Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hellas Direct: Safe Roads Project για την ασφάλεια όλων

Ελλάδα 21:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hellas Direct: Safe Roads Project για την ασφάλεια όλων

ΝΕΑ

Hellas Direct: Safe Roads Project για την ασφάλεια όλων

ΝΕΑ

Η οδική ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα και η Hellas Direct κάνει κάτι γι’ αυτό.

Advertisement
Advertisement

Οι δράσεις κοινωνικής ευθύνης των περισσοτέρων εταιρειών τα τελευταία χρόνια έχουν συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση και επίλυση προβλημάτων της κοινωνίας. Οι συγκεκριμένες δράσεις γίνονται σε συνεργασία με την πολιτεία και δίνουν την ευκαιρία σε ειδικούς να ασχοληθούν με τον τομέα που δραστηριοποιούνται προσφέροντας την τεχνογνωσία τους προς όφελος των πολιτών.

Μία από τις σημαντικότερες δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας μας έρχεται από την Hellas Direct, μία από τις κορυφαίες εταιρίες ασφάλισης στην Ελλάδα, η οποία έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην ασφάλεια των πολιτών. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα πριν από μερικούς μήνες όταν η Hellas Direct μετέτρεψε την Black Friday σε Safe Friday.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα της Safe Friday βασίστηκε σε μια προηγούμενη δράση της Hellas Direct που είχε υλοποιηθεί το διάστημα 2017-2021. Εκείνη την περίοδο, στόχος της δράσης ήταν η καταγραφή επικίνδυνων και προβληματικών σημείων των ελληνικών δρόμων ώστε σε δεύτερη φάση να μπορέσουν να διορθωθούν.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις διαβάσεις πεζών έξω από σχολεία. Η Hellas Direct συνεργάστηκε εκείνη την περίοδο με την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους με στόχο να επιδιορθωθούν περισσότερες από 100 διαβάσεις. Τον Νοέμβριο του 2022 λοιπόν, η εταιρεία αποφάσισε να αντικαταστήσει την κλασική Black Friday με τη δράση Safe Friday βάζοντας το δικό της λιθαράκι στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Advertisement

Αντί λοιπόν για τις γνωστές προσφορές και εκπτώσεις της ιδιαίτερης αυτής ημέρας, η Hellas Direct αποφάσισε να βγει στους δρόμους με στόχο να βελτιώσει την οδική ασφάλεια στις διαβάσεις. Η αρχή έγινε στον Δήμο Γαλατσίου και αμέσως επεκτάθηκε σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως η Κυψέλη, το Κουκάκι, ο Διόνυσος, τα Γλυκά Νερά, το Παγκράτι, τα Πετράλωνα, τα Πατήσια και ο Πειραιάς.

Σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες δημοτικές αρχές και σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν, η Hellas Direct με ειδικά συνεργεία προχώρησε στις απαραίτητες εργασίες προκειμένου να αποκαταστήσει τη διαγράμμιση, να τοποθετήσει ειδική σήμανση στην άσφαλτο και να τοποθετήσει ειδικές πινακίδες. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό καθώς ανακατασκευάστηκαν περισσότερες από 100 διαβάσεις, κάνοντας την μετακίνηση σχεδόν 20.000 μαθητών και μαθητριών σε σχολεία πιο εύκολη και σίγουρα πιο ασφαλή.

Advertisement

Ο λόγος για τον οποίο η Hellas Direct επέλεξε αυτόν τον τρόπο δράσης είναι ένας και μοναδικός: Διότι ένας από τους βασικούς πυλώνες στη φιλοσοφία της είναι η ασφάλεια όλων και ιδιαίτερα των παιδιών. Η Hellas Direct δεν θέλει να μένει απλά παρατηρητής στα προβλήματα οδικής ασφάλειας, αλλά θέλει να δίνει λύσεις υλοποιώντας προγράμματα και δράσεις που βελτιώσουν την ασφάλεια της καθημερινότητας των πολιτών.

Όπως είναι απόλυτα λογικό, η συγκεκριμένη δράση είχε τεράστια απήχηση στο κοινό το οποίο αγκάλιασε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Hellas Direct. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η εταιρεία κατακλύστηκε από αιτήματα πολιτών και σχολικών δομών για την ανακατασκευή διαβάσεων έξω από σχολεία. Το ενδιαφέρον του κοινού και των αρχών δείχνει την ευαισθητοποίηση όλων, κάτι που θα οδηγήσει νομοτελειακά σε ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες και ακόμα περισσότερες λύσεις σε παρόμοια προβλήματα.

Advertisement

Η Hellas Direct έχει αποδείξει πλέον ότι ανήκει στις λίγες εκείνες εταιρείες που δεν μένουν στη θεωρία και προχωράνε σε δράσεις που δίνουν άμεσες λύσεις στα θέματα οδικής ασφάλειας. Το πρόγραμμα Safe Friday ήταν απλά η αρχή καθώς σε καθημερινή βάση οι άνθρωποι της εταιρείας εργάζονται ομαδικά προκειμένου να αναζητήσουν τρόπους βελτίωσης της πολύπαθης οδικής ασφάλειας στη χώρα μας.

Βίντεο της δράσης Safe Friday.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hellas Direct και COSMOTE Insurance ενώνουν τις δυνάμεις τους
Η Hellas Direct καινοτομεί ξανά: Ασφάλεια αυτοκινήτου σε δόσεις με χρεωστική
Η Hellas Direct για 4η χρονιά στη λίστα των Financial Times