Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Πέφτουν» οι υπογραφές για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

Ελλάδα 12:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Πέφτουν» οι υπογραφές για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

ΝΕΑ

«Πέφτουν» οι υπογραφές για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

ΝΕΑ

Η νέα σύμβαση αναμένεται να υλοποιηθεί έως το τέλους του έτους και αφού πρώτα «περάσει» από τη Βουλή.

Advertisement
Advertisement

Το απόγευμα της Παρασκευής (29/3) είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

Στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ έχει κληθεί το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS PROJECTS που έχει συστήσει την εταιρεία “Νέα Εγνατία Οδός” να υπογράψει και να κλείσει το πρώτο μέρος του διαγωνισμού που «τρέχει» τα τελευταία περίπου 8 χρόνια.

Αυτή η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης είναι ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του μεγάλου οδικού άξονα της Βόρειας Ελλάδας. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα χρειαστεί να κλείσουν και άλλες εκκρεμότητες, όπως η αδειοδότηση των σηράγγων και η λειτουργία των τελευταίων σταθμών διοδίων.

Advertisement
Advertisement

Η σύμβαση παραχώρησης θα κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και μέχρι το τέλος του έτους θα γίνει και η καταβολή του τιμήματος που θα κυμανθεί σε κάτι περισσότερο από 1,35 δισ. ευρώ.

Για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού αντιτίθεται ο Σύλλογος Εργαζομένων της εταιρείας και πραγματοποιεί σήμερα απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το κλείσιμο του διαγωνισμού θα σημάνει και την έναρξη μιας νέας εποχής για τον άξονα. Η ΚΥΑ για την αύξηση των διοδίων έχει υπογραφεί και με αυτήν τα διόδια θα ανέρχονται πλέον σε 0,04 λεπτά/χιλιόμετρο (από 0,03 λεπτά) ενώ θα υπάρξει και δεύτερη αύξηση σε μεσοπρόθεσμο χρονικό διάστημα.