Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια Formula 1; Πιτσιρικάδες έφτιαξαν το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου (+video)

Ελλάδα 2:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια Formula 1; Πιτσιρικάδες έφτιαξαν το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου (+video)

ΝΕΑ

Ποια Formula 1; Πιτσιρικάδες έφτιαξαν το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου (+video)

ΝΕΑ

Φοιτητές πανεπιστημίου της Ζυρίχης κατασκεύασαν το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο, κάνοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο που δοκιμάζει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Advertisement
Advertisement

Μια ομάδα φοιτητών από το ETH της Ζυρίχης και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Λουκέρνης στην Ελβετία μόλις έθεσε ένα νέο ρεκόρ επιτάχυνσης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το χειροποίητο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητό τους, που ονομάζεται Mythen, εκτοξεύτηκε από τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 0,956 δευτερόλεπτα.

Το ETH Zurich αναφέρει ότι το Guinness World Records επιβεβαίωσε ότι το Mythen έσπασε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ επιτάχυνσης για ηλεκτρικά οχήματα, θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά για όποιον θελήσει να το σπάσει στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε μια ομάδα με την ονομασία Foerderverein GreenTeam Uni Stuttgart e.V., η οποία σχεδίασε ένα EV που έφτασε τα 100 χλμ/ώρα  από στάση σε 1,461 δευτερόλεπτα στις 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι φοιτητές ανήκουν όλοι στην Ακαδημαϊκή Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ζυρίχης (AMZ) και εργάζονται εδώ και καιρό πάνω στο Mythen.

Advertisement

Συνολικά, ολόκληρο το αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 140 κιλά χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου. Κάθε τροχός φιλοξενεί το δικό του μοτέρ για συνολική απόδοση του συστήματος περίπου 330 ίππων.

Αν και δεν είναι πολλά τα άλογα, πρόκειται για μια αναλογία ισχύος προς βάρος που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν ούτε τα πιο ισχυρά hypercars.

Advertisement

Στην πραγματικότητα, είναι τόση μεγάλη ισχύς για την πλατφόρμα που το να τη βάλεις όλη στο έδαφος είναι σχεδόν αδύνατο.

Μόνο μέσω της χρήσης ενός συστήματος που κυριολεκτικά ρουφάει το αυτοκίνητο στο έδαφος θα μπορούσε η ομάδα να βρει την πρόσφυση που απαιτείται για να πάει τόσο γρήγορα τόσο γρήγορα.

Ο επικεφαλής της ομάδας ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν είναι η μοναδική εστίαση της ομάδας. Όλοι τους εξακολουθούν να πηγαίνουν κανονικά στις σπουδές τους και να φορτώνονται και άλλες προκλήσεις εκτός από την κατασκευή του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο.

Advertisement

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η ομάδα AMZ επιτυγχάνει αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ. Το είχε ξανακάνει το 2014 και στη συνέχεια ξανά το 2016. Πέρυσι, μια άλλη ομάδα στη Γερμανία κατέκτησε το ρεκόρ με χρόνο μόλις 1,46 δευτερόλεπτα.

Τώρα που το νούμερο είναι τόσο χαμηλό, θα χρειαστεί απίστευτη μηχανική και πολύ εξελιγμένες τεχνολογίες  για να γίνει κάτι καλύτερο από μικρές βελτιώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alpine: Στο τελικό στάδιο εξέλιξης το Hypercar της για το Le Mans
Ποιο Chaos; Νέα ιταλική εταιρία βγάζει τρία ηλεκτρικά hypercars! (+video)
Πόσο λέτε ότι κοστίζει το μεγάλο σέρβις της Mercedes-AMG One;