ΝΕΑ

Παράνομα διπλώματα: 90 υποψήφιοι από μία σχολή σε 1 μήνα

Ελλάδα 7:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράνομα διπλώματα: 90 υποψήφιοι από μία σχολή σε 1 μήνα

ΝΕΑ

Παράνομα διπλώματα: 90 υποψήφιοι από μία σχολή σε 1 μήνα

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο της εκτεταμένης έρευνας των διωκτικών αρχών έγιναν 156 άρσεις κινητών τηλεφώνων και πάμπολλες επισυνδέσεις καταγραφής συνδιαλέξεων και sms/mms.

Advertisement
Advertisement

Ένα βίντεο που διακινείται από κινητό σε κινητό και εμφανίζει έναν από τους εγκέφαλους ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών της εγκληματικής οργάνωση, τον «Μικρό», με Πακιστανό υποψήφιο «πελάτη», φαίνεται ότι προκάλεσε το πρώτο βαθύ ρήγμα στις σχέσεις του κυκλώματος. Το ρήγμα διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν χάθηκε πλήρως ο έλεγχος με τις αθρόες εισβολές υποψηφίων σε στημένες αίθουσες και μάλιστα με «δανεικές» σφραγίδες, καθώς και με την απόκρυψη καλωδιωμένων από τους επίορκους υπαλλήλους ώστε να μειώνεται η αμοιβή τους υπέρ των ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών.

Το κύκλωμα, παρότι είχε αντιληφθεί «ελάχιστες» εμφανίσεις αγνώστων προσώπων (αστυνομικοί) στους προαύλιους χώρους πέριξ των αιθουσών εξέτασης, συνέχιζε ασύδοτα και απροκάλυπτα την εγκληματική του δράση. Ακόμα και την ημέρα που αντιπροσωπεία από το Υπουργείο Μεταφορών της Ελβετίας ενημερωνόταν επισήμως για τις προτάσεις που έχει εισηγηθεί  η Περιφέρεια Αττικής στην κυβέρνηση ώστε να διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων (τοποθέτηση κλωβών, jammers κ.ά)! Ούτε, φυσικά, είχε συνειδητοποιήσει ότι με άκρα μυστικότητα «έτρεχαν» στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι εντός των Υπηρεσιών με δεκάδες στοιχεία να διαβιβάζονται στις εισαγγελικές και διωκτικές αρχές.

Advertisement
Advertisement

Εξαφάνισε το αλλιώς…  

Ο «Μικρός» συνομιλεί με ιδιοκτήτη Σχολής Οδηγών από την Ανάβυσσο και τον απειλεί ότι εάν δεν το εξαφανίσει θα υποστεί τα δέοντα τόσο ο ίδιος, όσο και τα γραφεία της Σχολής Οδηγών του.

«Μικρός: Ξέρω για ένα βιντεάκι που παίζει παρά πολύ… Έχεις μια ώρα ακριβώς να το μαζέψεις, να το εξαφανίσεις… Μην κάνεις τον ανήξερο… Θες να έρθω από εκεί και να σε γ@μ@σω ο ίδιος… Μ@@νί που τραβάς βιντεάκια και τα δείχνεις σε όλο τον κόσμο… Θα έρθω με κόσμο και θα στα σπάσουμε όλα στο γραφείο… Αλητ@μπουρα έχει μια ώρα…». Λίγα λεπτά μετά, ο «Μικρός» σε έξαλλη κατάσταση συνομιλεί με τον «Μπουκλάκια» για το επίμαχο βίντεο: «Θα τον σκοτώσω ρε μ@λ@κα… Τώρα πάω με κόσμο, παίρνω μ@λ@κα, έτσι όπως στο λέω, πέντε Αλβανούς, θα φάει σφαίρες στα πόδια… Στο ορκίζομαι… πέντε σφαίρες θα του ρίξω του κ@ργ@@λη…. Πέντε σφαίρες στα πόδια.. Θα τον πάρω απαγωγή… Θα καταλάβει ποιος είμαι… και όλοι θα καταλάβουνε… Τράβαγε βίντεο εμένα με τον Πακιστανό και το στέλνει δεξιά και αριστερά και με κάνουνε σούσουρο… Με πέντε Αλβανούς σε μία ώρα πέθανε… Έτσι όπως στο λέω…»

Advertisement

Η ρουφιανιά… πάει σύννεφο

Ο «Μικρός» θεωρεί πώς το σκηνικό που «παίζει» με το βίντεο είναι η αρχή του κακού, ενώ εκτιμά πως τα συνεχιζόμενα «ριξίματα» ανάμεσα τους «φούντωσαν» τη «ρουφιανιά και τη φαγωμάρα» στους κόλπους της οργάνωσης: «Φίλε μόλις ακουστεί αυτό και γίνουνε κάνα δύο σκηνικά θα μας θεωρούνε τραμπούκους και αλήτες και δεν θα μας μιλάει κανείς…». «Μπουκλάκιας: Άμα γυρίσουν και πούνε τίποτα θα γίνει της π@@τ@νας. Θα βάλω και τη Ξανθιά να τους καλέσει μέσα… Να γίνει κόλαση… Θυμάσαι τις παπαριές που μας έλεγε παλιά και μόλις το έμαθε η Ξανθιά τους ξέσκισε…». «Μικρός: Ρε φίλε πιο μπουρδέλο δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου… Αυτή τη ρουφιανιά, τη φαγωμάρα. Ο ένας να φάει τον άλλον…». «Μπουκλάκιας: Γι’ αυτό και τον πήρα στις Π@ν@γίες τον Μπίλη που σχολίαζε εμένα και τη Ξανθιά»… Του λέω κόψε τις μ@λ@κίες. Ασχολήσου με τη δουλειά σου και τίποτα παραπάνω… Δεν σε ενοχλώ, δεν σε ενοχλεί. Το τι κάνω εγώ με αυτήν δικό μου θέμα..». «Μικρός: Με πήρε τηλέφωνο ο Μπίλης και μου λέει μην κάνετε μ@λ@κίες, μην τσακώνεστε… Εσείς, λέει, το παρεάκι, εννοούσε εμένα, εσένα και τον Μάνο…»

Advertisement

Οι «δανειζόμενες» σφραγίδες

Σε μια άλλη καταγεγραμμένη συνομιλία ο «Μικρός» και ο «Χαρούλης» διαπιστώνουν ότι παράγινε το κακό με άλλους ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών που μετακινούν στο Χολαργό δεκάδες «επίδικους» υποψηφίους «δανειζόμενοι» τη σφραγίδα έτερου μέλος του κυκλώματος. Οι μετακινήσεις αυτές, ως φαίνεται, δημιουργούσαν ιδιαίτερα αυξημένα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της οργάνωσης με τον «Μικρό» να δίνει προειδοποιητική εντολή στον «Μπίλη» να «πιάσει» και να «πετάξει» έξω με δίχρονο αποκλεισμό τον επίδικο υποψήφιο, όπερ και εγένετο. «Μικρός: Είπα (στον Μπίλη) αν δεν τον πιάσει θα του γ@μ@σω τον @γ@μητο, τράβα διώξτον τώρα… Φίλε, έχει ξεφύγει η κατάσταση… ετοιμάσου να γίνει πόλεμος….». «Χαρούλης: Δεν είναι ωραίο αυτό που κάνουν… Είναι ντροπή… Ο Ψηλός θα τα σταματήσει όλα δεν υπάρχει περίπτωση…». «Μικρός: Ο Ψηλός και ο Μπίλης είναι κότες…».

Προσοχή… σύσκεψη με Ελβετούς

Advertisement

Η απληστία, όμως, της εγκληματικής οργάνωσης δεν είχε όρια, δεν είχε τελειωμό. Ένα πρωινό του Σεπτεμβρίου, ο «Μικρός» ενημερώνει τον «Μπίλη» για τους υποψηφίους που είχε προγραμματίσει ο «Μπουκλάκιας». Πληροφορείται από τον συνομιλητή του ότι πρέπει πάραυτα να υπάρξει ολιγόωρη παύση της επικοινωνίας γιατί έρχεται μια επιτροπή από την Ελβετία και θα είναι παραδίπλα όλοι παρόντες. Ο «Μικρός» αυτομάτως επικοινωνεί με τον «Μπουκλάκια» για να του επιστήσει την προσοχή: «Μην πας μέσα… Του μίλησα εγώ… Μου είπε να μιλήσουμε αργότερα γιατί περιμένει μια επιτροπή από την Ελβετία. Θα είναι όλοι εκεί… Ο Γενικός… ο Αντιπεριφερειάρχης… Φοβάται μην μπούνε στην αίθουσα… Πρέπει να μιλήσω και με τον Μάνο, δεν το σηκώνει…». «Μπουκλάκιας: Δεν μπορούμε να τους βάλουμε μπλούζες… ή μάσκες…». Τελικά, το κύκλωμα πετυχαίνει να περάσουν σχεδόν όλοι οι «καλωδιωμένοι». Ο «Ψηλός», η «Ξανθιά» και ο «Μπίλης», το τρίγωνο της διαφθοράς στο Χολαργό, τα είχαν και πάλι καταφέρει… «στιγματίζοντας» εκατοντάδες ευσυνείδητους συναδέλφους τους.  

Ο Γενικός… στέλνει στοιχεία

Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος, ενώ «πονοκεφαλιάζουν» για τα απόνερα της ιστορίας του βίντεο, προβληματίζονται με την επιβεβαίωση πληροφορίας, από την «Κουρκού», ότι ο Γενικός Διευθυντής στέλνει στον Εισαγγελέα «φακέλους» με στοιχεία για ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών. Αυτομάτως κανονίζουν να συναντηθούν το βράδυ της ίδιας ημέρας με τον «Ψηλό» για να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «εν τέλει θα πεινάσουμε». «Χαρούλης: Το βράδυ θα δω τον Ψηλό…». «Τζόρνταν: Πες του… θα πεινάσουμε… Πέρνα να σου δώσω λεφτά άμα θες…». «Χαρούλης: Έχω λεφτά… Θα τα δώσω… Θα τον δω το βράδυ… Αυτό που λένε για τον Εισαγγελέα αληθεύει… Μου το είπε η Κουρκού… ότι έστειλε ο Γενικός έστειλε στοιχεία για τον Κάππα… Το είπε προχθές ο Μικρός αλλά δεν τον πίστεψα…».

Ο «ασύλληπτος» ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών

Στα παγιδευμένα κινητά καταγράφεται η «πλούσια» δράση του «Τζίμη», ενός ιδιοκτήτη Σχολής Οδηγών, ο οποίος είχε κατορθώσει σε διάστημα 30 ημερών να εμπλακεί σε τουλάχιστον 90 διαπιστωμένα περιστατικά νόθευσης των θεωρητικών εξετάσεων είτε κατόπιν εντολής του κυκλώματος, είτε δρώντας μόνος του. Συγκεκριμένα, έχει καταγραφεί να ενεργοποιεί σταθμούς – κεραίες υποβοήθησης υποψηφίων οδηγών σε 47 περιπτώσεις στο Περιστέρι, 32 στο Χολαργό, 9 στον Πειραιά και 2 στην Αγία Παρασκευή.  Ο «Τζίμης» δεν συνελήφθη την ημέρα που οι διωκτικές αρχές έκαναν γενικό «ντου» στις οικίες και στα γραφεία όλων των μελών του κυκλώματος, ωστόσο είναι στη λίστα των κατηγορουμένων και τα ασύλληπτα «κατορθώματά του» αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο στην πολυσέλιδη δικογραφία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παραιτήθηκε από δημοτικός διαμερισματικός σύμβουλος… για να έχει «ψηλά» το κεφάλι.

Αναζητούνται ακόμα δύο γυναίκες

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκτεταμένης έρευνας των διωκτικών αρχών έγιναν 156 άρσεις κινητών τηλεφώνων και πάμπολλες επισυνδέσεις καταγραφής περιεχομένου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και μηνυμάτων sms/mms. Παγιδεύτηκαν δεκάδες κινητά, μεταξύ των οποίων 22 ήταν των εμπλεκομένων στο κύκλωμα, χωρίς σε αυτά να συμπεριλαμβάνονται τα κινητά φαντάσματα (ghost Phones) τα οποία ήταν δηλωμένα σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών προσώπων. Επιπλέον, έγιναν άρσεις σε πληθώρα καρτών sim, που χρησιμοποιήθηκαν είτε για την αναμετάδοση των ορθών απαντήσεων, είτε οι κάτοχοι τους τις χρησιμοποιούσαν ως δεύτερο ή τρίτο τηλεφωνικό αριθμό. Οι αρχές ακόμα αναζητούν 2 γυναίκες, αγνώστων στοιχείων, οι οποίες μετέδιδαν τις σωστές απαντήσεις στους καλωδιωμένους υποψηφίους υποστηρίζοντας το «έργο» των κατηγορούμενων ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών και του κοινού τους διερμηνέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παράνομα διπλώματα: Σφαίρες στους… αδιάφθορους υπαλλήλους!
Παράνομα διπλώματα: Οι συσκευές είναι για αναμεταδόσεις κηδειών!
Διπλώματα: Ιδού οι διάλογοι του κυκλώματος με ιατρούς!