Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2022

Κορυφαία συνδεσιμότητα στο νέο Citroen C3

Ελλάδα 15:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κορυφαία συνδεσιμότητα στο νέο Citroen C3

CITROEN 2022

Κορυφαία συνδεσιμότητα στο νέο Citroen C3

CITROEN 2022

Το νέο Citroen C3 εστιάζει στην μοντέρνα αντίληψη περί συνδεσιμότητας, καθώς με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται περαιτέρω η ζωή του οδηγού αλλά και των τυχερών επιβατών του.

Advertisement
Advertisement

Με τα Connect Assist (ασφάλεια και βοήθεια), Connect Nav (έξυπνη πλοήγηση) και Connect Play (σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης) δημιουργείται ένα πακέτο υπηρεσιών, που μπαίνει κάτω από την “ομπρέλα” του προγράμματος Citroën Advanced Comfort με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας.

Για την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών, το νέο C3 διαθέτει το Assistance & SOS. Στην πρώτη περίπτωση αν προκύψει ανάγκη, η υπηρεσία αυτή φέρνει σε άμεση επικοινωνία τον οδηγό με ένα εξειδικευμένο τηλεφωνικό κέντρο.

Advertisement
Advertisement

Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης “SOS” προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και πάλι με το στίγμα του σημείου στο οποίο βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Με το Connect Assist, ο οδηγός μπορεί να συνδεθεί μέσω της εφαρμογής (για smartphone) MyCitroën με το αυτοκίνητό του και να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν την αυτονομία του αυτοκινήτου, το σημείο στο οποίο είναι παρκαρισμένο, πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει, αλλά και πότε θα χρειαστεί το επόμενο service.

Το νέο C3 υπογραμμίζει την τεχνολογική του ανωτερότητα με την οθόνη αφής των 7” που υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες. Βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και είναι πανοραμική, με νέο στοιχείο τη “γυαλιστερή” όψη της που τονίζει την ανωτερότητα της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί.

Advertisement

Κάτω από την οθόνη, υπάρχει επιφάνεια για να ακουμπά το χέρι και να βελτιώνεται η άνεση κατά τη χρήση της οθόνης. Η οθόνη αφής του Connect Nav ελέγχεται και με φωνητικές εντολές, στις λειτουργίες της πλοήγησης, του τηλεφώνου και του ραδιοφώνου.

Advertisement

Μέσω του TomTom Traffic, υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης για τον κυκλοφοριακό φόρτο των δρόμων σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να μπορεί να βρει ο οδηγός την καλύτερη και πιο ξεκούραστη διαδρομή.

Επίσης, τα πρατήρια καυσίμων και τα οργανωμένα parking, οι πληροφορίες για τον καιρό και οι τοπικές αναζητήσεις για σημεία ενδιαφέροντος είναι πληροφορίες που έρχονται στην οθόνη. Η τεχνολογία Mirror Screen είναι συμβατή με τα Apple CarPlay™ και Android Auto επιτρέποντας τη σύνδεση με smartphone και την απεικόνιση της οθόνης του, στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου.

Advertisement

Το νέο C3 διαθέτει την τεχνολογία της Citroën που ενισχύει το διαμοιρασμό της πληροφορίας και την ηρεμία του οδηγού: η ConnectedCAM Citroën που είναι ενσωματωμένη στο πίσω μέρος του εσωτερικού καθρέπτη, δίνει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και videο (έως και 20 δευτερολέπτων) από τις εκάστοτε διαδρομές.

Στη συνέχεια, τα αρχεία μπορούν να κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της δωρεάν εφαρμογής ConnectedCAM Citroën ή να αποθηκευτούν σε σκληρό δίσκο για προσωπική χρήση.

Με ευρυγώνιο φακό, full HD λήψη και 2 εκατομμύρια pixels, GPS και 16GB εσωτερικής μνήμης, μπορεί να φανεί χρήσιμη για τον οδηγό, καταγράφοντας κάποιο περιστατικό, προσφέροντας αποδείξεις σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος.

Σε περίπτωση σύγκρουσης, η καταγραφή της εικόνας γίνεται αυτόματα και μπορεί να κρατήσει παρακαλώ 30” πριν και ένα λεπτό μετά τη σύγκρουση. Για τη Citroen και το νέο C3 προέχει κυρίως η μέγιστη ασφάλεια των επιβατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η εξαιρετική ποιότητα παραμονής του νέου Citroen C3 Aircross
Η έντονη προσωπικότητα του νέου Citroen C3
Συγκριτική δοκιμή: Citroen C3 1.2 vs Hyundai i20 1.0T vs Skoda Fabia 1.0 TSI