ΝΕΑ

Ποιοι και γιατί φοβούνται το Apple Car;

Ελλάδα 5:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι και γιατί φοβούνται το Apple Car;

ΝΕΑ

Ποιοι και γιατί φοβούνται το Apple Car;

ΝΕΑ

Αν νομίζετε πως η υπόθεση αυτοκίνητο για την Apple έχει κλείσει πέφτετε έξω. Ο ίδιος ο CEO της εταιρίας, Tim Cook, άφησε πρόσφατα να εννοηθεί σε δηλώσεις του πως το Apple Car θα συμβεί.

Advertisement
Advertisement

Τελευταία κυκλοφορούν πολλές ειδήσεις γύρω από την παραγωγή αυτοκινήτων από κολοσσούς στον τομέα της τεχνολογίας. Και ενώ η Sony έχει κάνει ξεκάθαρο πως δεν έχει σκοπό να μπει στην αυτοκινητοβιομηχανία, υπάρχουν φήμες τόσο για την Huawei και πολύ περισσότερο για την Xiaomi. Ειδικά για την τελευταία οι φήμες επιβεβαιώνονται αφού ο ίδιος ο CEO της εταιρίας, Lei Jun, είπε πως αυτό θα είναι το τελευταίο μεγάλο πρότζεκτ πριν κλείσει την καριέρα του.

To πιο πιθανό είναι η Xiaomi να έχει ήδη συμφωνήσει με κάποια μεγάλη κινεζική εταιρία και σε συνεργασία με αυτή να προχωρήσει στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Και αν κρίνουμε από τις προδιαγραφές των smartphones και των λοιπών συσκευών, τότε θα πρέπει να περιμένουμε εξίσου ποιοτικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τα σήματα της Xiaomi.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, αυτά τα παρατηρεί καλύτερα από όλους και η Apple που λογικά δεν θα αφήσει αναπάντητη μια τέτοια πρόκληση. «Κατά την άποψή μου, η αυτόνομη τεχνολογία από μόνη της είναι μία βασική τεχνολογία,. Εάν κάνετε ένα βήμα πίσω, το αυτοκίνητο, με πολλούς τρόπους, είναι ένα ρομπότ. Ένα αυτόνομο αυτοκίνητο είναι ένα ρομπότ. Και έτσι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν αυτόνομα. Και θα δούμε τι κάνει η Apple», δήλωσε ο Cook σε podcast του Sway, όπως αναφέρει το CNBC.

Πριν από μερικές μέρες το διαδίκτυο και τα social media είχαν πάρει φωτιά με την είδηση πως η Hyundai θα αναλάμβανε την παραγωγή του Apple Car. Παρόμοιες φήμες υπήρξαν και για τη Nissan και όπως δείχνουν τα πράγματα η όλη υπόθεση είναι απλά θέμα χρόνου. Όχι για το αν θα υπάρξει Apple Car, αλλά για ποιος θα το κατασκευάζει…

Advertisement

Η παραγωγή ενός Apple Car δεν φοβίζει και τόσο τις mainstream εταιρίες, αλλά πολύ περισσότερο τους premium κατασκευαστές με τα ακριβότερα προϊόντα. Από την παραδοσιακή Mercedes-Benz μέχρι την Tesla, όπως επισημαίνει σε αναφορά της ανάλυση της Bernstein.

Λόγω του κύρους που έχει η Apple από τις ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και του κορυφαίου της τεχνολογικού υπόβαθρου, θα μπορούσαν π.χ. το 2030 να επιτευχθούν πάνω από 1,5 εκατομμύριο πωλήσεις αυτοκινήτων με το «μηλαράκι» στο καπό τους.

Advertisement

Πάντως, οι φαν -και όχι μόνο- της μάρκας θα πρέπει να κάνουν αρκετά χρόνια υπομονή αφού η Apple επιθυμεί να συνδυάσει το αυτοκίνητο της τόσο με προηγμένου επιπέδου αυτόνομη τεχνολογία όσο και με επαναστατικές (ας πούμε solid state) μπαταρίες. Οπότε υπολογίστε κάπου μετά το 2028.

Διαβάστε επίσης:
Πότε θα δούμε πραγματικά φτηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στην Ευρώπη;
Ποιο θα είναι το επόμενο σημαντικό ορόσημο στις μπαταρίες;
Το συνθετικά καύσιμα ίσως να είναι το μέλλον!

Advertisement