Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της SEAT

Ελλάδα 14:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της SEAT

ΝΕΑ

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της SEAT

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τη SEAT, ο Πρόεδρος της μάρκας, Luca de Meo, παραιτήθηκε από τη θέση του, ύστερα από 4 χρόνια παραμονής στο τιμόνι της.

Advertisement
Advertisement

Διαβάζοντας τη λιτή ανακοίνωση της εταιρείας μαθαίνουμε ότι προς το παρόν τουλάχιστον ο de Meo παραμένει στο VW Group, με τον Οικονομικό Διευθυντή της SEAT, Carsten Isensee, να παίρνει τη θέση του.

Παράλληλα, σε δεύτερη ανακοίνωση του VW Group αναφέρεται ότι ο de Meo παραιτήθηκε από τη θέση του κατ’ απαίτησή του και με τη σύμφωνη γνώμη του γερμανικού Ομίλου, χωρίς προς το παρόν να αναφέρονται οι λόγοι.

Ωστόσο, όπως έχουμε γράψει και πριν λίγο διάστημα, η παραίτηση αυτή του de Meo είναι σίγουρο ότι συνδέεται με τη φημολογία που συνδέει το όνομά του με τη θέση του νέου Προέδρου της Renault, προς αντικατάσταση του Thierry Bollore που είχε απομακρυνθεί από την εταιρεία τον περασμένο Οκτώβριο.

Advertisement
Advertisement

Ο de Meo είναι ένας από τους τρεις τελικούς υποψηφίους για την top θέση της Renault και φαίνεται ότι μετά τη χθεσινοβραδινή παραίτησή του, μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της θέσης.

Θυμίζουμε ότι ο Luca de Meo ορίστηκε πρόεδρος της SEAT το 2015. Η καριέρα του είχε ξεκινήσει από τη Renault, συνέχισε στην Toyota Europe και μετέπειτα στη Fiat.

Advertisement

Το 2009 μετακόμισε στο VW Group εκεί όπου πήρε κατά σειρά τη θέση του Διευθυντή Marketing στη VW, καθώς και τη θέση του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi υπεύθυνου για το Marketing και τις πωλήσεις, προτού αναλάβει τα ηνία της SEAT.