Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot e-208: Ηλεκτροκίνηση για όλους και σε προσιτή τιμή

Ελλάδα 23:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot e-208: Ηλεκτροκίνηση για όλους και σε προσιτή τιμή

PEUGEOT 2021-2

Peugeot e-208: Ηλεκτροκίνηση για όλους και σε προσιτή τιμή

PEUGEOT 2021-2

Με το νέο e-208 η Peugeot φέρνει ένα best-seller της ευρωπαϊκής αγοράς στην ηλεκτρική εποχή προσκαλώντας ένα πιο ευρύ κοινό να απολαύσει από τώρα την μοναδική αίσθηση οδήγησης και την οικονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Για τον περισσότερο κόσμο η ηλεκτροκίνηση εξακολουθεί να θεωρείται κάτι άπιαστο και ως μία υπόθεση του μέλλοντος. Για την Peugeot όμως η νέα εποχή έχει ήδη αρχίσει. Και το e-208 δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι προσιτό στο ευρύ κοινό και απόλυτα λειτουργικό στην καθημερινή χρήση.

Διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά που έφεραν το “απλό” 208 στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας του σε όλη την Ευρώπη, το ηλεκτρικό e-208 αναβαθμίζει τα premium χαρακτηριστικά του και την κορυφαία αίσθηση ποιότητας που αποπνέει. Χάρη στην απουσία μηχανικών θορύβων λόγω των ηλεκτροκινητήρων, το κορυφαίο σε ποιότητα κύλισης 208 γίνεται ακόμα πιο πολιτισμένο, δημιουργώντας ένα περιβάλλον άνεσης και ευεξίας για τους επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η ηλεκτροκίνηση έρχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την χρήση του αυτοκινήτου. Ξεχάστε τα κιβώτια και τα μηχανικά μέρη, τις αδυναμίες του κινητήρα εσωτερικής καύσης και τόσα άλλα. Ο ηλεκτροκινητήρας δημιουργεί μία εντελώς νέα αντίληψη για την οδήγηση. Με κάθε πάτημα του γκαζιού ανεξαρτήτως ταχύτητας το αυτοκίνητο “τινάζεται” εμπρός, επιταχύνοντας με δύναμη και με αμείωτη ένταση.

Ο οδηγός απολαμβάνει ένα εντελώς νέο τρόπο οδήγησης, με άμεση απόκριση στις εντολές του και μία μοναδική αίσθηση επιτάχυνσης. Την ίδια στιγμή καταναλώνει ελάχιστα, δεν μολύνει το περιβάλλον, δεν καταβάλλει φόρους και έχει εξασφαλισμένο ότι μπορεί να κινείται και στο μέλλον σε αστικές περιοχές χωρίς περιορισμούς.

Advertisement

Το νέο Peugeot e-208 προσφέρει μία απολαυστική οδηγική εμπειρία με τον 100% ηλεκτρικό του κινητήρα, ο οποίος είναι διαθέσιμος από το λανσάρισμά του μοντέλου με τα εξής κορυφαία χαρακτηριστικά: Απόδοση 136 ίππων και 260Nm ροπής (διαθέσιμα από 0 χλμ/ώρα) για άμεση απόκριση, αθόρυβος κινητήρας, μηδενικοί κραδασμοί/ ρύποι, απεικόνιση της τεχνολογίας στην κεντρική οθόνη (εμφάνιση της λειτουργίας παροχής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο).

Το νέο ηλεκτρικό 208 προσφέρει τρεις επιλογές οδήγησης: Eco: για βέλτιστη αυτονομία, Normal: για ιδανικό επίπεδο άνεσης στην καθημερινή χρήση και Sport με προτεραιότητα στις επιδόσεις και στη σπορ αίσθηση, με μέγιστη απόδοση ισχύος και ροπής (0 – 100 χλμ/ώ σε 8.1δλ.).

Advertisement

Υπάρχουν επίσης δύο επιλογές πέδησης 208 είναι διαθέσιμες, μέσω του μοχλού ταχυτήτων, προσφέροντας την κατάλληλη ανάκτηση ενέργειας στην μπαταρία: Μέτρια, με αίσθηση παρόμοια με εκείνη του φρεναρίσματος ενός μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσεως και ενισχυμένη, για ελεγχόμενη επιβράδυνση μέσω του πεντάλ του γκαζιού.

Το ηλεκτρικό εξοπλίζεται με μία μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία 50kWh, η οποία εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο αυτονομία έως και 340χλμ. Συνδεδεμένο με το σύστημα ψύξης του χώρου των επιβατών, το σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας του μπαταρίας, εξασφαλίζει ταχύτατη επαναφόρτιση, βελτιστοποιημένη αυτονομία και αυξημένη διάρκεια ζωής. Η μπαταρία του e-208 καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ικανότητας φόρτισής της.

Advertisement

Υπάρχουν τρείς επιλογές φόρτισης, ευέλικτες και προσαρμοσμένες στην καθημερινή χρήση: Μέσω μίας συμβατικής οικιακής πρίζας (για μία πλήρη φόρτιση σε 16 ώρες, χρησιμοποιώντας το καλώδιο φόρτισης Mode 2 που παρέχεται στον βασικό εξοπλισμό του e-208) και μέσω Wall Box, για πλήρη φόρτιση σε 5 ώρες και 15 λεπτά από τριφασική παροχή (με τον προαιρετικό on-board φορτιστή των 11 kW). Τέλος υπάρχει η δυνατότητα μέσω κοινόχρηστου σταθμού φόρτισης (επιτυγχάνουν το 80% της φόρτισης σε μόλις 30 λεπτά).

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η εξαιρετική τιμή πώλησης, η οποία καθιστά το e-208 μία από τις πιο προσιτές και ελκυστικές προτάσεις της αγοράς. Η γκάμα του ηλεκτρικού e-208 ξεκινά από τις 31.900 ευρώ για την έκδοση με τον φορτιστή των 7,4 kW και τα 33.500 ευρώ για την έκδοση με τον on board φορτιστή των 11,0 kW. Υπάρχει κρατική επιδότηση από το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” και κέρδος από απόσυρση αυτοκινήτου. Παρέχεται επίσης απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας και από τον φόρο εταιρικής χρήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Peugeot e-208
Peugeot e-208: Ιδανικό μέσα στην πόλη
Peugeot e-208: Tο γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο