Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιάστηκε στα πράσα να λέει ψέματα ο Μασκ; (+video)

Ελλάδα 14:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιάστηκε στα πράσα να λέει ψέματα ο Μασκ; (+video)

ΝΕΑ

Πιάστηκε στα πράσα να λέει ψέματα ο Μασκ; (+video)

ΝΕΑ

Η ανάγκη να δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στην παρουσίαση του Cybetruck οδήγησε τον Μασκ και την εταιρία του να υπερβάλουν μάλλον σκόπιμα.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση και επίσημα μετά από χρόνια προετοιμασιών του Cybetruck συνοδεύτηκε από έναν παγκόσμιο θόρυβο σχετικά με τις ικανότητες του αυτοκινήτου. Κάτι που ενίσχυσε και η ίδια η εταιρία, δείχνοντας -μεταξύ άλλων- και ένα video με μία κόντρα ανάμεσα στο Cybetruck και μία Porsche 911.

Ο πολυδιαφημισμένος αγώνας μεταξύ τους, που βγήκε στην δημοσιότητα κατά την παρουσίαση του Cybetruck , δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με την πραγματική απόσταση που διένυσαν τα αυτοκίνητα.

Αρχικά απεικονιζόταν ως μία κόντρα στο κλασικό τέταρτο του μιλίου. Όμως η προσεκτική παρατήρηση από έναν χρήστη του διαδικτύου έδειξε ότι ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε μια μικρότερη απόσταση, στο ένα 1/8 του μιλίου, στο κλειστό πλέον Sacramento Raceway.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, είχε τονίσει την ικανότητα του Cybetruck να ρυμουλκεί μια Porsche 911 στο ¼ του μιλίου πιο γρήγορα από ό,τι το σπορ αυτοκίνητο θα μπορούσε να τρέξει μόνο του.

Ωστόσο, το υλικό αυτής της επίδειξης έδειχνε ξεκάθαρα τα οχήματα να τερματίζουν στο 1/8 του μιλίου, εγείροντας αμφιβολίες για την εγκυρότητα του ισχυρισμού.

Επίσης, υπάρχει ασάφεια όσον αφορά τις προδιαγραφές της Porsche 911 που χρησιμοποιήθηκε στον αγώνα και τον τύπο του κιβωτίου ταχυτήτων που χρησιμοποιήθηκε, καθώς οι διαφορετικές διαμορφώσεις αποδίδουν διαφορετικούς χρόνους.

Advertisement

Όπως και να έχει, αν όντως ισχύει αυτό που κυκλοφορεί πλέον στο διαδίκτυο και ο Μασκ είπε ψέματα, η κόντρα προφανώς δεν έχει νόημα, και μάλιστα σε τόσο ανόμοια αυτοκίνητα.

Από εκεί και πέρα, η Tesla δεν χρειάζεται τέτοιου είδους παραπλανητικά «κόλπα» καθώς έτσι και αλλιώς το Cybetruck θα πουλήσει σαν τρελό. Ακόμα και αν δεν μπορούσε να νικήσει μία Porsche 911 σε λίγα μέτρα ευθείας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Όλες οι λεπτομέρειες του Tesla Cybertruck (τιμές, video)
Με Tesla λεωφορεία η Ελλάδα;
«Κωλοτούμπα» της Tesla με το Cybertruck!