Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πέντε αστέρια ασφάλειας για το Skoda Kamiq (+video)

Ελλάδα 17:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέντε αστέρια ασφάλειας για το Skoda Kamiq (+video)

ΝΕΑ

Πέντε αστέρια ασφάλειας για το Skoda Kamiq (+video)

ΝΕΑ

Το νέο SUV της πόλης της Skoda βαθμολογήθηκε με την μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων στην δοκιμή Euro NCAP. Το Kamiq πέτυχε ποσοστό προστασίας των ενηλίκων 96% ενώ διακρίθηκε και στην προστασία για τους ποδηλάτες.

Advertisement
Advertisement

 

Η μέγιστη βαθμολογία που πέτυχε το Skoda Kamiq στην δοκιμή του από το ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP), το κάνει το πρώτο SUV πόλης, με πέντε αστέρια ασφάλειας που μπαίνει που θα καταμετρηθεί ανάμεσα στα ασφαλέστερα οχήματα της κατηγορίας του.Ο Christian Strube, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Skoda Auto στο τμήμα Technical Development δήλωσε: «Η ενεργητική και παθητική ασφάλεια των οχημάτων μας, αποτελεί προτεραιότητα για τη Skoda. Το γεγονός ότι και το νέο Kamiq πέτυχε αποτέλεσμα πέντε αστέρων στη δοκιμή σύγκρουσης του Euro NCAP δείχνει τα υψηλά όρια που έχουμε θέσει για την ασφάλεια των οχημάτων μας».

Advertisement
Advertisement

Το SUV της πόλης σημείωσε το 96% στην προστασία των ενήλικων επιβατών στο εσωτερικό, το οποίο ήταν εντυπωσιακό αποτέλεσμα για την ιστορία του Euro NCAP. Οι δοκιμαστές του προγράμματος αξιολόγησης έδωσαν την μέγιστη βαθμολογία για την προστασία των ποδηλατών. Εδώ βοήθησε η εφαρμογή του Front Assist με προληπτική προστασία πεζών και ποδηλάτων και λειτουργία φρένων πόλης έκτακτης ανάγκης.

Advertisement

Σε περίπτωση ατυχήματος, το Kamiq προστατεύει τους επιβάτες του με έως και εννέα αερόσακους, συμπεριλαμβανομένου ενός προαιρετικού αερόσακου γονάτου για τον οδηγό και τους πίσω πλευρικούς αερόσακους. Πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν το σύστημα Multi-Collision Brake, καθώς και τα σημεία ISOFIX και top-tether στο πίσω κάθισμα και στο κάθισμα του συνοδηγού, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη προστασία των μικρών παιδιών ανά πάσα στιγμή.

Ο βασικός εξοπλισμός για το SUV της Skoda περιλαμβάνει επίσης το Lane Assist, ενώ το προαιρετικό σύστημα Side Assist προειδοποιεί τους οδηγούς για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω ή στο τυφλό σημείο του αυτοκινήτου. Η συνδυασμένη επίδραση αυτών των συστημάτων υποστήριξης έδωσε στο Kamiq (για την συγκεκριμένη δοκιμή) βαθμολογία 3,5 με άριστα το τέσσερα.

Advertisement

Όπως και το Compact Scala, το Kamiq βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 της Volkswagen Group, η οποία διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας και βοήθειας. Το άκαμπτο πλαίσιο του SUV της πόλης, με τις μεγάλες ζώνες παραμόρφωσης και την στιβαρή καμπίνα του, εξασφαλίζει παθητική ασφάλεια. Θυμίζουμε ότι η Skoda χρησιμοποιεί χάλυβα υψηλής αντοχής (σχεδόν στο 80%) για την κατασκευή του πλαισίου των οχημάτων της.

 

Advertisement