Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρία θα κάνει αποκλειστικά ηλεκτρικά τα σπορ μοντέλα της;

Ελλάδα 22:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια εταιρία θα κάνει αποκλειστικά ηλεκτρικά τα σπορ μοντέλα της;

ΝΕΑ

Ποια εταιρία θα κάνει αποκλειστικά ηλεκτρικά τα σπορ μοντέλα της;

ΝΕΑ

Θα περίμενε κανείς ότι τα σπορ μοντέλα θα ήταν τα τελευταία που θα υπέκυπταν στην ηλεκτροκίνηση. Όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Advertisement
Advertisement

Για τον περισσότερο κόσμο η ηλεκτροκίνηση έχει συνδυαστεί με την προστασία του πλανήτη και την οικολογική μετακίνηση, ιδίως μέσα στις πόλεις. Να όμως που όλο και περισσότερες εταιρίες στρέφονται προς αυτήν όχι για τα μοντέλα καθημερινής χρήσης αλλά για τις σπορ εκδόσεις.

Σε ανακοίνωση που έκανε η VW ξεκαθάρισε ότι σταδιακά τα μοντέλα της σειράς R θα γίνουν ηλεκτρικά. Και από το 2030 και μετά θα αυτονομηθούν ως μία υπο-μάρκα μέσα στην εταιρία, με αποκλειστικά ηλεκτρικά σπορ μοντέλα.

Έτσι και αλλιώς η γερμανική εταιρία σκοπεύει να γίνει πλήρως ηλεκτρική από το 2035 και μετά, όταν πλέον θα καταργήσει και τις πωλήσεις νέων μοντέλων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εποχή η εταιρία εξετάζει διάφορες προτάσεις για μοντέλα της γκάμας R τα οποία θα μπορούσαν να εξελιχθούν με βάση την μετάβασή τους στα νέα ηλεκτρικά δεδομένα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι κάθε μοντέλο R θα είναι ηλεκτρικό από το 2030 και μετά.

Τα πρώτα στην σειρά που θα αποκτήσουν ηλεκτρική έκδοση R είναι τα ήδη υπάρχοντα ηλεκτρικά μοντέλα. Αργότερα όμως θα έρθει και η σειρά της αντικατάστασης με αποκλειστικά ηλεκτρικές εκδόσεις για αυτοκίνητα όπως τα VW Golf R, VW Tiguan R και VW T-Roc R.

Advertisement

Tα μελλοντικά μοντέλα R θα χρησιμοποιούν τη νέα πλατφόρμα SSP η οποία θα είναι και η μοναδική της εταιρίας από το 2026 και μετά, αλλά προφανώς θα υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις για πιο σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά.

Αυτό σημαίνει ότι σιγά-σιγά θα εκλείψουν τα υπάρχοντα μοντέλα R με κινητήρες εσωτερικής καύσης και θα αντικατασταθούν σταδιακά με τα ηλεκτρικά, χωρίς να μεσολαβήσει διάστημα που θα συνυπάρξουν και οι δύο σχολές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ρεκόρ στο Ring για τα 20 Χρόνια του VW Golf R (+video)
VW Golf R με κατεστραμμένη οροφή κυκλοφορεί κανονικά
O Tanner Foust τα… σπάει με VW Golf R (video)