Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιες εταιρείες βάζουν τέλος στις αλυσίδες;

Ελλάδα 14:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιες εταιρείες βάζουν τέλος στις αλυσίδες;

ΝΕΑ

Ποιες εταιρείες βάζουν τέλος στις αλυσίδες;

ΝΕΑ

Χαράς ευαγγέλια για όσους ταλαιπωρούνται με τα ξυλιασμένα χέρια και τις αλυσίδες για τα χιόνια, καθώς η τεχνολογία δίνει την απόλυτη λύση.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai Motor Company και η Kia Corporation παρουσίασαν μια πρωτοποριακή τεχνολογία ελαστικών με ενσωματωμένη αλυσίδα χιονιού που θα φέρει επανάσταση στην ασφάλεια της χειμερινής οδήγησης.

Αποκαλύπτοντας ένα σύστημα η καινοτομία αυτή χρησιμοποιεί κομμάτια αλουμινίου με «μνήμη» του σχήματός τους ενσωματωμένες στο συγκρότημα τροχού και ελαστικού, επιτρέποντας την αυτόματη ανάπτυξη των αλυσίδων χιονιού με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σε αντίθεση με τις συμβατικές αλυσίδες χιονιού που δημιουργούν δυσκολίες κατά την εγκατάσταση και την αφαίρεση, αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία, ενισχύοντας την ασφάλεια σε συνθήκες χιονιού, ενεργοποιώντας εύκολα και απλά τις αλυσίδες με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού.

Advertisement
Advertisement

Ο μηχανισμός λειτουργεί μέσω κομματιών αλουμινίου που είναι στρατηγικά τοποθετημένες μέσα στις ακτινικές αυλακώσεις του ελαστικού.

Αρχικά συμπιέζονται σε σχήμα “L” κατά την κανονική οδήγηση, τα κομμάτια αυτά παραμένουν εκτός του οδοστρώματος.

Κατά την ενεργοποίηση, ένα ηλεκτρικό ρεύμα ωθεί το κράμα αλουμινίου να επανέλθει στο αρχικό του σχήμα «J», επεκτείνοντας τις μονάδες έξω από το ελαστικό και δημιουργώντας κρίσιμη επαφή με το οδόστρωμα.

Advertisement

Αυτή η μετατροπή βελτιώνει σημαντικά την πρόσφυση, τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε χιονισμένους δρόμους.

Advertisement

Το σύστημα περιλαμβάνει μια λειτουργία παρακολούθησης που επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίζουν εύκολα τη φθορά των ελαστικών.

Εάν η επιφάνεια του ελαστικού φθαρεί στο ύψος της μονάδας αλουμινίου κατά τη διάρκεια της τακτικής χρήσης, οι οδηγοί θα ειδοποιούνται αμέσως, αποτρέποντας την παράβλεψη του κύκλου αντικατάστασης ελαστικών.

Με εκκρεμή διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, οι κορεάτικες εταιρείες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν εκτεταμένες τεχνολογικές βελτιώσεις, δοκιμές αντοχής και ρυθμιστικές αξιολογήσεις πριν εξετάσουν το ενδεχόμενο μαζικής παραγωγής.

Advertisement

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η απόδοση της τεχνολογίας, εδραιώνοντας τη θέση της ως μια εξέλιξη που θα αλλάξει τα δεδομένα στην ασφάλεια της χειμερινής οδήγησης.

ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο είναι το πρόστιμο για όσους δεν έχουν αντιολισθητικά μέσα;
Προσοχή: Μεγάλη απάτη με την κάρτα διαδρομών του ΟΑΣΑ!
Ο χειμώνας έφτασε, τι ισχύει με τις αλυσίδες;