Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια μεταχειρισμένα εισάγουν οι έμποροι;

Ελλάδα 14:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια μεταχειρισμένα εισάγουν οι έμποροι;

ΝΕΑ

Ποια μεταχειρισμένα εισάγουν οι έμποροι;

ΝΕΑ

Με το βλέμμα σε καθημερινά μοντέλα βρίσκονται οι Έλληνες καθώς αναζητούν αυτοκίνητα για να κάνουν τη δουλειά τους και να καλύψουν -κυρίως- τις καθημερινές ανάγκες. Δείτε τη λίστα με τα TOP σε εισαγωγές μεταχειρισμένων το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου.

Advertisement
Advertisement

Η έλλειψη καινούριων αυτοκινήτων σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών έχει οδηγήσει ένα μεγάλο ποσοστό πελατών στη λύση του μεταχειρισμένου. Ωστόσο ακόμα και αυτά πλέον είναι δυσεύρετα και οι έμποροι προσανατολίζονται κυρίως σε ξένες αγορές προκειμένου να έχουν το κατάλληλο προϊόν (και σε απόθεμα) για όσους θέλουν να αποκτήσουν αυτοκίνητο.

Και στην περίπτωση των μεταχειρισμένων οι τιμές έχουν αυξηθεί σημαντικά και είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να βλέπουμε όσο ανεβαίνουν οι τιμές στα καινούρια αυτοκίνητα. Ποια είναι όμως τα μοντέλα που αγοράζουν οι έμποροι από το εξωτερικό για να τα προωθήσουν στην εγχώρια αγορά και έχουν ζήτηση;

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Newsauto, ήδη από τις αρχές του έτους έως και τον Ιούλιο έχουν εισαχθεί 48.655 επιβατικά μεταχειρισμένα οχήματα. Το νούμερο δείχνει πως αν η κατάσταση συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό θα σημειωθεί ρεκόρ εισαγόμενων μεταχειρισμένων των τελευταίων ετών.

Advertisement
Advertisement

Renault και… Yaris

Το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο από «δεύτερο χέρι» είναι το Toyota Yaris με 5% μερίδιο και σχεδόν 2.400 μονάδες. Με τις ίδιες σχεδόν εισαγωγές είναι και το Renault
Clio (μερίδιο 4,9%), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Hyundai i20 με μερίδιο 3,9% και 1.900 σχεδόν μονάδες. Πρώτο εισαγόμενο μεταχειρισμένο SUV είναι το Nissan Qashqai με μερίδιο 3,1% και 1.500 μονάδες.

Στο σύνολο ανά μάρκα η Renault βρίσκεται στην κορυφή και ακολουθούν Toyota και Hyundai, ενώ η Mercedes φιγουράρει στην 10η θέση.

Advertisement

Μικρά σε μέγεθος και κυβικά

Από το TOP 10 διαπιστώνουμε πως ο Έλληνας στρέφεται κυρίως σε οχήματα που «κάνει τη δουλειά του» και αυτά είναι κυρίως μικρά και μικρομεσαία μοντέλα. Επίσης ένα ακόμα χαρακτηριστικό των εισαγόμενων μεταχειρισμένων είναι ο κυβισμός καθώς το 88,3% επιλέγει κινητήρες με χωρητικότητα από 901 έως 1.600 κ.εκ.

Advertisement

TOP 10 Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων

  • Toyota Yaris
  • Renault Clio
  • Hyundai i20
  • Opel Corsa
  • Ford Fiesta
  • Nissan Qashqai
  • Hyundai i10
  • Toyota Aygo
  • VW Polo
  • Peugeot 208

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε αλλάζει και πώς θα είναι το λογότυπο της Skoda;
Οι θεαματικές εκδηλώσεις του Αλίμου έγιναν θεσμός
Οι οθόνες αφής αυξάνουν τις πιθανότητες ατυχήματος