Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιοί στριμώχνουν τους Γερμανούς;

Ελλάδα 9:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοί στριμώχνουν τους Γερμανούς;

ΝΕΑ

Ποιοί στριμώχνουν τους Γερμανούς;

ΝΕΑ

Οι μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες περνούν δύσκολες στιγμές. Και το μέλλον δεν διαγράφεται ευοίωνο.

Advertisement
Advertisement

Οι μεγάλες ανακατατάξεις που φέρνει η ηλεκτροκίνηση, έχουν σημαντική επίδραση και στο βιομηχανικό τοπίο, όπου πολλά θα κριθούν μέσα στην επόμενη πενταετία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Ifo του Μονάχου, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Volkswagen, Mercedes-Benz και BMW, εξέφρασαν ανησυχίες για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου τους.

Οι ανησυχίες αυτές πηγάζουν από διάφορους παράγοντες, όπως ο πληθωρισμός, η αδύναμη οικονομία της Ευρώπης και κυρίως ο έντονος ανταγωνισμός από την Tesla και τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

Η έρευνα δείχνει ότι οι προσδοκίες των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών έχουν φτάσει στο χαμηλότερο σημείο τους από την οικονομική κρίση του 2008.

Η επιδείνωση των προσδοκιών ευθυγραμμίζεται με την πρόσφατη άνοδο των επιτοκίων παγκοσμίως και τον αυξανόμενο αριθμό προειδοποιήσεων για την κερδοφορία των εταιρειών, γεγονός που έχει μειώσει την αισιοδοξία για το άμεσο μέλλον.

Ο Oliver Falck, επικεφαλής του Ifo Center for Industrial Organization and New Technologies, συνέκρινε την τρέχουσα αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τις πρώτες ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία.

Advertisement

Ως απάντηση, οι αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές, ιδίως για τα premium και τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας αυξάνει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων δυσκολεύεται να αντιπαρατεθεί στους ανταγωνιστές της.

Advertisement

Στην Κίνα, η Volkswagen, ο μεγαλύτερος παίκτης στη γερμανική αγορά, αντιμετωπίζει σημαντική πίεση από την Tesla και τους τοπικούς κατασκευαστές ηλεκτρικών, όπως η BYD, η οποία ξεπέρασε για πρώτη φορά την VW στους πρώτους μήνες του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η έκπληξη που ήρθε από την Κίνα
Αποκάλυψη: Χωρίς την Κίνα δεν υπάρχει ηλεκτροκίνηση!
Ακόμα και ο Μασκ «προσκυνά» τους Κινέζους