Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Citroen C3: Για πάντα νέο

Ελλάδα 19:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen C3: Για πάντα νέο

ΝΕΑ

Citroen C3: Για πάντα νέο

ΝΕΑ

Το Citroen C3 είναι ίσως η πιο… funky επιλογή της γυναίκας στην κατηγορία των supermini.

Advertisement
Advertisement

Το Citroen C3 από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στη δεύτερη γενιά του, αποτέλεσε το σημείο αναφοράς της νεανικής και funky προσέγγισης στον σχεδιασμό αυτοκινήτου.

Οι Γάλλοι είχαν κάνει πάλι τα μαγικά τους και κέρδισαν με το καλημέρα το αγοραστικό κοινό και κυρίως τις γυναίκες που ήθελαν να ξεχωρίζουν και να νιώσουν ότι το αυτοκίνητό τους είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα μέσο μετακίνησης.

Κοιτάζοντας το και μόνο, το C3 σου φτιάχνει τη διάθεση με το παιχνιδιάρικο και κομψό παρουσιαστικό του. Οι μεγάλες καμπύλες, τα υπερυψωμένα φωτιστικά σώματα και οι στιλάτοι προφυλακτήρες δημιουργούν ένα εκφραστικό αποτέλεσμα το οποίο θα γοητεύσει μια γυναίκα που θα την κάνει να αισθανθεί ξεχωριστή.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα η αυξημένη απόστασή του από το έδαφος και γενικά το “ψηλό¨ του στυλ του εξασφαλίζουν και έναν περιπετειώδη χαρακτήρα που το κάνουν να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα υπερ-μίνι της κατηγορίας.

Το ίδιο τολμηρό είναι και το εσωτερικό του C3 το οποίο ξεχειλίζει από άνεση και σχεδιαστικές καινοτομίες που σε κρατάνε σε εγρήγορση. Ένα από τα στοιχεία που θα εκτιμήσει δεόντως μια γυναίκα στο Citroen C3 είναι η δυνατότητα εξατομίκευσης που προσφέρει η γαλλική μάρκα.

Advertisement

Οι επιλογές σε χρωματισμούς και εξοπλισμό είναι τόσες πολλές που ακόμα και μια γυναίκα θα σαστίσει. Πιο συγκεκριμένα, το νέο C3 έρχεται με 7 διαφορετικούς χρωματισμούς, 4 διαφορετικές επιλογές χρώματος οροφής, 4 επιλογές χρωματικών διακοσμητικών, 3 αυτοκόλλητα οροφής, 3 μοτίβα εσωτερικής διαμόρφωσης και νέες ζάντες αλουμινίου.

Συνολικά οι συνδυασμοί εξατομίκευσης είναι 97, κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί αυτός που θα ταιριάζει απόλυτα με το προσωπικό στυλ κάθε γυναίκας.

Advertisement

Δυνατό σημείο του C3 είναι η άνεση που προσφέρει η καμπίνα. Η τεχνολογία σχεδιασμού καθισμάτων Citroën Advanced Comfort προσφέρει στη γυναίκα οδηγό μια αίσθηση ευεξίας μετατρέποντας το ταξίδι και τις καθημερινές μετακινήσεις σε μια ευχάριστη εμπειρία.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός των αποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό είναι εξαιρετικός με άφθονες επιλογές τοποθέτησης αντικειμένων, κάτι που θα εκτιμήσει μια γυναίκα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι το μεγάλο πορτμπαγκάζ το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας αυξάνοντας τις ταξιδιωτικές δυνατότητες του C3.

Advertisement

Η άνεση συνδυάζεται με αυξημένη ασφάλεια που προσφέρει το C3 στη σύγχρονη οδηγό. Η Citroen έχει τοποθετήσει 12 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης προκειμένου ακόμα και οι νεαρές και άπειρες γυναίκες οδηγοί να αισθανθούν ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. Ανάμεσά τους συναντάμε περιοριστή και ρυθμιστή ταχύτητας, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, προσαρμογή ορίου ταχύτητας κ.α.

Όλα τα συστήματα λειτουργούν με απλουστευμένο τρόπο ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους. Πολύ σημαντικό ρόλο στην πρακτικότητα παίζει το αναβαθμισμένο σύστημα συνδεσιμότητας μέσω της οθόνης αφής 5 ιντσών που «μεταφέρει» τις δυνατότητες του smartphone στο αυτοκίνητο.

Όσο για τους κινητήρες, η Citroen προσφέρει το νέο C3 με τον εξαιρετικό βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech των 83 και των 110 ίππων και τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi των 100 ίππων. Όλα τα μηχανικά σύνολα είναι αποδοτικά και πολύ οικονομικά. Ανάλογα με την έκδοση συνδυάζονται και με το δοκιμασμένο EAT6 αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που κάνει η ζωή της γυναίκας στην καθημερινότητα ακόμη πιο εύκολη.