Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 408 Plug-in Hybrid: Νέα εποχή!

Ελλάδα 5:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 408 Plug-in Hybrid: Νέα εποχή!

ΝΕΑ

Peugeot 408 Plug-in Hybrid: Νέα εποχή!

ΝΕΑ

Αναπάντεχο και διαφορετικό τόσο σε σχέση με την κατηγορία και τον ανταγωνισμό όσο και για την ίδια την ιστορία της γαλλικής εταιρείας, το νέο Peugeot 408 plug-in είναι από κάθε άποψη ένα ρηξικέλευθο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Peugeot 408 σίγουρα θα σε εκπλήξει με το πόσο αρμονικά δένουν οι μεγάλες επιφάνειες ενός μοντέλου στα όρια της κατηγορίας C, με μήκος 4,687 μέτρων και μεταξόνιο 2.787 χιλιοστών.

Είναι το fastback σχέδιο που χαρίζει έναν αέρα κουπέ, η συνύπαρξη καμπύλων και ακμών, το γεμάτο δυναμισμό πίσω μέρος, η μάσκα με το τρισδιάστατο ανάγλυφο με τους λεπτούς προβολείς LED; Μάλλον είναι τελικά ο συνδυασμός τους σε μια πρωτότυπη μορφή.

«Στόχος μας ήταν να επανεφεύρουμε το μεσαίο σεντάν», δηλώνει ο διευθυντής Σχεδιασμού, Pierre-Paul Mattei. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παγκόσμιο μοντέλο, πιο μοντέρνο, συναρπαστικό και τολμηρό».

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, τα ποιοτικά, άψογα συναρμολογημένα και ιδιαίτερα ευχάριστα στο μάτι υλικά συνδυάζονται με τη δεύτερη γενιά του i-cockpit με τρισδιάστατο ψηφιακό πίνακα οργάνων, νέο σύστημα πολυμέσων με οθόνη με διαγώνιο 10,0 ιντσών και τιμόνι με δυνατότητα ανίχνευσης των χεριών του οδηγού. Η γενική εικόνα αποπνέει την πολυτέλεια μιας premium κατασκευής χωρίς περιττές φανφάρες και αχρείαστα gadgets.

Στην ευρυχωρία επίσης το 408 τα καταφέρνει εξαιρετικά προσφέροντας άνετους χώρους για τα πόδια και τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ στην υβριδική έκδοση αγγίζει τα 471 λίτρα, ενώ το μεγάλο άνοιγμα της πέμπτης πόρτας θα βοηθήσει στη φόρτωση ογκωδών αντικειμένων.

Advertisement

Βασισμένο στην πλατφόρμα ΕΜP2 το plug-in υβριδικό 408 διατίθεται σε δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις με κινητήρα 1.600 κυβικών και συνδυαστική απόδοση 180 ή 225 ίππων. H τελευταία αξιοποιεί τους 180 ίππους του κινητήρα βενζίνης και τους 110 του ηλεκτροκινητήρα, ενώ επίσης συνδυαστικά αποδίδει ροπή 360 Nm (250 + 320 Nm). Διαθέτει μπαταρία 12,4 kWh και θα φορτίσει από κοινή οικιακή πρίζα σε περίπου 7 ώρες ή σε 1 ώρα και 40 λεπτά από wallbox.

Advertisement

Με ονομαστική τιμή ηλεκτρικής αυτονομίας 63 χιλιόμετρα και ένα αρκετά δυνατό ηλεκτρικό μοτέρ -ενσωματωμένο στο εξαιρετικό 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Aisin- μπορεί να καλύψει την τυπική καθημερινή μετακίνηση με μηδενική κατανάλωση βενζίνης και εκπομπή ρύπων. Η συνεργασία των δύο πηγών είναι άριστη και ιδιαίτερα γραμμική.

Μάθετε τα πάντα για το νέο και εντυπωσιακό Peugeot 408 Hybrid 225

Πρόκειται για ένα αντικειμενικά γρήγορο αυτοκίνητο, με αποθέματα ροπής και δυνατό ηλεκτροκινητήρα που θα συμβάλει σε ευχάριστες μετακινήσεις. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως κάνει και η οδική συμπεριφορά του 408. Οι μηχανικοί της Peugeot έχουν καταφέρει να πετύχουν έναν ιδανικό συμβιβασμό μεταξύ οδικής συμπεριφοράς, άνεσης και ποιότητας κύλισης, ενώ τα 189 χιλιοστά της απόστασης από το έδαφος εγγυώνται απροβλημάτιστες διαδρομές ακόμα και εκτός δρόμου.

Advertisement

Το νέο Peugeot 408 κερδίζει τον οδηγό του γιατί κατορθώνει με απόλυτη επιτυχία να συνδυάσει τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός σεντάν με τoυς χώρους και την άνεση ενός SUV. Έτσι είναι οδηγικά ενδιαφέρον, σβέλτο και άνετο στο ταξίδι. Προσθέστε στα παραπάνω την premium αίσθηση και την αισθητική που το διαφοροποιεί από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί εκεί έξω και έχετε τη συνταγή μιας -διόλου αναπάντεχης- επιτυχίας.

Η τιμή του Peugeot 408 ξεκινά από τις 39.900 ευρώ, ενώ για τις plug-in υβριδικές εκδόσεις του, που δεν επιβαρύνονται ούτε από τέλη κυκλοφορίας αλλά ούτε και από τυχόν φόρο εταιρικής χρήσης, διαμορφώνεται από τις 46.900 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Peugeot 408 Plug-in Hybrid 225 PS
Το Peugeot 408 δεν φοβάται τον τάρανδο (+video)
Best SUV: Peugeot 408