Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 308: Τεχνολογία και πολυτέλεια «Made in France» (+video)

Ελλάδα 18:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 308: Τεχνολογία και πολυτέλεια «Made in France» (+video)

ΝΕΑ

Peugeot 308: Τεχνολογία και πολυτέλεια «Made in France» (+video)

ΝΕΑ

Η Peugeot πόνταρε πολλά στο καινούριο της 308 και βγήκε καθόλα κερδισμένη κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία της κατηγορίας με το καλημέρα.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση του νέου Peugeot 308 έφερε αναταράξεις στις αγορές όλου του κόσμου καθώς η γαλλική μάρκα έβγαλε τον καλύτερό της εαυτό στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων. Με έντονο premium χαρακτήρα, μοναδική σχεδιαστική αισθητική και τεχνολογία αιχμής ήρθε όχι μόνο να παλέψει στα ίσια με τους ανταγωνιστές, αλλά σε πολλά σημεία να χαράξει έναν καινούριο δρόμο ανώτερης κατασκευαστικής φιλοσοφίας.

Σχεδιαστικά το Peugeot 308 μπορεί να πει κανείς ότι είναι το μοντέλο που έχει δουλευτεί περισσότερο από τους Γάλλους έχοντας αποκτήσει ένα ιδιαίτερο στυλ που το κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο. Είναι τόσο προσεκτικά φτιαγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια που κάνει τους αντιπάλους του να φαίνονται κοινότυποι. Βασικό στοιχείο του σχεδιασμού είναι φυσικά οι προβολείς LED με τις χαρακτηριστικές γρίλιες στη μάσκα και το αεροδυναμικό αμάξωμα το οποίο φτάνει μέχρι το μυώδες πίσω μέρος με τα high tech φωτιστικά σώματα με τις τρισδιάστατες τρεις νυχιές.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία στο νέο 308 είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί σε όλους τους τομείς. Το πρώτο πράγμα που μπορεί να παρατηρήσει κανείς όταν βρεθεί στο εσωτερικό είναι το Peugeot i-Cockpit το οποίο αναλαμβάνει να πληροφορήσει τον οδηγό για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία του αυτοκινήτου και των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Η εργονομία και η ευχρηστία του ξεπερνάει τις προσδοκίες ακόμα και του πιο απαιτητικού, ενώ η αισθητική του είναι κάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να απασχολήσει ανθρώπους της τέχνης.

Το μικρό σε διαστάσεις τιμόνι δίνει μια σπορ αίσθηση και διαθέτει όλα τα απαραίτητα χειριστήρια για τη λειτουργία του ηχοσυστήματος, πολυμέσων, τηλεφώνου και συστημάτων υποστήριξης οδήγησης. Παράλληλα, ο οδηγός και οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους μια οθόνη αφής 10 ιντσών infotainment, όπως και τους ψηφιακούς διακόπτες i-toggles οι οποίοι απλουστεύουν τη χρήση των λειτουργιών.

Advertisement

Έχοντας βολευτεί στο ανατομικό κάθισμα του 308 άμεσα απολαμβάνεις ένα υψηλού επιπέδου σύστημα infotainment μέσω του Peugeot i-Connect Advandced. Το σύστημα περιλαμβάνει πλοήγηση 3D Connected Navigation με αναγνώριση φωνητικών εντολών, επαγωγική φόρτισης του smartphone, σύστημα συνδεσιμότητας Mirrorsceen για Android Auto και Apple CarPlay και παραμετροποίηση όλων των επιλογών για να έρθουν στα μέτρα του οδηγού.

Advertisement

Όπως μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί, η Peugeot έχει φροντίσει να δημιουργήσει ένα απόλυτα ασφαλές οδηγικά 308 τοποθετώντας στο αυτοκίνητο την πλήρη σουίτα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης.

Advertisement

Ανάμεσα στα συστήματα συναντάει κανείς, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με νυχτερινή λειτουργία, αναγνώριση πεζού και ποδηλάτη, προειδοποίηση για κίνδυνο σύγκρουσης, προειδοποίηση και διόρθωση σε περίπτωση ακούσιας απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας με αναγνώριση της άκρης του δρόμου, ενεργό σύστημα ανίχνευσης έλλειψης προσοχής οδηγού, αναγνώριση οδικής σήμανσης.

Το Peugeot 308 είναι ένα από τα πολύ λίγα μοντέλα στην αγορά που διαθέτουν μέγιστη ποικιλία κινητήριων συνόλων. Στις εκδόσεις βενζίνης, συναντάμε τρεις επιλογές του 3κύλινδρου κινητήρα 1.2 λίτρων Puretech με 110 και 130 ίππους με επιλογή αυτόματου ή μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων. Στις εκδόσεις πετρελαίου, το μοντέλο προσφέρεται με τον 4κύλινδρο 1.5 λίτρων απόδοσης 130 ίππων με αυτόματο ή μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Το 308 είναι διαθέσιμο και σε υβριδική έκδοση (Plug-In Hybrid) με δύο εκδόσεις. Η μία είναι η Hybrid 225 με συνδυαστική απόδοση 225 ίππους από τον βενζινοκινητήρα Puretech και τον ηλεκτροκινητήρα. Η δεύτερη είναι η Hybrid 180 με συνολική απόδοση 180 ίππους. Το Peugeot 308 Plug-In Hybrid είναι σε θέση να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 59 χιλιόμετρα με την κατανάλωση να μην υπερβαίνει το 1,2λτ./100χλμ. και εκπομπές CO2 που περιορίζονται στα 26γρμ./χλμ.

Για εκείνους που θέλουν την απόλυτη αίσθηση της ηλεκτροκίνησης, οι Γάλλοι έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση η οποία αναμένεται το 2023. Το σύνολο έχει απόδοση 156 ίππους και 260 Nm ροπής με την μπαταρία να είναι σε θέση να χαρίσει αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων. Φυσικά, το αμιγώς ηλεκτρικό E-308 είναι αθόρυβο, χωρίς εκπομπές ρύπων και με τις εκρηκτικές επιδόσεις που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση.

Οι τιμές του νέου Peugeot 308 κυμαίνονται από 28.200 ευρώ και φτάνουν τις 51.800 ευρώ στην κορυφαία υβριδική έκδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Peugeot 208 φροντίζει για την ασφάλειά σας
Ποιες αλλαγές θα έχει το Peugeot 508;
Οι κινητήρες του Peugeot 3008 καλύπτουν όλες τις ανάγκες