Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιά είναι τα φτηνότερα 585 άλογα της ελληνικής αγοράς;

Ελλάδα 13:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιά είναι τα φτηνότερα 585 άλογα της ελληνικής αγοράς;

ΝΕΑ

Ποιά είναι τα φτηνότερα 585 άλογα της ελληνικής αγοράς;

ΝΕΑ

Μέχρι πρότινος για να απολαμβάνει κανείς τις επιδόσεις από ένα αυτοκίνητο παραγωγής με ισχύ κάπου στα 600 άλογα θα έπρεπε να καταβάλλει μία μικρή περιουσία.

Advertisement
Advertisement

Αν ρωτούσατε κάποιον γνωστό σας να σας πει στα γρήγορα ένα αυτοκίνητο με πάνω από πεντακόσια άλογα το πιο πιθανό είναι να σας μιλούσε για μία Ferrari ή μία Lamborghini.

Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει χάρη στα νέα δεδομένα που έχει θέσει η ηλεκτροκίνηση και πλέον τα πολλά άλογα δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο παραδοσιακών κατασκευαστών sportscar.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτό του EV6 GT. Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του γνωστού ηλεκτρικού της Kia που με δύο ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδει συνολικά 585 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Όσο για τις επιδόσεις… κρατηθείτε! Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα με τελική στα 260 χλμ./ώρα. Όταν μία Porsche Cayenne Turbo GT των 640 ίππων ολοκληρώνει την ίδια διαδικασία σε 3,3 δεύτερα.

Προσέξτε, όμως μία μικρή… λεπτομέρεια…

Advertisement

Για να αποκτήσει κανείς ένα συμβατικό σούπερ μοντέλο με 600+ ίππους απαιτείται ένα εξαψήφιο μπάτζετ. Για παράδειγμα, ακόμη και η Cayenne Turbo S E-Hybrid των 650 ίππων (0-100 σε 3,8 δλ.) στην χώρα μας κοστίζει 214.600 ευρώ.

Advertisement

Τώρα, στον αντίποδα, το ταπεινό EV6 GT κοστίζει μόλις 75.990 ευρώ με την τιμή να πέφτει στις 65.990 ευρώ, χάρη στην σχετική έκπτωση και την κρατική επιδότηση.

Μα, θα πείτε, αυτό είναι ένα ηλεκτρικό. Σίγουρα, ναι, με ότι αν σημαίνει αυτό στις παραχωρήσεις που πρέπει να κάνει κανείς οδηγώντας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αλλά τα άλογα, είναι άλογα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Kia EV6 GT… κοντράρει το Audi RS 3 (+video)
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Kia EV6 GT
Τα SUV πρωταθλητές στο 0-100

Advertisement