Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια ήταν η χρήση αυτού του ξύλινου Fiat 500;

Ελλάδα 1:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια ήταν η χρήση αυτού του ξύλινου Fiat 500;

ΝΕΑ

Ποια ήταν η χρήση αυτού του ξύλινου Fiat 500;

ΝΕΑ

Η ιστορία του Fiat 500 βρίσκεται σε αυτό το ξύλινο ομοίωμα του ιταλικού μοντέλου που παράχθηκε – και συνεχίζει – σε εκατομμύρια αντίτυπα…

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία του αυτοκίνητου ξεκινά δεκαετίες πριν ακόμα και… αιώνες. Κάθε εταιρεία έχει δημιουργήσει το δικό της μύθο, γεγονός που συναντούμε κυρίως σε εκκεντρικά μοντέλα. Το Fiat 500 είναι ένα αυτοκίνητο που έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία αλλά και κατηγορία.

Μοναδικό σε σχεδίαση, με έντονη «προσωπικότητα» και χαρακτηριστικά που σπάνια συναντά κανείς σε αυτοκίνητο.

Εδώ και δεκαετίες έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, ενώ παραμένει ως ένα από τα πο δημοφιλή αυτοκίνητα που όχι μόνο πωλούνται κατά… χιλιάδες αλλά έχουν και φανατικό κοινό.

Advertisement
Advertisement

Πού το είδαμε;

Πριν από λίγες ημέρες ταξιδέψαμε στο Τορίνο για να παρακολουθήσουμε την παγκόσμια παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Abarth 500e.

Οι άνθρωποι της ιταλικής φίρμας που δεν ξεχνούν την ιστορία τους, αποκάλυψαν το νέο μοντέλο στο παλιό εργοστάσιο της Fiat στο Lingotto, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την με πίσταδοκιμών που βρίσκεται στην οροφή του κτηρίου.

Advertisement

Η βάση για την παραγωγή αυτοκινήτων

Σε αυτό το εργοστάσιο οι άνθρωποι της ιταλικής φίρμας είχαν σε κοινή θέα και ένα ξύλινο Fiat 500! Το συγκεκριμένο που αποτελεί μέρος της ιστορίας της Fiat, ήταν αυτό πάνω στο οποίο κατασκευάστηκαν χιλιάδες πρέσες, από τις οποίες φτιάχτηκε το θρυλικό 500αράκι.

Advertisement

Με βάση αυτό το ξύλινο Fiat 500 κατασκευάστηκαν εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Η μέθοδος αυτή έχει καταργηθεί σήμερα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παίρνει μπροστά η Lancia!
«Κρατήστε τα παλιά σας αυτοκίνητα», λέει η BMW
Αναπνέουμε δηλητηριασμένο αέρα λόγω των παλιών αυτοκινήτων (+video)