Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάτρα – Πύργος: Πότε θα παραδοθούν τα πρώτα 56 χλμ.

Ελλάδα 17:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάτρα – Πύργος: Πότε θα παραδοθούν τα πρώτα 56 χλμ.

ΝΕΑ

Πάτρα – Πύργος: Πότε θα παραδοθούν τα πρώτα 56 χλμ.

ΝΕΑ

Ο υφυπουργός Υποδομών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση προτιμά στημένα εργοτάξια και όχι εγκαίνια μουσαμάδων.

Advertisement
Advertisement

Στα έργα που πλέον πραγματοποιούνται και τα ανοιχτά εργοτάξια που υπάρχουν από το κέντρο της Αθήνας έως τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, προσθέτοντας, με αφορμή τις ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες, θα δοθεί λύση το αμέσως επόμενο διάστημα με βάση τα δημοσιονομικά της χώρας.

Μάλιστα ο κ. Καραγιάννης αποκάλυψε ότι εντός του 2024 θα παραδοθούν τα πρώτα 56χλμ. από τον Πύργο, ενώ το σύνολο του έργου θα ολοκληρωθεί σε 40 μήνες.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο Υφυπουργός Υποδομών έκανε εκτενή αναφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει στις κατασκευές από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις στα προϊόντα του πετρελαίου.

Διαβεβαίωσε ότι «στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Κώστα Καραμανλή δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Έχουμε κάνει ήδη μία συνάντηση με εκπροσώπους των εργοληπτών, οι τεχνικές συναντήσεις συνεχίζονται και το αμέσως επόμενο διάστημα θα δώσουμε λύση με βάση τα δημοσιονομικά της χώρας».

Όπως είπε στις συναντήσεις που γίνονται εκπροσωπούνται όλοι οι εργολήπτες χωρίς εξαιρέσεις, ενώ απώτερος στόχος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι να επουλωθούν παθογένειες ετών και να εξορθολογιστεί το σύστημα.

Advertisement

Υπογράμμισε ότι «ήδη αυτό που έχουμε προβλέψει είναι η δημιουργία παρατηρητηρίου τιμών και η ίδρυση Εταιρείας Προδιαγραφών και Τιμολόγησης Τεχνικών Έργων και Μελετών προκειμένου οι αναπροσαρμογές να γίνονται αυτόματα και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ».

Μάλιστα, επισήμανε ότι «για πρώτη φορά το Δημόσιο δίνει ισότιμη συμμετοχή στον ιδιωτικό τομέα κατά 50% λαμβάνοντας έτσι άμεσα υπόψη τα μηνύματα της αγοράς».

Advertisement

Πάτρα-Πύργος: «Ο Πρωθυπουργός θα επιθεωρήσει τα στημένα εργοτάξια»

Ο Υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα-Πύργος», ένα έργο που όπως είπε «το οφείλαμε στη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα».

Έκανε γνωστό ότι «ήδη τα πρώτα εργοτάξια σε Πύργο και Αχαΐα έχουν αρχίσει να δουλεύουν, ενώ ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα επισκεφθούν τα εργοτάξια να δουν από κοντά τι γίνεται».

Advertisement

Σχετικά με τη λύση που δόθηκε προκειμένου να υλοποιηθεί τελικά το έργο, ο κ. Καραγιάννης σχολίασε ότι: «Προτιμούμε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις αλλά υπεύθυνες που οδηγούν στην υλοποίηση των έργων. Δεν πρόκειται να εγκαινιάζουμε fake έργα, ούτε μουσαμάδες. Δεν πρόκειται να έχουμε μπουλντόζες που την επόμενη ημέρα θα εξαφανιστούν» και πρόσθεσε ότι «η απόφαση που ελήφθη με πολιτική γενναιότητα και ευθυκρισία δικαιώνεται».

Τόνισε ότι, εντός του 2024 θα παραδοθούν τα πρώτα 56χλμ. από τον Πύργο, ενώ το σύνολο του έργου θα ολοκληρωθεί σε 40 μήνες.

Υπενθύμισε ότι, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά θα υπάρξει παρέμβαση και στο υπάρχον δίκτυο προκειμένου να αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια.

Γραμμή 4: «Θα αλλάξει την καθημερινότητα των Αθηναίων και την εικόνα της πόλης»

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στα έργα μετρό, τα οποία, όπως τόνισε «πιστεύουμε πάρα πολύ καθώς αναβαθμίζουν τη ζωή των πολιτών».

Σε ό, τι αφορά τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας σημείωσε ότι προχωρά ένα διπλό έργο. Το κύριο έργο  που αφορά την κατασκευή της νέας γραμμής καθώς και μία ευρεία παρέμβαση που θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, θα «πρασινίσει» ολόκληρες περιοχές και θα μετατρέψει κάθε νέο σταθμό σε πνεύμονα πρασίνου.

«Θα κάνουμε αστικές αναπλάσεις σε έκταση 85.000τ.μ., πρόκειται για μία πολύ σοβαρή παρέμβαση», τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Διεμήνυσε, παράλληλα, ότι κανονικά θα γίνει και ο σταθμός στην πλατεία Εξαρχείων καθώς «η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη ότι δεν θα αφήσει περιοχές στο ημίφως και δεν θα επιτρέψει άβατα. Επιπλέον, στην περιοχή κατοικούν πολίτες που φορολογούνται και οφείλουμε να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητά τους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκαταλείψει τη Δυτική Αττική»

Ερωτηθείς για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στη Δυτική Αττική, ο κ. Καραγιάννης σχολίασε ότι «η δήθεν ευαίσθητη κυβέρνηση της “πρώτης φοράς Αριστερά” είχε εγκαταλείψει τη Δυτική Αττική. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαπίστωσε σοβαρό αναπτυξιακό έλλειμμα».

Για τον λόγο αυτό, όπως εξήγησε ο Υφυπουργός Υποδομών, «προχωράμε στην αναβάθμιση των υποδομών που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, προσελκύει επενδύσεις και αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς».

Υπογράμμισε ότι το καλοκαίρι το Μετρό θα φτάσει στο μεγαλύτερο Λιμάνι της χώρας καθώς θα δοθούν σε λειτουργία οι σταθμοί της επέκτασης της Γραμμής 3, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο.

Μεταξύ των έργων που προχωρούν είναι η επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον με τρεις νέους σταθμούς, Παλατιανή, Ίλιον και Αγ. Νικόλαος και ο προαστιακός της Δυτικής Αττικής μέχρι τα Μέγαρα, που θα φέρει πιο κοντά το κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πάτρα – Πύργος: Ένας αυτοκινητόδρομος με πολύ υψηλή οδική ασφάλεια!
Τέλος τα τροχαία στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος!
Πότε θα παραδοθεί το πρώτο κομμάτι του δρόμου Πάτρα-Πύργος