Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια μοντέλα θα «σκοτώσει» το #dieselgate;

Ελλάδα 13:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια μοντέλα θα «σκοτώσει» το #dieselgate;

ΝΕΑ

Ποια μοντέλα θα «σκοτώσει» το #dieselgate;

ΝΕΑ

Από την ώρα που ξέσπασε το σκάνδαλο #dieselgate είναι εύλογο πως ακούγονται κάθε λογής σενάρια για το μέλλον του Volkswagen Group αλλά και των προϊόντων του!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Αρχικά επικρατούσε η άποψη πως όλα τα concept cars θα έβγαιναν εκτός κάδρου αλλά η πραγματικότητα δεν είναι τόσο αποκαρδιωτική. Σύμφωνα με το Bloomberg είναι σαφές πως ο όμιλος θα επικεντρωθεί στην παραγωγή οχημάτων μαζικής παραγωγής που θα έχουν δεδομένα κέρδη για να καλυφθεί η οικονομική «ζημιά» από το σκάνδαλα ρύπων.

Όπως κάποια μοντέλα εκτιμάται πως θα προχωρήσουν κανονικά, όπως για παράδειγμα το VW Phaeton (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ). Αντίθετα, από τα πλάνα της εταιρείας από το Βόλφσμπουργκ θα πρέπει να διαγράψουμε από τη λίστα των εν αναμονή μοντέλων τίτλους όπως το Tiguan GTE ή το Dune.

Advertisement
Advertisement

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τις άλλες εταιρείες του ομίλου όπου όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Για παράδειγμα, η Bugatti θα προχωρήσει κανονικά στο λανσάρισμα της διαδόχου της Veyron, της Chiron. Άλλωστε βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και η διάδοχη κατάσταση του απόλυτου supercar της τελευταίας δεκαετίας, είναι επιβεβλημένη.

Ποιος ξέρει τι θα γινόταν με τη Bentayga αν το σκάνδαλο "χτυπούσε" το BMW Group λίγο νωρίτερα;

Ποιος ξέρει τι θα γινόταν με τη Bentayga αν το σκάνδαλο “χτυπούσε” το VW Group λίγο νωρίτερα;

Αντίθετα η Bentley, προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου της SUV, της Bentayga, όμως τουλάχιστον προς το παρόν «παγώνει» κάθε πλάνο να μπει στην παραγωγή η εντυπωσιακή EXP 10 Speed 6 μου μάλιστα πρόσφατα βραβεύτηκε για τη σχεδίασή της (δείτε περισσότερα πατώντας εδώ).