Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πέφτουν όλα τα κάστρα…

Ελλάδα 15:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέφτουν όλα τα κάστρα…

ΝΕΑ

Πέφτουν όλα τα κάστρα…

ΝΕΑ

Ακόμα και τα ιερά και τα όσια πρόκειται να υποκύψουν στην ηλεκτροκίνηση. Και το off road icon Jeep Wrangler πρόκειται να γίνει αμιγώς ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Ο δρόμος προς την ηλεκτροκίνηση είναι πλέον χωρίς επιστροφή. Και ακόμα και τα πιο ιστορικά μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκίνησης φαίνεται ότι δεν μπορούν να αντισταθούν.

Ένα από αυτά είναι το Jeep Wrangler. Ένα όνομα που έρχεται από πολύ παλιά, που άντεξε επί δεκαετίες, που πήγε με πείσμα κόντρα στα ρεύματα που ήρθαν και απήλθαν, και το οποίο όμως δεν φαίνεται να μπορεί να αντισταθεί στην επέλαση της ηλεκτροκίνησης.

Η εταιρία ήδη έχει κάνει τα πρώτα βήματά της προς την καθαρή ηλεκτροκίνηση, με το μικρό Avenger ενώ αναμένεται να έρθουν και άλλα στην σειρά, όπως το πολυτελές Wagoneer S ή το Jeep Recon.

Advertisement
Advertisement

Όμως ο εξηλεκτρισμός δεν θα μείνει σε αυτά αλλά θα αγγίξει και το icon της αυτοκίνησης, το Wrangler. Το οποίο, σύμφωνα με το αφεντικό της εταιρίας Christan Meunier, θα είναι μόνο ηλεκτρικό στην επόμενη γενιά του.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται και επίσημα το ηλεκτρικό μέλλον του Wrangler. O πρόεδρος της εταιρίας εξήγησε ότι το ηλεκτρικό Wrangler θα διατηρήσει τα κλασικά κορυφαία off road στοιχεία που χαρακτηρίζουν το μοντέλο, όπως την μεγάλη απόσταση από το έδαφος, τις μεγάλες εκτός δρόμου γωνίες, την ελευθερία κίνησης των τροχών, το πέρασμα από βαθύ υδάτινο εμπόδιο κ.ά.

Με βάση την κλίμακα Trail Rating που έχει καθιερώσει η Jeep, αυτή τη στιγμή το πιο ικανό, με άριστα 10, είναι το δίθυρο Wrangler Rubicon. Για το ηλεκτρικό, ο πρόεδρος της εταιρίας, θέλει να τα καταφέρνει ακόμα καλύτερα, να φθάσει και στο…12!

Advertisement

Ο πρόεδρος της εταιρίας υποστηρίζει ότι η ηλεκτροκίνηση δεν εμποδίζει το Wrangler να γίνει ακόμα πιο ικανό εκτός δρόμου. Μάλιστα όπως υποστηρίζει ο Meunier ήδη οι ιδιοκτήτες των Jeep δέχονται θετικά την ηλεκτροκίνηση.

Στο πρώτο τρίμηνο, το 38% όλων των Wrangler που πωλήθηκαν ήταν ηλεκτρικά και προβλέπεται μέχρι το τέλος του έτους θα είναι περισσότερο από 50 ή 60%.

Advertisement

Καθώς η αμερικανική μάρκα κινείται προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση σε όλη τη γκάμα της, ο Meunier υποστηρίζει ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να κάνει ένα Jeep πιο ικανό καθώς προσφέρει περισσότερη ροπή και άμεσα, ενώ παρέχει και μεγαλύτερη ελευθερία σχετικά με την τοποθέτηση των κινητήρων.

Το νέο Wrangler αναμένεται να κάνει χρήση της αμιγώς ηλεκτρικής πλατφόρμας STLA Large του γκρουπ Stellantis, όπως και το αναμενόμενο Jeep Recon. Όσο για το χρονοδιάγραμμα παρουσίασής του, δεν προβλέπεται να εμφανιστεί στην αγορά πριν το 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλαγές στο πιο κλασικό Jeep, το Wrangler
Το Jeep Wrangler 4xe κατακτά τις ΗΠΑ
Τα μυστικά του Jeep Wrangler

Advertisement