρια στην τιμή καταλόγου.

Advertisement

H κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει την GM να προειδοποιήσει τους αντιπροσώπους της ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή και θα έχει συνέπειες.

Η GM κατασκευάζει το GMC Hummer EV στο εργοστάσιό της στο Factory Zero στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Λόγω της υψηλής ζήτησης, η GM θέλει να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου. Μέχρι να γίνει πάντως αυτό, τα ηλεκτρικά Hummer θα συνεχίσουν να αλλάζουν χέρια για εξωφρενικά ποσά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Lebron James εντυπωσιάζεται από το νέο GMC Hummer EV (+vid)
GMC Hummer EV: Δοκιμές και ευχαρίστηση στο χιόνι
Δείτε το άλμα του ηλεκτρικού GMC Hummer (+video)

Advertisement