ΑΦΙΕΡΩΜΑ

9Peugeot 408

Peugeot 408

Το νέο Peugeot 408 σχεδιάστηκε για να κάνει αίσθηση, να ξεχωρίζει και να γράψει μια νέα σελίδα στη λαμπρή ιστορία της γαλλικής μάρκας. Η αναπάντεχη πρόταση της Peugeot κάνει για μια ακόμα φορά την έκπληξη δημιουργώντας ένα fastback που δεν μοιάζει με τίποτε άλλο.

Σχεδιάστηκε για να αιφνιδιάσει

Η δημιουργική ομάδα της Peugeot θέλησε να σχεδιάσει ένα fastback το οποίο θα ήταν τόσο ελκυστικό που κανείς δεν θα μπορούσε να αντισταθεί. Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό ξεδιπλώνοντας την απόλυτη κομψότητα της γαλλικής μάρκας με τα δυναμικά στοιχεία που απαιτούνται σήμερα.

Δυνατή προσωπικότητα

Αεροδυναμική σιλουέτα που θυμίζει αιλουροειδές

Το Peugeot 408 έχει ρευστές και ιδιαίτερα αεροδυναμικές γραμμές που ξεκινούν από το μακρύ καπό, συνεχίζουν στα τονισμένα φτερά και καταλήγουν στο πίσω μέρος τύπου fastback. Τη μοναδική του αισθητική συμπληρώνουν τα ιδιαίτερα φώτα και οι ζάντες των 20 ιντσών με τη γεωμετρική σχεδίαση.

Ισχυρά υβριδικά σύνολα

Η Peugeot εφοδιάζει το 408 με δύο plug-in υβριδικά σύνολα. Το πρώτο αποδίδε 180 ίππους και το δεύτερο 225. Και τα δύο συνδυάζουν έναν κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρων ο οποίος συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία 12,4 kWh που εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 63 χιλιομέτρων. Τη γκάμα συμπληρώνει η έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1.2 PureTech 130 ίππων. Σε όλες οι εκδόσεις το αυτόματο κιβώτιο e-EAT8 είναι στάνταρ.

Σπορ συμπεριφορά χωρίς περιορισμούς

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του νέου Peugeot 408 είναι η αυξημένο απόστασή του από το έδαφος που βοηθά τον οδηγό να κινηθεί σε διάφορα τερέν διευρύνοντας τους ορίζοντες και την ελευθερία κίνησης. Παράλληλα, οι μηχανικοί της Peugeot έχουν προσέξει ιδιαίτερα την συμπεριφορά του 408 έτσι ώστε να είναι σπορ και ασφαλές ακόμα και στην πολύ γρήγορη οδήγηση.

i-Cockpit τελευταίας γενιάς

Το Peugeot 408 είναι εξοπλισμένο με την τελευταία γενιά του εντυπωσιακού i-Cockpit το οποίο αποτελείται από 3D πίνακα οργάνων 10 ιντσών, κεντρική οθόνη infotainment 10 ιντσών και σύστημα διασύνδεσης Peugeot i-Connect. Στο 408 συναντάμε επίσης τα περίφημα i-Toggles, διακόπτες αφής που προσφέρουν γρήγορη και άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες που έχει προεπιλέξει ο οδηγός.

Με μήκος 4,69 μέτρων και μεταξόνιο 2.790 χιλιοστών το 408 είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα και άνετα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Ο αέρας για τα πόδια στη δεύτερη σειρά καθισμάτων είναι εντυπωσιακά 188 χιλ., ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 536 λίτρα και τα 1.611 λίτρα όταν διπλώσουν τα καθίσματα.

To 408 μέσα στη «Σφαίρα»

Ίσως η πιο εντυπωσιακή παρουσίαση του Peugeot 408 έγινε στο Louvre-Lens όταν το αυτοκίνητο τοποθετήθηκε μέσα στην περίφημη «Sphere». Το έργο τέχνης σχεδίασε το στούντιο Superbien στο Παρίσι και τονίζει τη σύνδεση του 408 με την τέχνη και το σύγχρονο lifestyle.

Ασφάλεια και εμπιστοσύνη

Ακολουθώντας την φιλοσοφία της Peugeot στην ενίσχυση της ασφάλειας, το νέο 408 διαθέτει προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης με 6 κάμερες και 9 ραντάρ. Ανάμεσά τους συναντάμε σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Drive Assist 2.0, έλεγχο τυφλών σημείων, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και νυχτερινή όραση που προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση εμφάνισης εμποδίου στο δρόμο.

Peugeot 408 PHEV

Ισχύς (PS)

225

Ροπή (Nm)

520

Επιτάχυνση (sec)

7,8

Τελική Ταχύτητα (km/h)

233

Χώρος αποσκευών (lt.)

536

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

26

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video