Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 208: Για πάντα στην καρδιά μας

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 208: Για πάντα στην καρδιά μας

ΝΕΑ

Peugeot 208: Για πάντα στην καρδιά μας

ΝΕΑ

Το Peugeot 208 εκφράζει απόλυτα την γαλλική κομψότητα αντλώντας έμπνευση από την μοναδική γαλλική παράδοση στη μόδα.

Advertisement
Advertisement

Από τότε που ο «πατέρας της υψηλής ραπτικής» Charles Federic Worth αποφάσισε να μετακομίσει στο Παρίσι και να χτίσει το σχεδιαστικό του κολοσσό, η Γαλλία έγινε συνώνυμο της μόδας, της κομψότητας και της υψηλής ραπτικής.

Η συγκεκριμένη τάση δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστους και άλλους κλάδους της βιομηχανίας και κυρίως τις αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες θέλησαν να ακολουθήσουν την παράδοση του lifestyle της γαλλικής μόδας.

Η Peugeot είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρείας που έχει επηρεαστεί από την υψηλή παριζιάνικη ραπτική. Ιδιαίτερα το νέο 208 είναι από μόνο του ένα μικρό σχεδιαστικό θαύμα των Γάλλων οι οποίοι έχουν πετύχει να συνδυάσουν τη σπορ σιλουέτα με την ελκυστική εμφάνιση η οποία εκπέμπει γοητεία. Αυτός είναι ένας από τους ισχυρούς λόγους που το μοντέλο έχει γίνει must στον γυναικείο πληθυσμό ενσαρκώνοντας την παριζιάνικη αισθητική στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Τόσο ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου όσο και το μέγεθός του το βάζει σε θέση ισχύος ανάμεσα στον γυναικείο πληθυσμό. Κομψό, ποιοτικό και πολύ μοδάτο, το 208 μαγνητίζει τα βλέμματα και δεν περνάει απαρατήρητο από κανέναν και καμία. Οι καμπύλες στο εμπρός και στο πίσω μέρος κινούνται στα όρια του αισθησιακού, ενώ το σημείο που σίγουρα κάνει κάθε γυναίκα να το ερωτευτεί είναι η δυναμική του προσωπικότητα.

Advertisement

Το Peugeot 208 εκπέμπει στοιχεία της γαλλικής haute couture στην εξωτερική του εμφάνιση κάτι που συνεχίζεται και στο εσωτερικό του με το καινοτόμο i-cockpit. Η δυναμική γυναίκα θα εκτιμήσει τους έξυπνα σχεδιασμένους αποθηκευτικούς χώρους για όλα τα μικροαντικείμενα, το εξελιγμένο σύστημα συνδεσιμότητας με το smartphone και τον μεγάλο χώρο αποθήκευσης στο πορτμπαγκάζ, ενώ ταυτόχρονα θα απολαύσει εξαιρετικής ποιότητας υλικά, αναπαυτικά καθίσματα και φινίρισμα κορυφαίας ποιότητας.

Επειδή όμως στο αυτοκίνητο δεν είναι όλα μόδα, η γυναίκα οδηγός θα εκτιμήσει ιδιαίτερα την ασφάλεια και την ευχρηστία του 208. Και αυτό επειδή η Peugeot έχει φροντίσει να εξοπλίσει το μοντέλο της με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης εμπνέοντας εμπιστοσύνη στην οδηγό. Παράλληλα, όλα είναι πολύ εύκολα προσβάσιμα με έξυπνους διακόπτες, ανεβάζοντας το επίπεδο της πρακτικότητας κατακόρυφα.

Advertisement

Όσο για τις επιλογές μηχανικών συνόλων, το Peugeot 208 είναι ίσως το πιο πλήρες σε επιλογές καθώς μπορεί η οδηγός να επιλέξει ανάμεσα σε βενζινοκινητήρες, πετρελαιοκινητήρα και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης. Το τελευταίο είναι ίσως και το πιο εντυπωσιακό στην γκάμα του 208 και σίγουρα θα ενθουσιάσει τον γυναικείο πληθυσμό τόσο με τη φιλικότητά του, όσο και με την απόδοσή του σε όλες τις καθημερινές μετακινήσεις.

Αδιαμφισβήτητα το Peugeot 208 είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει στο δρόμο. Η γαλλική του φινέτσα σε συνδυασμό με το δυναμικό του χαρακτήρα το κάνουν εξαιρετικά ελκυστικό γοητεύοντας το γυναικείο πληθυσμό. Άλλωστε ποια μπορεί να αντισταθεί σε ένα παριζιάνικο «ένδυμα» από τα χέρια των κορυφαίων σχεδιαστών αυτοκινήτου.

Advertisement

Ταυτόχρονα κάτω από την εντυπωσιακή του εμφάνιση υπάρχουν high tech τρικύλινδροι κινητήρες βενζίνης 1.200 κυβικών με 75, 100 και 130 ίππους, καθώς και ο τετρακύλινδρος diesel των 1.500 κυβικών και των 100 ίππων.

Και οι δύο κινητήρες βενζίνης -αυτός των 130 ίππων αποκλειστικά- συνδυάζονται με το πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο EAT8, που καθιστά τις μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης πιο άνετες και ξεκούραστες και συμβάλλει και στην οικονομία καυσίμου.

Φυσικά υπάρχει και το πλήρως ηλεκτρικό e-208 που εγγυάται φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος ανά χιλιόμετρο.