Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάτρα: Κατέρρευσε γέφυρα – Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες (+video)

Ελλάδα 8:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάτρα: Κατέρρευσε γέφυρα – Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες (+video)

ΝΕΑ

Πάτρα: Κατέρρευσε γέφυρα – Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες (+video)

ΝΕΑ

Στην περιοχή Μποζαΐτικα της Πάτρας, συνέβη ένα σοβαρό ατύχημα όταν ένα τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική Οδό κατέρρευσε.

Advertisement
Advertisement

Η κατάρρευση οδήγησε στον θάνατο έναν 33χρονου άνδρα και τραυμάτισε σοβαρά τουλάχιστον οκτώ ακόμη. Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού  συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το pelop.gr, στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχαν εργασίες εδώ και δύο χρόνια, καθώς η γέφυρα υποβάλλονταν σε ελεγχόμενη κατεδάφιση. Άλλες πηγές αναφέρουν πρόβλημα στατικότητας που αντιμετωπιζόταν από τη γέφυρα.

Η συγκεκριμένη γέφυρα δεν λειτούργησε ποτέ κανονικά και εδώ και χρόνια ήταν κλειστή η αριστερή λωρίδα κάθε ρεύματος. Ήταν γνωστά τα προβλήματα εδώ και χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Βαρέων Ατυχημάτων (ΕΚΑΒ) σπεύδει στο σημείο με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα. Το Κέντρο Επικοινωνίας και Παρακολούθησης Υγειονομικών Υπηρεσιών ΕΚΑΒ έχει τοποθετήσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου και το Γενικό Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”.

Έχουν διακομισθεί 8 άτομα από το ΕΚΑΒ, εκ των οποίων ένα άτομο είναι σε κρίσιμη κατάσταση και διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου και ένα άλλο στο “Άγιος Ανδρέας”. Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται για την εξαγωγή περισσότερων εγκλωβισμένων.

Advertisement

Εξαιτίας του συμβάντος, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη των Πατρών, προς την κατεύθυνση της Αθήνας, με εκτροπές να γίνονται στον κόμβο Εγλυκαδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου της Πάτρας.

Advertisement

Στο σημείο του ατυχήματος υπάρχουν πολλοί Ρομά, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας, αφού υποστηρίζουν ότι οι δικοί τους συγγενείς που εργάζονταν κάτω από τη γέφυρα σκοτώθηκαν από την κατάρρευση. Επίσης, υπήρξε ένα περιστατικό όπου ένας άνδρας Ρομά λιποθύμησε από την έντονη ζέστη.

“Ενώ βγάζαμε κάποια παλιοσίδερα, η γέφυρα κατέρρευσε πάνω από εμάς”, δήλωσε ένα άτομο που βρισκόταν στο σημείο της κατάρρευσης μαζί με τον αδελφό του. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί και έχουν πεθάνει. Αυτός ο ίδιος κατάφερε να γλιτώσει από θαύμα, όπως λέει ο ίδιος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοκ το κόστος ανανέωσης του διπλώματος
Video: Παρκαδόρος χτύπησε αυτοκίνητα 800.000 ευρώ
Ιδού τι θα σώσει τα αυτοκίνητά μας και την τσέπη μας