Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια η χρησιμότητα των διακοπτών αφής στην κεντρική κονσόλα του Peugeot 308;

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια η χρησιμότητα των διακοπτών αφής στην κεντρική κονσόλα του Peugeot 308;

ΝΕΑ

Ποια η χρησιμότητα των διακοπτών αφής στην κεντρική κονσόλα του Peugeot 308;

ΝΕΑ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν φορτώνουν τα καινούργια αυτοκίνητα μόνο με τεχνολογίες αλλά προσπαθούν να κάνουν και τις λειτουργίες εύκολες στους χρήστες. Δείτε τι ισχύει με το Peugeot 308…

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, γιατί είναι κάτι που πλέον αναζητούν πλέον οι υποψήφιοι αγοραστές. Πόσοι όμως είναι αυτοί που χρησιμοποιούν όλη αυτή την τεχνολογία που όσο περνά ο καιρός, γίνεται όλο και πιο δύσκολη;

Είναι ξεκάθαρο πως η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιεί ελάχιστες από τις δυνατότητες που παρέχει το κάθε αυτοκίνητο. Το γιατί γίνεται αυτό έχει εύκολη απάντηση καθώς ο χρήστης χρειάζεται πάρα πολλές ώρες… σεμιναρίων για να ξέρει τι πραγματικά μπορεί να κάνει με τις λειτουργίες του οχήματός του.

Οι μεγάλες οθόνες παρέχουν σχεδόν τα πάντα ενώ εφοδιάζονται με τέτοιο software που θα λέγαμε ότι πολλές φορές μπερδεύει τον χρήστη. Για αυτό το λόγο, οι εταιρείες έχουν αρχίσει να δίνουν βάρος στην ποιότητα, στην αμεσότητα και στην ευκολία κατά τη λειτουργία χρήσης.

Advertisement
Advertisement

Πιο εύκολη η συμβίωση με το αυτοκίνητο

Για παράδειγμα, το τελευταίας γενιάς Peugeot 308 εξοπλίζεται με ένα εντυπωσιακό εσωτερικό που αποτελείται από εξαιρετικής ποιότητας υλικά και τεχνολογία. Η οθόνη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα είναι 10 ιντσών, έχει υψηλή ευκρίνεια αλλά συγκριτικά με άλλες είναι πιο εύκολη στη χρήση.

Παρ’ όλα αυτά οι Γάλλοι θέλοντας να κάνουν τη ζωή του οδηγού ακόμα πιο εύκολη, άνετη και ασφαλή, τοποθέτησαν στην κάτω πλευρά της οθόνης (σε ξεχωριστό σημείο) μεγάλους διακόπτες αφής που τους ονομάζουν i-toggles.

Advertisement

Εύκολη χρήση

Οι συγκεκριμένοι εκτός από την όμορφη αισθητική έχουν μεγάλη χρηστικότητα καθώς δίνουν τη δυνατότητα στους εμπρός επιβάτες να κάνουν χρήση διαφόρων λειτουργιών πάρα πολύ εύκολα με το πάτημα (ακούμπημα) ενός κουμπιού. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου κουμπί και να βάλεις όποια λειτουργία επιθυμείς ή χρησιμοποιείς περισσότερο.

Advertisement

Να σημειώσουμε επίσης ότι, η οθόνη στην κεντρική κονσόλα διαθέτει λειτουργία εμφάνισης πολλών παραθύρων με widges ή συντομεύσεις εύκολες στη χρήση, ενώ μπορεί να δημιουργήσει και 8 προφίλ.

Αναφορικά με το σύστημα πλοήγησης, το συγκεκριμένο ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο από χάρτες της TomTom, ακούει σε φωνητικές εντολές ενώ ενημερώνει για την κίνηση ή για περιοχές κινδύνου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα της πιάτσας, 369…
Οι τιμές του Ford Ranger στην Ελλάδα
To επόμενο Peugeot 508 θα στοχεύει στην Tesla