Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναπνέουμε δηλητηριασμένο αέρα λόγω των παλιών αυτοκινήτων (+video)

Ελλάδα 8:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναπνέουμε δηλητηριασμένο αέρα λόγω των παλιών αυτοκινήτων (+video)

ΝΕΑ

Αναπνέουμε δηλητηριασμένο αέρα λόγω των παλιών αυτοκινήτων (+video)

ΝΕΑ

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΑΑ Δημήτρης Πάτσιος σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ έκανε λόγω για τον γηραιότερο στόλο οχημάτων στην Ε.Ε. ενώ αναφέρθηκε σε δηλητηριασμένο αέρα που αναπνέουμε εξαιτίας των ρύπων…

Advertisement
Advertisement

Όλο και πιο επικίνδυνα για την δημόσια υγεία γίνονται τα παλαιά οχήματα που κυκλοφορούν στις μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΣΕΑΑ Δημήτρη Πάτσιο. Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «από τις 6 Σαββατοκύριακο», ο επικεφαλής του συνδέσμου εισαγωγέων αντιπροσώπων αναφέρθηκε στον γερασμένο στόλο αλλά και στους ρύπους που εκπέμπουν.

«Είμαστε τελευταίοι στην Ε.Ε. όσον αφορά τη μέση ηλικία των αυτοκινήτων. Τελευταίοι στις 28 χώρες. Στα επιβατικά, τα ελαφρά φορτηγά, τα φορτηγά και τα λεωφορεία. Έχουμε τον γηραιότερο στόλο», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε αναφορικά με τις ακριβές τιμές και την αδυναμία των Ελλήνων να αποκτήσουν καινούριο αυτοκίνητο:

Γιατί έχουν ακριβύνει τα ΙΧ;

Advertisement
Advertisement

«Το αυτοκίνητο έχει γίνει ακριβότερο, εξαιτίας του γεγονότος ότι πρέπει να καλύψει όλο και πιο αυστηρές προδιαγραφές, όσον αφορά τα καυσαέρια. Τη ρύπανση που προκαλεί. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε, επειδή ένα αυτοκίνητο έχει μία αξία ότι μπορούμε να κυκλοφορούμε σε μία πόλη η οποία υποφέρει από αέριους ρύπους. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι ήδη στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για υπερβάσεις, άρα αναπνέουμε έναν αέρα, δηλητηριασμένο αν θέλετε, προκειμένου να έχουμε ένα παλιό αυτοκίνητο να κυκλοφορεί;».

Σχετικά με τις προτάσεις και αν υπάρχουν λύσεις στα παραπάνω προβλήματα ο κ. Πάτσιος δήλωσε: «Νομίζω πως πρέπει να ρίξουμε περισσότερο βάρος στα ΜΜΜ. Πρέπει να πάμε σε νεότερο αυτοκίνητα, πρέπει να δοθούν κίνητρα για τα νεότερα αυτοκίνητα. Πρέπει να πάρουμε μέτρα σίγουρα».

Δείτε τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του ΣΕΑΑ Δημήτρη Πάτσιου στην ΕΡΤ (παρακολουθήστε από το 0:40)

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ατύχημα με Tesla Model Y στο Γέρακα…
Οριστικό! Φθηνότερα τα διόδια στην Αττική Οδό
Το Abarth 500e είναι ηλεκτρικό…

Advertisement