Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρία πουλά λιγότερο αλλά έχει μεγαλύτερα κέρδη;

Ελλάδα 10:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια εταιρία πουλά λιγότερο αλλά έχει μεγαλύτερα κέρδη;

ΝΕΑ

Ποια εταιρία πουλά λιγότερο αλλά έχει μεγαλύτερα κέρδη;

ΝΕΑ

Από τα παράδοξα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας είναι και μία εταιρία η οποία παρά το ότι έχει πτώση στις πωλήσεις της έχει άνοδο στα κέρδη της.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την γενικότερη κατάσταση λόγω πολέμου στην Ουκρανία και την πανδημία, όμως υπάρχουν εταιρίες που καταφέρνουν μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον να έχουν κέρδη. Και μάλιστα με μειωμένες πωλήσεις.

Η Bentley είναι ένα από αυτά τα παράδοξα που υπάρχουν στο ομιχλώδες περιβάλλον της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί. Η ιστορική βρετανική εταιρία, η οποία ανήκει στο γκρουπ VW, κατάφερε να έχει περισσότερα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με αυτό του 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής εταιρίας, τα έσοδα ανά αυτοκίνητο που πούλησε το διάστημα αυτό ανέβηκαν κατά μέσο όρο από 184.000 ευρώ στα 212.000 ευρώ. Και αυτό χάρη στο γεγονός ότι πωλήθηκαν αρκετά περισσότερες Μulliner και Speed. Τα έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν από τα 578 στα 813 εκατ. ευρώ και το περιθώριο κέρδους από το 11,2% στο 21%.

Advertisement
Advertisement

Και όλα αυτά με πτώση των πωλήσεων σε όλες τις αγορές εκτός από την Ευρώπη και την Ασία. Στην Ευρώπη τα πράγματα πήγαν καλά, με 706 αυτοκίνητα και άνοδο 38%, ενώ η άνοδος στην Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού ήταν στο 19%. Στην βρετανική αγορά υπήρξε επίσης άνοδος κατά 30%, στα 368 αυτοκίνητα.

Στην Αμερική η πτώση ήταν στο 9%, στην Κίνα στο 29% και στη Μέση Ανατολή στο 38%. Συνολικά η Bentley πούλησε 3.203 αυτοκίνητα το πρώτο τρίμηνο του 2022, με πτώση 5% από τα 3.358 οχήματα που είχε πουλήσει το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρική επάνοδος για την Bentley Mulsanne
Bentley Bentayga Speed ​​Space Edition: Όταν το διάστημα είναι το όριο
Bentley: Πέντε νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025