Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bentley Bentayga Speed ​​Space Edition: Όταν το διάστημα είναι το όριο

Ελλάδα 23:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bentley Bentayga Speed ​​Space Edition: Όταν το διάστημα είναι το όριο

ΝΕΑ

Bentley Bentayga Speed ​​Space Edition: Όταν το διάστημα είναι το όριο

ΝΕΑ

Η Mulliner παρουσίασε την τελευταία της δημιουργία, μια κατά παραγγελία Bentayga Speed ​​που παρήγγειλε η αντιπροσωπεία της Bentley στο Ορλάντο της Φλόριντα για έναν από τους πελάτες της.

Advertisement
Advertisement

Η Bentley δεν ανακοίνωσε την τιμή πώλησης της Bentayga Speed ​​Space Edition αλλά ούτε και αν θα παράγει άλλη

 

Η Bentayga Speed ​​Space Edition είναι εμπνευσμένη από το διάστημα με μοναδικές στιλιστικές πινελιές. Είναι επίσης ένα από τα 100 αιτήματα για μοναδικά αυτοκίνητα που δημιούργησε η Mulliner το πρώτο τρίμηνο του 2022, δείχνοντας τη δημοτικότητα του τμήματος εξατομίκευσης πολυτελών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας από την εξωτερική σχεδίαση, το… διαστημικό Bentayga Speed ​​διαθέτει βαφή Cypress με τόνους Orange Flame στο κάτω μέρος του αμαξώματος. Η σκούρα μεταλλική γκρι απόχρωση με διακριτικούς πράσινους τόνους εμπνεύστηκε από το ντεμπούτο της πρώτης γενιάς Continental GT το 2003, ενώ το πορτοκαλί θυμίζει τις ουρές σκόνης των  κομητών. Η προδιαγραφή Blackline επιλέχθηκε για το μοντέλο, αντικαθιστώντας τα στοιχεία χρωμίου με γυαλιστερό μαύρο.

Μέσα στην καμπίνα, σας υποδέχονται τα φωτισμένα μαρσπιέ με απλά γραφικά που μοιάζουν με πλανήτες που περιφέρονται γύρω από το ηλιακό σύστημα. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι οι πορτοκαλί πινελιές στο ταμπλό, το τιμόνι και το πόμολο ταχυτήτων, μαζί με πορτοκαλί ρέλι στα καθίσματα και τις επενδύσεις στις πόρτες. Αυτά έρχονται σε αντίθεση με τη σκούρα επένδυση Beluga / Porpoise που μοιάζει με τον νυχτερινό ουρανό. Μια άλλη λεπτομέρεια είναι οι μαύρες σατέν γρίλιες ηχείων του ηχοσυστήματος Naim for Bentley.

Advertisement

Η κατά παραγγελία έκδοση βασίζεται στην Bentayga Speed, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξοπλισμένη με τον ισχυρότερο twin-turbo κινητήρα 6,0 λίτρων W12 που αποδίδει 635 ίππους και 900 Nm ροπής, επιτρέποντας 0-100 χλμ σε 3,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 306 χλμ.

Advertisement

Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, ενώ το SUV διατίθεται στάνταρ με αερανάρτηση και τεχνολογία ενεργού ελέγχου  Bentley Dynamic Ride. Μεταξύ 2016 και 2022, η Bentley πούλησε 28.500 Bentayga και έγινε το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Bentley Bentayga Speed με 650 ίππους
Πόσες μέρες “χρειάζονται” για μια Bentley Bentayga Speed (video)
Bentley Bentayga Speed: Ανανέωση για το ταχύτερο SUV στον κόσμο

 

Advertisement