Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πετάει η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων

Ελλάδα 15:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πετάει η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Πετάει η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Με άνοδο περίπου 20% υπολογίζεται ότι θα κλείσει ο μήνας Οκτώβριος για την αγορά του αυτοκινήτου και σίγουρα α ξεπεράσει τις 10.000 ταξινομήσεις…

Advertisement
Advertisement

Με γοργούς ρυθμούς κινείται η αγορά του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, η οποία μήνα με το μήνα συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ των προηγούμενων ετών. Από την αρχή του έτους όλοι οι μήνες έχουν κλείσει με θετικό πρόσημο και το ίδιο θα συμβεί και τον Οκτώβριο, ό,τι και να γίνει!

Ήδη μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου είχαν ταξινομηθεί σχεδόν 8.400 καινούργια αυτοκίνητα όταν ο περυσινός Οκτώβρης και για όλες τις ημέρες είχαν πουληθεί 8.606 αυτοκίνητα. Με 3 ακόμα εργάσιμες ημέρες να απομένουν και γνωρίζοντας πως τις τελευταίες ημέρες πάντοτε γίνονται πολλές ταξινομήσεις, υπολογίζουμε πως η αγορά θα κλείσει με αύξηση σχεδόν 20%.

Τα νούμερα είναι αρκετά καλά, αν αναλογιστούμε τις συνθήκες που επικρατούν αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κλάδος του αυτοκινήτου. Στα παραπάνω να προσθέσουμε και τις υψηλές τιμές που είναι αποτρεπτικές για αγορά, αλλά όπως φαίνεται η ανάγκη για μετακίνηση οδηγεί στην τελική απόφαση απόκτησης αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Πουλήθηκε ακόμα και Rolls Royce

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Newsauto, Toyota, Hyundai και Suzuki οδηγούν την κούρσα ενώ ακολουθούν οι μάρκες, KIA, Citroen, Opel και Peugeot. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πωλήσεις των premium μαρκών καθώς οι τρεις βασικές Mercedes, BMW και Audi βρίσκονται στις 11 πρώτες θέσεις.

Από εκεί και πέρα αρκετά καλά τα πηγαίνουν οι πολύ ακριβές μάρκες, με την Porsche να έχει διαθέσει 36 αυτοκίνητα, την Land Rover 48, τη Jaguar 13 και τη Maserati 7. Έκπληξη αποτελεί η μία ταξινόμηση (στις 12 Οκτωβρίου) μίας ολοκαίνουργιας Rolls Royce Cullinan.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκλειστικό: Δείτε το ταχύτατο σκάφος του Λιμενικού!
Πόσο κοστίζει η μεμβράνη προστασίας για ένα Tesla;
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: O Lappi τρόμαξε τους πάντες (+video)

Advertisement