Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Peugeot 9×8: Το πιο όμορφο hypercar της Χρονιάς (+video)

Ελλάδα 19:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot 9×8: Το πιο όμορφο hypercar της Χρονιάς (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Peugeot 9×8: Το πιο όμορφο hypercar της Χρονιάς (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Το Peugeot 9X8 κέρδισε το «Βραβείο του πιο όμορφου Hypercar της Χρονιάς» στο 37ο  Festival Automobile International (Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου).

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο, πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA.

Το Peugeot 9X8 Hypercar αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2021 και γοήτευσε την κριτική επιτροπή του Festival Automobile International όπως επίσης και τους λάτρεις του σχεδιασμού αυτοκινήτων.

«Είμαι πολύ περήφανος που κέρδισα αυτό το βραβείο, το οποίο αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς των ομάδων σχεδιασμού Design and Peugeot Sport, οι οποίες συνεργάστηκαν σε αυτό το έργοείπε ο Matthias Hossann, Διευθυντής Σχεδιασμού της Peugeot.

Advertisement
Advertisement

Το 9X8, μια ολοκαίνουργια γενιά αγωνιστικού αυτοκινήτου, πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στο FIA World Endurance Championship – WEC το 2022, ενσωματώνει όλους τους σύγχρονους αισθητικούς κώδικες που συνδέονται με τη μάρκα Peugeot:

Στάση αιλουροειδούς, ρευστές γραμμές που ενισχύονται από στοιχεία σπορ, κομψές και δομημένες πλευρές, όπως επίσης και τις χαρακτηριστικές φωτεινές «νυχιές» του Λιονταριού.

Advertisement

Το εσωτερικό του πρωτοτύπου της Peugeot, ενσωματώνει το i-Cockpit concept της μάρκας, το οποίο έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει στους οδηγούς μια πιο εργονομική και διαισθητική εμπειρία.

Advertisement

Κάθε χρόνο, το Grands Prix du Festival Automobile International επιβραβεύει τα πιο όμορφα επιτεύγματα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο αρχιτέκτονας Jean-Michel Wilmotte προεδρεύει μιας κριτικής επιτροπής ειδικών από τον κόσμο του αυτοκινήτου, της μόδας, του πολιτισμού, του σχεδιασμού και των μέσων ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το hypercar της Peugeot για τους αγώνες αντοχής (vid)
Η Peugeot επιστρέφει στο Le Mans
Τα καινούρια μοντέλα που αξίζει να περιμένουμε

Advertisement