Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρία σας πληρώνει για να μην πουλήσετε το αυτοκίνητό της;

Ελλάδα 0:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια εταιρία σας πληρώνει για να μην πουλήσετε το αυτοκίνητό της;

ΝΕΑ

Ποια εταιρία σας πληρώνει για να μην πουλήσετε το αυτοκίνητό της;

ΝΕΑ

Οι αγορές έχουν ελλείψεις σε νέα μοντέλα και οι κερδοσκόποι καραδοκούν. Και οι εταιρίες βρίσκουν νέους τρόπους για να τους αντιμετωπίσουν.

Advertisement
Advertisement

Η τεράστια αναστάτωση που υπάρχει στην παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση νέων μοντέλων έχουν οδηγήσει την αγορά σε πρακτικές πρωτόγνωρες.

Κάποια μοντέλα κάνουν μήνες ή και χρόνια για να παραδοθούν στους πελάτες τους, οπότε υπάρχει πεδίο δράσης για κερδοσκόπους. Οι οποίοι έχουν προλάβει να αγοράσουν το αυτοκίνητο και το μεταπωλούν αμέσως κερδίζοντας εύκολα μεγάλα χρηματικά ποσά από την μεταπώληση σε πελάτες που δεν θέλουν να περιμένουν.

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι η νέα Corvette η οποία σημειώνει τεράστια εμπορική επιτυχία στην αγορά των ΗΠΑ. Η ζήτηση είναι τέτοια που ακόμα και επίσημοι αντιπρόσωποι της εταιρίας μπαίνουν στην διαδικασία της μεταπώλησης με “καπέλο”, αναγκάζοντας την ίδια την GM στις αρχές του χρόνου να τους προειδοποιήσει για ποινές.

Advertisement
Advertisement

Η αυστηρή προειδοποίηση φαίνεται ότι δεν έπιασε τόπο. Και τώρα η GM επανέρχεται με έναν νέο και μάλλον πρωτοποριακό τρόπο να σταματήσει το φαινόμενο της αγοράς και μεταπώλησης με “καπέλο” της Vette για εύκολο κέρδος.

Με ένα πρόγραμμα που ανακοίνωσε, δίνει επιπλέον 500.000 πόντους (σε αξία 5.000 δολαρίων) σε όσους δεν πουλήσουν το αυτοκίνητό τους για 12 μήνες από την αγορά του. Οι πόντοι αυτοί μπορούν να εξαργυρωθούν σε διάφορες υπηρεσίες ή αξεσουάρ της εταιρίας.

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι τα 5.000 δολάρια είναι αρκετά χρήματα, δεν είναι ακριβώς μετρητά. Μάλιστα, αν συγκριθούν με τα 20.000 δολάρια ή και περισσότερα που μπορεί να βγάλει κανείς μεταπουλώντας την Corvette που μόλις αγόρασε σε έναν “ζεστό” αγοραστή που δεν θέλει να περιμένει, τότε το κίνητρο είναι μάλλον μικρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ώρα εξηλεκτρισμού και για τη Chevrolet Corvette
H GM εξετάζει την ξεχωριστή πώληση του κινητήρα της Corvette Z06
Πώς θα αντιμετωπίσει η GM την έλλειψη τσιπ;

Advertisement