Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος τα τροχαία στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος!

Ελλάδα 22:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος τα τροχαία στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος!

ΝΕΑ

Τέλος τα τροχαία στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος!

ΝΕΑ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι το έργο θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου χρόνου.

Advertisement
Advertisement

Για την τελική έγκριση της κατασκευής του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι ο δρόμος θα ήταν έτοιμος το 2019, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο πράγμα που έκανε το 2015 ήταν να ακυρώσει το διαγωνισμό, που είχε ξεκινήσει η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, και να σπάσει το έργο σε κομμάτια. «Αυτό το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ευνοήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος μετά από αυτό συμμετείχε στον τραγελαφικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», υπενθύμισε.

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι η εμπειρία έδειχνε πως ο δρόμος δε θα γινόταν ποτέ εάν παρέμενε «σπασμένος» σε οκτώ κομμάτια, για αυτό και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπήκε σε διαπραγμάτευση ώστε ο δρόμος να επιστρέψει στον παραχωρησιούχο προκειμένου να γίνει και φθηνά και γρήγορα. Επισήμανε ότι η έγκριση της Κομισιόν ήρθε μετά από μία δύσκολη διαπραγμάτευση, με την καθοριστική παρέμβαση και του πρωθυπουργού. Και προανήγγειλε ότι: «Το έργο ξεκινάει στις αρχές του χρόνου και θα είναι έτοιμο τέλος του 2023- αρχές του 2024».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επισημαίνοντας ότι η αύξηση του στόλου λεωφορείων στην Αθήνα έφτασε το 55% και ότι καθημερινά γίνονται σημειακές παρεμβάσεις και εντείνονται οι έλεγχοι στις γραμμές με την περισσότερη κίνηση, ώστε να γίνει η καθημερινότητα των πολιτών πιο εύκολη.

Με αφορμή την αντιπαράθεση για τη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα, ο κ. Καραμανλής επισήμανε την αμετροέπεια του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει επενδύσει σε μία τοξική αντιπολίτευση. Υπογράμμισε ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με την κάλυψη του κ. Αλέξη Τσίπρα, εκμεταλλεύονται με τρόπο χυδαίο την αγωνία και το φόβο για την πανδημία.

Advertisement

«Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας έχει ζαλιστεί λίγο από την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη», σχολίασε ο κ. Καραμανλής και διερωτήθηκε γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά εκλογές, αφού υποστηρίζει ότι ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη διαγραφή Κουρουμπλή μετά τις απίστευτες ύβρεις που ακούστηκαν στη Βουλή, υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει μεγάλη ανοχή σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Advertisement

«Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στην απόφαση της διαγραφής Κουρουμπλή και το λέω αυτό γιατί υπάρχουν άλλοι βουλευτές και στελέχη και πρώην υπουργοί που έχουν πει τα ίδια και χειρότερα» είπε ειδικότερα ο κ. Καραμανλής και επισήμανε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διαγράψει τον κ. Πολάκη, παρότι έχει κάνει δηλώσεις, που ξεπερνάνε κάθε όριο πολιτικής αντιπαράθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε θα παραδοθεί το πρώτο κομμάτι του δρόμου Πάτρα-Πύργος
Τέρμα η καρμανιόλα στον δρόμο Πάτρα – Πύργος!
Το «ΣΥΡΙΖΑ channel» παραλίγο να τινάξει στον αέρα το έργο Πάτρα – Πύργος