Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια χώρα «επέστρεψε» στο 1956;

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια χώρα «επέστρεψε» στο 1956;

ΝΕΑ

Ποια χώρα «επέστρεψε» στο 1956;

ΝΕΑ

Μία παλιά αυτοκρατορία στην παραγωγή αυτοκινήτων είδε τα νούμερα να την φέρνουν λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Advertisement
Advertisement

Πολλές μεγάλες παραδοσιακές δυνάμεις στην παραγωγή αυτοκινήτου αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια σημαντικά προβλήματα.

Όμως η Βρετανία ήταν η χώρα που αντιμετώπισε απανωτές κρίσεις, με αποτέλεσμα η παραγωγή των αυτοκινήτων να πέσει στα επίπεδα του 1956!

Ο όγκος των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στην Βρετανία ήταν 10% χαμηλότερα σε σχέση με το 2021, μία χρονιά η οποία ήταν ήδη καταστροφική.

Advertisement
Advertisement

Η συνολική παραγωγή έπεσε στα 775.014 αυτοκίνητα, αρκετά χαμηλότερα από τις 895.575 μονάδες του 2021, τα οποία ήταν ήδη χαμηλά.

Οι επιδόσεις του 2022 είναι κατά 40% χαμηλότερες από το 2019, την τελευταία χρονιά πριν το Covid και τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς.

Οι δύο αυτές καταστάσεις είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την μείωση της παραγωγής, όμως υπάρχει και η απόφαση του γκρουπ Stellantis να σταματήσει την παραγωγή του Astra στο εργοστάσιο της Vauxhall στην Βρετανία, όπου πλέον παράγονται van της εταιρίας.

Advertisement

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια μίας ακόμα απώλειας για την χώρα με το κλείσιμο του εργοστασίου της Honda την περασμένη χρονιά.

Η μόνο αχτίδα αισιοδοξίας είναι ότι κατάφεραν οι Βρετανοί να φτιάξουν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ποτέ, περίπου το 1/3 της συνολικής παραγωγής.

Advertisement

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η αποκατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας σε ημιαγωγούς ίσως οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής αυτοκινήτων στην Βρετανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρετανία: Ιστορικό χαμηλό 26ετίας στις πωλήσεις νέων ΙΧ
Abarth: Οι 20 πιο δημοφιλείς δρόμοι σε Βρετανία και Ιρλανδία
Η παραγωγή αυτοκινήτων στην Βρετανία έπεσε στα επίπεδα του 1956!