Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Renault “γλυκοκοιτάζει” τον… Luca De Meo

Ελλάδα 9:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Renault “γλυκοκοιτάζει” τον… Luca De Meo

ΝΕΑ

Η Renault “γλυκοκοιτάζει” τον… Luca De Meo

ΝΕΑ

Στόχος έχει γίνει ο επικεφαλής της SEAT, Luca De Meo, από τη Renault για να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, δημοσιεύματα θέλουν τη θέση του CEO της γαλλικής φίρμας να αναλάβει είτε ο Didier Leroy (από τη Toyota) είτε ο Patrick Koller (επικεφαλής της Faurecia).

Τόσο ο de Meo, όσο και ο Leroy αρνήθηκαν τη διευθυντική θέση στον όμιλο της Renault, ενώ η Faurecia δεν σχολίασε το γεγονός στην Autonews Europe.

Advertisement
Advertisement

Η SEAT δήλωσε ότι ο Luca de Meo είναι πλήρως αφοσιωμένος στην ισπανική φίρμα, όπως έχει αναφέρει και ίδιος αρκετές φορές, από το 2015, τότε που ορίστηκε πρόεδρος της SEAT. Από την άλλη, ο Leroy δήλωσε ότι δεν δίνει καμία προσοχή στις φήμες που κυκλοφορούν και είναι 100% συγκεντρωμένος στη δουλειά του, στην Toyota, όπου έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον πρόεδρο, Akio Toyoda.

Η Renault βρίσκεται σε αναζήτηση νέου CEO από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν ο Thierry Bollore αποχώρησε. Ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος, Clotilde Delbos, έκανε αίτηση για να αναλάβει μόνιμα τη θέση, ωστόσο γνωστές εφημερίδες έγραψαν ότι ο de Meo είναι ο “σωστός” υποψήφιος για την εν λόγω θέση. Να θυμίσουμε ότι ο τελευταίος ξεκίνησε την καριέρα του στη Renault, πριν μετακομίσει στην Toyota και αργότερα στη FIAT. Μιλάει ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και γερμανικά, ενώ η ένταξή του στον όμιλο της Volkswagen πραγματοποιήθηκε το 2009.

*Στη φωτογραφία απεικονίζεται το νέο Renault Captur