Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πέντε πράγματα που πρέπει να ελέγξεις στο αυτοκίνητό σου πριν τις διακοπές

Ελλάδα 14:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέντε πράγματα που πρέπει να ελέγξεις στο αυτοκίνητό σου πριν τις διακοπές

ΝΕΑ

Πέντε πράγματα που πρέπει να ελέγξεις στο αυτοκίνητό σου πριν τις διακοπές

ΝΕΑ

Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο στις καλοκαιρινές διακοπές καλό είναι να προετοιμάσετε σωστά το αυτοκίνητό σας.

Advertisement
Advertisement

Η αντίστροφη μέτρηση για τις καλοκαιρινές διακοπές έχει ξεκινήσει και όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στο καλοκαίρι τόσο η ανυπομονησία εκτοξεύεται στα ύψη. Το αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτήν την περίοδο του χρόνου καθώς αποκτά επιτέλους τον πραγματικό ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε.

Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά να μας προσφέρει στιγμές ελευθερίας και να μας γεμίσει με όμορφες αναμνήσεις στις εξορμήσεις μας. Πόσες φορές δεν έχουμε γεμίσει το αυτοκίνητό μας με άμμο μετά από μια αναζωογονητική βουτιά στη θάλασσα ή δεν έχουμε ακούσει το αγαπημένο μας τραγούδι με τον καλοκαιρινό αέρα να μας χαϊδεύει το μέτωπο ή ακόμα και να έχουμε ρίξει τα καθίσματα και να έχουμε κοιμηθεί μέσα στο αυτοκίνητό μας.

Advertisement
Advertisement

Τώρα λοιπόν που ήρθε η ώρα να κάνουμε καινούρια καλοκαιρινά όνειρα καλό είναι να φροντίσουμε το αυτοκίνητό μας να είναι σε τέλεια κατάσταση για να μπορέσουμε να απολαύσουμε ξέγνοιαστες στιγμές ελευθερίας.

Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να τσεκάρουμε στο αυτοκίνητό μας πριν ξεκινήσουμε τις διακοπές μας. Ας δούμε όμως τι πρέπει να προσέξει κανείς για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Σέρβις

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μεριμνήσουμε πριν φύγουμε για διακοπές είναι να κάνουμε ένα σέρβις στο αυτοκίνητό μας. Μάλιστα, εκτός από το κλασικό φρεσκάρισμα σε λάδια και υγρά, θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή του μηχανικού μας στις αναρτήσεις και τα φρένα.

Advertisement

Στις διακοπές συνηθίζουμε να κινούμαστε και εκτός δρόμου κάτι που σημαίνει ότι οι αναρτήσεις θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση για να ανταπεξέλθουν. Επίσης, τα φρένα πρέπει να είναι καινούρια διότι καταπονούνται περισσότερο με το επιπλέον φορτίο, τη ζέστη και τους κατηφορικούς δρόμους των νησιών και της επαρχίας.

Ελαστικά

Advertisement

Χωρίς ελαστικά σε καλή κατάσταση δεν πάμε πουθενά. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να επισκεφτούμε έναν ειδικό προκειμένου να εξετάσει τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας και να μας ενημερώσει για την κατάστασή τους. Στις διακοπές θα κινηθούμε σε δρόμους με πολύ κακό οδόστρωμα, οπότε ένα φθαρμένο ελαστικό μπορεί να μας ταλαιπωρήσει μια ολόκληρη ημέρα και να μας χαλάσει τη διάθεση.

Παράλληλα, θα πρέπει να μεριμνήσουμε να είναι σε καλή κατάσταση και η ρεζέρβα για να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση κλαταρίσματος, όπως και να έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία αλλαγής τροχού ή επισκευής ελαστικού.

Κλιματισμός

Advertisement

Εκτός από το καθιερωμένο σέρβις, πολύ σημαντικό είναι και το σύστημα κλιματισμού να είναι σε καλή κατάσταση. Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το καλοκαίρι μας αναγκάζουν να κάνουμε συνεχή χρήση του air condition προκειμένου να είμαστε όσο το δυνατόν πιο άνετοι στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Εκτός από τη σωστή λειτουργία του κλιματισμού για μέγιστη ψύξη, θα πρέπει να μεριμνήσουμε και για τον καθαρισμό του κυκλώματος. Ένα σύστημα κλιματισμού χωρίς βλαβερές ουσίες σίγουρα θα δημιουργήσει ένα πιο καθαρό περιβάλλον στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Μικροζημιές

Καλό είναι να αξιολογήσουμε σωστά και τις τυχόν μικροζημιές που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου. Ένα μικρό χτύπημα σε μια πόρτα, ένας ξεκολλημένος προφυλακτήρας, ένα πλαστικό που έχει ξεκουμπώσει μπορούν να δημιουργήσουν αναπάντεχα προβλήματα και να μας χαλάσουν τις διακοπές.

Για να μην χάσουμε στην πορεία το χρόνο μας καλό είναι να επισκεφτούμε ένα συνεργείο προκειμένου να διορθώσουμε αυτές τις μικροζημιές.

Εξοπλισμός

Πριν φύγουμε για διακοπές καλό είναι να έχουμε εξοπλίσει το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα.  Να έχουμε βάλει δηλαδή σε ασφαλές σημείο ένα μπουκάλι παραφλού για το ψυγείο, να τσεκάρουμε αν υπάρχουν τα απαραίτητα σε περίπτωση βλάβης και στάσης στην άκρη του δρόμου, να φροντίσουμε ο πυροσβεστήρας να είναι λειτουρικός και να έχουμε ενημερώσει τα έγγραφα του αυτοκινήτου (ασφάλεια, ΚΤΕΟ, κλπ).

Το Wallet+ μας λύνει τα χέρια

Αν τώρα όλα αυτά σας φαντάζουν βουνό, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η Hellas Direct έχει φροντίσει να δημιουργήσει τη μοναδική υπηρεσία wallet+ η οποία μας απαλλάσσει από το άγχος της κάλυψης όλων των παραπάνω εξόδων.

Με το wallet+  μπορούμε να καλύψουμε τις επισκευές στο αυτοκίνητό μας, εξωτερικές βλάβες, σέρβις και αλλαγή ελαστικών, εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς άγχος. Θα προχωρήσουμε στην επισκευή που απαιτεί το αυτοκίνητό μας, την στιγμή που το χρειαζόμαστε και μπορούμε να αποπληρώσουμε αργότερα σε δόσεις.

Το wallet+ είναι διαθέσιμο για όλους, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένο το όχημά μας στην Hellas Direct ή όχι. Όλοι μπορούν να απολαύσουν την ευκολία που προσφέρει το wallet+.

Η παρεχόμενη χρηματοδότηση παρέχεται από συνεργαζόμενες τράπεζες, αφορά ποσά από 20 έως 2.000 ευρώ και ξεκινά από 0% επιτόκιο. Για ποσά από 20 έως 500 ευρώ προσφέρεται υπηρεσία BNPL με 0% επιτόκιο και εξόφληση σε 4 δόσεις. Για ποσά από 501 έως 2.000 ευρώ παρέχεται χρηματοδότηση με επιτόκιο από 12,6% σταθερό έως την αποπληρωμή του ποσού.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να αγχωνόμαστε για την προετοιμασία του αυτοκινήτου μας ενόψει καλοκαιρινών διακοπών. Με το wallet+ τα πράγματα γίνονται πολύ απλά με την εγγύηση και την ασφάλεια που προσφέρει η Hellas Direct. Όλες τις πληροφορίες για το wallet+ μπορείτε να τις βρείτε ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hellas Direct: Αλλάζει την ασφάλεια για τα καλά!
Hellas Direct: Safe Roads Project για την ασφάλεια όλων
wallet+: Η νέα πλατφόρμα της Hellas Direct