Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot e-208: Ένα best seller που μπαίνει στην πρίζα!

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-208: Ένα best seller που μπαίνει στην πρίζα!

ΝΕΑ

Peugeot e-208: Ένα best seller που μπαίνει στην πρίζα!

ΝΕΑ

Το γεγονός ότι το Peugeot e-208 είναι αμιγώς ηλεκτρικό δεν σημαίνει ταυτόχρονα πως δεν είναι παράλληλα και ισχυρό. Το αντίθετο ισχύει μάλιστα…

Advertisement
Advertisement

Καρδιά του e-208 αποτελεί ο εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 136 PS και 260 Nm ροπής. Στο πάτημα του πεντάλ γκαζιού η ακαριαία απελευθέρωση της ροπής προσφέρει κορυφαίες επιταχύνσεις.

Σε επίπεδο επιδόσεων, τα 8,1 δευτερόλεπτα που απαιτούνται για το 0-100 χλμ./ώρα από στάση αποδεικνύουν πως πρόκειται για ένα γρήγορο αυτοκίνητο. Τώρα, η μπαταρία ιόντων-λιθίου του e-208 διαθέτει χωρητικότητα 50 kWh και είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο των επιβατών. Η Peugeot εφοδιάζει την ηλεκτρική της διάταξη με ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης της μπαταρίας, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται πάντα στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας είτε για το ταξίδι είτε κατά την φάση της προετοιμασίας για τη φόρτισή της.

Advertisement
Advertisement

Η γαλλική φίρμα προσφέρει εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ενεργειακής χωρητικότητας της μπαταρίας. Η χιλιομετρική απόσταση που δύναται πλέον να διανύσει το e-208 αυξήθηκε στα 362 χλμ., κάτι που επιτεύχθηκε μέσω βελτιστοποίησης των ελαστικών (κατηγορία A+), τα οποία φέρουν ακόμα μικρότερη αντίσταση κύλισης. Αυτά αφορούν τις ζάντες 16” του e-208. Υπάρχει επίσης στο σύστημα μετάδοσης μια νέα σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, για καλύτερη κατανάλωση ενέργειας σε αυτοκινητοδρόμους, όπως και νέα αντλία θερμότητας. Η τελευταία, σε συνδυασμό με έναν αισθητήρα υγρασίας στο παρμπρίζ, βελτιστοποιούν την ενεργειακή απόδοση του κλιματισμού.

Η Peugeot προσφέρει το e-208 με δύο εκδόσεις σχετικά με τους on-board φορτιστές: μία με 7,4 kW και μία με 11,0 kW. Η φόρτισή σε οικιακή πρίζα διαρκεί 16 ώρες, σε ένα wallbox των 11 kW 7,5 ώρες και σε ταχυφορτιστή των 100 kW DC μόλις 30 λεπτά (από 0 σε 80%).

Advertisement

Τα προγράμματα οδήγησης του e-208 αξιοποιούν στο έπακρο την ενέργεια, βάσει των δεδομένων που θέλει ο οδηγός ανά πάσα στιγμή. Το Eco αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας, το Normal στη μέγιστη δυνατή άνεση σε καθημερινή χρήση και το Sport, δίνει προτεραιότητα στις επιδόσεις αυξάνοντας στο μέγιστο την ισχύ και την ροπή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot e-208: Με εξελιγμένη ηλεκτροκίνηση και κορυφαία απόδοση
Peugeot e-208: Ηλεκτρική καρδιά,, σπορ οδηγική απόλαυση
Peugeot e-208: Ηλεκτροκίνηση για όλους και σε προσιτή τιμή