Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Δείτε το ταχύτατο σκάφος του Λιμενικού!

Ελλάδα 10:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό: Δείτε το ταχύτατο σκάφος του Λιμενικού!

ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Δείτε το ταχύτατο σκάφος του Λιμενικού!

ΝΕΑ

Με αγωνιστικού τύπου κινητήρες εφοδιάζονται πολλά από τα ταχύπλοα σκάφη Rafnar του Λιμενικού Σώματος…

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια το Λιμενικό Σώμα έχει αναβαθμίσει σημαντικά το στόλο του και χρησιμοποιεί στις περιπολίες ευέλικτα φουσκωτά σκάφη. Συγκεκριμένα έχει αποκτήσει 10 φουσκωτά σκάφη Rafnar τα οποία φημίζονται για την κατασκευή τους αλλά και τις ικανότητες που έχουν να κινούνται σε ακραίες συνθήκες, ακόμα και σε καιρούς 8-9 μποφόρ.

Τα συγκεκριμένα ταχύπλοα περιπολούν σε Αλεξανδρούπολη, Χίο, Κω, Σάμο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Κάλυμνο, Άγιο Όρος και Καστελόριζο. Αυτό επίσης που τα χαρακτηρίζει συγκριτικά με τα σκάφη που χρησιμοποιεί το Λιμενικό Σώμα της Τουρκίας είναι ότι μπορούν να ελιχτούν και να κινηθούν πολύ πιο γρήγορα. Αυτό έχει να κάνει τόσο με τη γάστρα, το βάρος αλλά και τους κινητήρες.

Τα Rafnar 1100 του Λιμενικού Σώματος, χρησιμοποιούν δυο διαφορετικά set up κινητήρων. Και στις δύο περιπτώσεις εφοδιάζονται με κινητήρες Mercury με τη διάταξη να είναι 2x450Hp και 3x300Hp.

Advertisement
Advertisement

Στο Καστελόριζο

Όπως θα δείτε από τις εικόνες του Newsauto, το συγκεκριμένο Rafnar 1100 το οποίο περιπολεί στα θαλάσσια σύνορα στο Καστελόριζο, εφοδιάζεται με δύο κινητήρες Mercury 450Racing. Οι συγκεκριμένοι είναι ταχύτεροι από τους αντίστοιχους κινητήρες με ίδια ιπποδύναμη, είναι αγωνιστικού τύπου και πιο ενισχυμένοι.

Να σημειώσουμε πως το πλήρωμα που επιχειρεί με τα Rafnar 1100 είναι 3-4 άτομα, ωστόσο μπορεί αν οι συνθήκες το απαιτούν να μεταφέρει ακόμα και ολόκληρη ομάδα 12 ατόμων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα το Ford Bronco – Το απαθανάτισε ο φακός του Newsauto
Παραδόθηκε η συλλεκτική Ducati Streetfighter V4 Lamborghini – Αποκλειστικές εικόνες
Η έξυπνη «παγίδα» της Τροχαίας για τους παραβάτες της ΛΕΑ

Advertisement