Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 369…

Ελλάδα 14:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 369…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 369…

ΝΕΑ

Χιόνια, χιόνια αλλά… πωλήσεις, πωλήσεις! Η αγορά συνεχίζει πολύ δυναμικά και οι επιχειρηματίες επενδύουν σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες στην πιάτσα του αυτοκινήτου. Το Newsauto έχει το ρεπορτάζ για ό,τι γίνεται γύρω μας!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Όπως ξεκίνησε και όπως άλλωστε περιμέναμε θα είναι άσπρη η εβδομάδα που διανύουμε γιατί ο χιονιάς έκανε δυναμική εμφάνιση και θα συνεχίσει τουλάχιστον για τις επόμενες 2-3 ημέρες. Δεν αναφέρομαι βεβαίως στις ορεινές περιοχές όπου εκεί το χιόνι είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο αλλά κυρίως στις μεγάλες πόλεις και στην Αθήνα που χιόνι βλέπουμε μία φορά στις… τόσες και μας πιάνει πανικός.

Βλέποντας τις καταστάσεις που βιώνουμε με κλειστούς δρόμους, σχολεία κ.λπ, αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε όπως γίνεται για παράδειγμα στη… Φινλανδία. Η απάντηση είναι απλή καθώς δεν είμαστε μαθημένοι σε τέτοιες συνθήκες. Με λίγα λόγια όσο δεν χιονίζει δεν μπορούμε να ξέρουμε και πώς θα αντιμετωπίσουμε καταστάσεις. Το ζητούμενο είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να γινόμαστε καλύτεροι ενώ θα πρέπει να προσπαθούμε και εμείς οι ίδιοι και να μην τα περιμένουμε όλα από τους άλλους

Πάντως για τις επόμενες ημέρες, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και αν θα πρέπει να μετακινηθούμε σε δρόμο με χιόνι ή πάγο (ακόμα χειρότερα), καλό θα είναι να το κάνουμε με προσοχή και ασφάλεια.

Πετάνε οι πωλήσεις

Advertisement
Advertisement

Στα της αγοράς τώρα και όπως θα ενημερωθείτε και παρακάτω, τα νούμερα του Ιανουαρίου ήταν εντυπωσιακά και έδειξαν πως υπάρχει μέλλον.

Πολύ καλές ήταν οι πωλήσεις, δεδομένου των συνθηκών, που δείχνουν όχι μόνο την επιθυμία του Έλληνα να αποκτήσει καινούργιο αυτοκίνητο αλλά και τη δυνατότητα των εισαγωγικών εταιρειών να φέρουν περισσότερα αυτοκίνητα.

Μήνας που δεν… ξαναζήσουμε!

Advertisement

Πριν ξεκινήσετε το διάβασμα και για την ιστορία, ο Φεβρουάριος που διανύουμε έχει 4 Δευτέρες, 4 Τρίτες, 4 Τετάρτες, 4 Πέμπτες, 4 Παρασκευές, 4 Σάββατα και… ισάριθμες Κυριακές. Τέτοιο μήνα θα δούνε τα… επτασέγγονά μας μετά από 823 χρόνια!

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Αν είσαι ξαπλωμένος στο έδαφος το σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να πέσεις παρακάτω…


 

Στην Ιαπωνία ταξίδεψε ο Τάκης Θεοχαράκης και είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nissan Motor Co., Ltd., Macoto Uchida, τον Πρόεδρο της βιομηχανίας ελαστικών της Yokohama, Masataka Yamaishi, καθώς και με στελέχη του Nagata Group, προμηθευτή των εξωλέμβιων της Suzuki Marine. Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή που συνόδευε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Τόκιο και, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε στην Ελληνο-Ιαπωνική επιχειρηματική ημερίδα.


Πάρτι… ετοιμάζουν τις επόμενες εβδομάδες Citroen και Opel. Ήδη στα ελληνικά logistics βρίσκονται χιλιάδες (!) Citroen C3 και Opel Corsa. Αυτό σημαίνει πως θα εμφανιστούν στις ταξινομήσεις Φεβρουαρίου ή Μαρτίου.


Στον Όμιλο ΑΝΤ1 όπως φημολογείται, μετακομίζει τη νέα σεζόν η Formula 1, η οποία φεύγει από την ΕΡΤ. Το κανάλι του Αμαρουσίου κατέθεσε την μεγαλύτερη οικονομική πρόταση και όπως όλα δείχνουν η μετάδοση των αγώνων θα γίνεται από την συνδρομητική πλατφόρμα ΑΝΤ1 plus. Ερωτηματικό παραμένει το γεγονός το τι θα γίνει με την Cosmote TV και αν θα συνεχίσει φέτος να δείχνει τους αγώνες.


Γι’ ακόμα μία χρονιά πήξαμε στους γνώστες του πληκτρολογίου και στους καναπεδάτους. Τελικά υπάρχουν πάρα πολλοί εκεί έξω με IQ… Αϊνστάιν.

Χιονίζει; Γνωρίζουν τα πάντα.
Βρέχει; Πάλι γνωρίζουν τα πάντα.
Πέφτει αεροπλάνο; Έχουν πτυχίο εμπειρογνώμονα.


Ο Γιώργος Καραντζής από Product Manager στα επαγγελματικά οχήματα της Peugeot αναβαθμίστηκε σε Group Product Manager επαγγελματικών Peugeot, Citroen και Opel.

 


 

Περισσότερα από 10.600 καινούργια αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν τον Ιανουάριο, σημειώνοντας παράλληλα ρεκόρ πωλήσεων των τελευταίων ετών. Την ίδια ώρα το ποσοστό ανόδου συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό Ιανουάριο ξεπέρασε το 90%.


Σαρωτική αποδείχτηκε η Opel τον Ιανουάριο που επέστρεψε στην κορυφή των πωλήσεων. Στελέχη της αγοράς τονίζουν ξεκάθαρα πως η πρώτη θέση δεν είναι τυχαία και οφείλεται στην στρατηγική που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες ο Όμιλος Συγγελίδη κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκεται πλέον η Opel. Πίσω της ακολούθησε η Toyota με περισσότερα από 200 αυτοκίνητα διαφορά ενώ στην τρίτη θέση και σε απόσταση αναπνοής βρέθηκε η Hyundai. Την πεντάδα συμπλήρωσαν δύο ακόμα εταιρείες του Ομίλου Συγγελίδη, Citroen και Peugeot.


Το άκουσα σήμερα από ένα φίλο και σας το μεταφέρω. «Θέλουμε να έχουμε πανάκριβο αυτοκίνητο αλλά δεν θέλουμε να το συντηρούμε».
Αναρωτήθηκα πόσο δίκιο έχει γιατί όταν έρχεται εκείνη η ώρα (της συντήρησης) πάντα ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει και τι έχει κάνει λάθος ο κατασκευαστής για να μην πληρώσουμε…


Απώλεια για την πιάτσα του αυτοκινήτου ο χαμός του Χρήστου Φωτιάδη σε ηλικία 71 ετών ο οποίος κάλυπτε επί σειρά ετών (και) το ρεπορτάζ του αυτοκινήτου (πηγή φωτό: Αμαρυσία).


 

Μία Kυρία του ελληνικού motorsport και επί 20 χρόνια γραμματέας του Ράλι Ακρόπολις «έφυγε» από κοντά μας. Η Ελένη Φερτάκη που τόσα πολλά προσέφερε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.


Το Microlino είναι ένα ακόμη όχημα μικροκινητικότητας που θα δούμε στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο θα το εισάγει ο Όμιλος Komocar το οποίο θα διαθέτει από τα καταστήματα της Kosmoride, από το δεύτερο τρίμηνο του έτους.


Έξι νέα μέλη προστέθηκαν στο θεσμό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα. Πρόκειται για τους:

Χρήστο Αποστολόπουλο
Νίκο Γιαννούλα
Γιάννη Καλογερόπουλο
Γιάννη Λημναίο
Μανώλη Σαλούρο
Γιάννη Τσιγκρή


 

Σύμφωνα με το θεσμό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» τα μέλη που δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου λόγω συμπλήρωσης τα 67 έτη είναι τα εξής:

Πέτρος Πιτσίνης
Σπύρος Ρέκκας
Νίκος Τσάδαρης
Πάνος Φιλιππακόπουλος
Πέρης Χαλάτσης
Νίκος Χριστόπουλος (μετανάστευσε στη Γερμανία)


Κατά τη διάρκεια της πρώτης γενικής συνέλευσής του ΑτΧ για το 2023 επτά δημοσιογράφοι δεν έγιναν δεκτοί στο θεσμό. Πρόκειται για τους:

Κώστας Μποιδάνης
Γιάννη Στέφου
Παναγιώτης Τριτάρης
Παντελής Τζερτζεβέλης
Γιώργος Ψαρράς
Κώστας Χαριάτης
Γιάννης Χαρπίδης


Σταμάτησε τη συνεργασία του με τον Στράτο Φωτεινέλη και το ραδιόφωνο Κανάλι 1 του Πειραιά ο Κώστας Νικολακόπουλος.


 

Την αποκάλυψη του νέου της (μικρού) ηλεκτρικού μοντέλου θα πραγματοποιήσει η Ford στη Γερμανία. Στα αποκαλυπτήρια θα βρεθούν και Έλληνες δημοσιογράφοι ενώ η παρουσίαση θα είναι στατική. Το ταξίδι είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 9-10 Φεβρουαρίου.


Οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη συγκέντρωσαν 100 κιλά τρόφιμα τα οποία διατέθηκαν στην Τράπεζα Τροφίμων ώστε να καλυφθούν άμεσες ανάγκες των ιδρυμάτων με τα οποία συνεργάζεται.


Στο “The Ellinikon” πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες το ετήσιο συνέδριο της Suzuki.


Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Σχεδόν 12 χρόνια λειτουργούσε χωρίς άδεια πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική! Είχε διαθέσει στην αγορά καύσιμα εκατομμυρίων ευρώ!


Πολύς κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει για την υγεία του προέδρου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Δημήτρη Μιχελακάκη. Επειδή δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση από την ΟΜΑΕ, το ρεπορτάζ που κάναμε (πριν από ημέρες) κάνει λόγο για εγκεφαλικό επεισόδιο από τις 20 Ιανουαρίου, που οδήγησε τον πρόεδρο στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου και νοσηλεύτηκε. Η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται μέρα με την ημέρα. Περιμένουμε λεπτομέρειες από επίσημα χείλη, καθώς οι περισσότεροι κρατούν το θέμα κρυφό.


Σε αναζήτηση οδηγών βρίσκεται το ΚΤΕΛ Μαγνησίας και αφορά στα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται στα Βόρεια Προάστια της Αττικής.


Δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία της Bluebus έκαναν την εμφάνισή τους επί ελληνικού εδάφους. Πρόκειται για μία γαλλική εταιρεία που κατασκευάζει 6μετρα και 12μετρα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία.


Ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης ο οποίος είναι πλέον επικεφαλής αεροδυναμικής του μονοθεσίου της Alfa Romeo στη Formula 1, είναι καλεσμένος αυτή την εβδομάδα στην τηλεοπτική εκπομπή «Πάνω από τα Όρια». Την συγκεκριμένη μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.


Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Suzuki V-Strom. Το Λουτράκι είναι η περιοχή που θα φιλοξενήσει του Έλληνες δημοσιογράφους αλλά και τους Ευρωπαίους που θα ταξιδέψουν στη χώρα μας για να οδηγήσουν την ιαπωνική μοτοσικλέτα.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 151.500
2. Trcoff: 63.800
3. Tractiongr: 28.500
4. Drive magazine: 26.900
5. Gocar: 15.100
6. Carotogr: 12.700
7. CarGuysGr: 12.500
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.550
9. Newsauto: 4.930
10. 4Τροχοί: 4.260
11. Auto Τρίτη: 3.610
12. Autobeat: 3.540
13. George Sargiannidis: 3.440
14. Panos Seitanidis: 2.410
15. Enkinisi: 1.650
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.580
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 6/2/2023 (16:00)