Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H πολιτική έκδοση του Peugeot 9X8 θα ήταν κάπως έτσι (+video)

Ελλάδα 1:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H πολιτική έκδοση του Peugeot 9X8 θα ήταν κάπως έτσι (+video)

ΝΕΑ

H πολιτική έκδοση του Peugeot 9X8 θα ήταν κάπως έτσι (+video)

ΝΕΑ

Παρόλο που η Peugeot έχει αποσυρθεί το τελευταίο διάστημα από τα περίφημα GTi δεν έχει ξεχάσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα επιδόσεων. Μια καλή ιδέα θα ήταν το hypercar 9X8 για το δρόμο, που βλέπετε εδώ.

Advertisement
Advertisement

Το 508 PSE που διατίθεται ως liftback και wagon είναι στην πραγματικότητα το ισχυρότερο όχημα της εταιρείας αποδίδοντας 355 ίππους και 520 Nm ροπής με την αρωγή του plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης.

Τι θα συνέβαινε όμως αν ο λέοντας παρουσίαζε ένα πολύ πιο δυνατό σπορ και υβριδικό μοντέλο; Εδώ μπαίνει το υποθετικό rendering του υπερ-αυτοκινήτου 9X8, που δημιουργήθηκε μετά την παρουσίαση της αγωνιστικής ομάδας της Peugeot για το 2022 FIA World Endurance Championship, στις αρχές του μήνα.

Δυστυχώς όμως, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη αποκλείσει τη δημιουργία μιας έκδοσης δρόμου του πρωτοτύπου LMH, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον σχεδιαστή Camille De Bastiani να φανταστεί πως θα ήταν η έκδοση παραγωγής του εντυπωσιακού 9X8, με σάρκα και οστά…

Advertisement
Advertisement

Σε έναν τέλειο κόσμο λοιπόν, το Peugeot 9X8 θα ανταγωνιζόταν ευθέως στο Le Mans το hypercar της Toyota, το οποίο έχει ήδη επιβεβαιωθεί.

Όπως η Toyota έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει μια έκδοση απόδοσης για όσα μοντέλα πουλάει, έτσι λοιπόν και ο όμιλος Stellantis έχει παρόμοιες φιλοδοξίες, οι οποίες ξεκίνησαν με το 508 PSE. Ένα hypercar όμως σύμφωνα με τη λογική, θα ήταν αναμφισβήτητα η ναυαρχίδα σε μια τέτοια προσπάθεια.

Advertisement

Στις προδιαγραφές τώρα, το 9X8 χρησιμοποιεί κινητήρα βενζίνης V6 90 μοιρών με διπλό turbo και χωρητικότητα 2,6 λίτρα, προκειμένου να παράγει 670 ίππους που αποστέλλονται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου επτά σχέσεων. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 268 ίππων τοποθετημένο στον εμπρός άξονα. Με συνδυασμένη απόδοση άνω των 900 ίππων, το 9X8 θα επέτρεπε εύκολα στην Peugeot να ανταγωνιστεί πρωτοκλασάτους κατασκευαστές στα σύγχρονα hypercars.

Οι επίσημες εικόνες του 9X8 δεν αποκαλύπτουν όντως το μέγεθος του, καθώς το αγωνιστικό του Le Mans είναι αρκετά μεγάλο φτάνοντας σε μήκος τα 5 m, υιοθετώντας παράλληλα και ένα τεράστιο μεταξόνιο 3.045 m.

Advertisement

Το γαλλικό hypercar είναι εντυπωσιακά χαμηλό έχοντας ύψος 1.180 mm και πλάτος 2.080 mm. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, το υπέρ-αυτοκίνητο αγώνων αντοχής της Peugeot πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 1.030 κιλά, αλλά είναι αυτονόητο ότι ένα αυτοκίνητο παραγωγής θα ήταν σημαντικά βαρύτερο, προκειμένου να συμμορφώνεται με τις νόρμες ασφαλείας που ισχύουν για τα επιβατικά οχήματα.

Απομένει να δούμε εάν η Peugeot αλλάξει τελικά γνώμη και αποφασίσει να πουλήσει το εκπληκτικό 9X8 και σε κοινούς θνητούς εκτός από… αστέρες της πίστας. Εν τω μεταξύ, στη συγκεκριμένη σχεδιαστική απόδοση που θαυμάζουμε εδώ, το δυναμικό hypercar φορά και το νέο λογότυπο της γαλλικής εταιρείας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το hypercar της Peugeot για τους αγώνες αντοχής (vid)
Peugeot 3008 Hybrid: Ισχυρές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση
Με νέο hypercar η Peugeot στο Le Mans του 2022