Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιες μετατροπές σε φορτηγά προσωρινά δεν δηλώνονται

Ελλάδα 22:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιες μετατροπές σε φορτηγά προσωρινά δεν δηλώνονται

ΝΕΑ

Ποιες μετατροπές σε φορτηγά προσωρινά δεν δηλώνονται

ΝΕΑ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έλαβε την απόφαση ώστε εξυπηρετηθούν οι έκτακτες ανάγκες μεταφορών προϊόντων για παράδοση στο σπίτι.

Advertisement
Advertisement

Σε νέα παράταση έως τα τέλη Μαΐου της δήλωσης των μετατροπών σε φορτηγά έως 4 τόνων που μεταφέρουν προϊόντα προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξαιτίας του κορωνοϊού. Η έκτακτη ρύθμιση αφορά ανάριθμα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους μέχρι 4 τόνων τα οποία προορίζονται για μεταφορά προϊόντων τροφοδοσίας.

Μάλιστα η σχετικά απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει ότι: «Λόγω της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και για να εξυπηρετηθούν οι έκτακτες ανάγκες μεταφορών προϊόντων για παράδοση στο σπίτι, επιτρέπεται σε ανάριθμα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους μέχρι 4 τόνων, τα οποία προορίζονται για την μεταφορά προϊόντων τροφοδοσίας και στα οποία έχει τοποθετηθεί ψυκτικό μηχάνημα, να ταξινομηθούν ως κοινού φόρτου και να κυκλοφορούν μέχρι 30/5/2020 χωρίς να έχουν δηλώσει την υπόψη μετατροπή στις αρμόδιες υπηρεσίες. Η παρούσα ημερομηνία ισχύει και για την οικ. 20418/1228 εγκύκλιό μας.

Advertisement
Advertisement

Εξυπακούεται ότι μετά την παραπάνω ημερομηνία, οι κάτοχοι των αυτοκινήτων αυτών είναι υποχρεωμένοι να νομιμοποιήσουν την υπόψη μετατροπή στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών.»

Διαβάστε επίσης:

Ποιες μάρκες αύξησαν τις πωλήσεις τους εν μέσω κορωνοϊού!

Advertisement

Αυτές είναι οι αλλαγές που θα ισχύσουν για τα ελαστικά

Κανονικά ο διαγωνισμός ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για τις πινακίδες κυκλοφορίας

Advertisement