Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παράνομα διπλώματα: Σφαίρες στους… αδιάφθορους υπαλλήλους!

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παράνομα διπλώματα: Σφαίρες στους… αδιάφθορους υπαλλήλους!

ΝΕΑ

Παράνομα διπλώματα: Σφαίρες στους… αδιάφθορους υπαλλήλους!

ΝΕΑ

Ποιοι υπάλληλοι αποτελούσαν τον φόβο και τον τρόμο της εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με όσα έχουν καταγράψει τα παγιδευμένα κινητά τηλέφωνα.

Advertisement
Advertisement

Ακαριαία έδρασαν οι εισαγγελικές και διωκτικές αρχές προκειμένου να εντοπίσουν και να εξαρθρώσουν την εγκληματική οργάνωση που «έστηνε» τις εξετάσεις προκειμένου υποψήφιοι οδηγοί να αποκτούν δίπλωμα οδήγησης.

Λίγες μόνο ημέρες μετά τη διαβίβαση, από την Περιφερειακή Αρχή, της ανώνυμης καταγγελίας προχώρησαν σε αρκετές δεκάδες άρσεις κινητών τηλεφώνων των υπόπτων και επισυνδέσεις καταγραφής του περιεχομένου των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων, αλλά και μηνυμάτων sms/mms.

Advertisement
Advertisement

Το κύκλωμα είχε κάνει «σουρωτήρι» τις εξετάσεις πρωτίστως στο Μαρούσι και το Χολαργό με τη καταλυτική συμβολή των επίορκων υπαλλήλων. Το «μενού», στο ξέφρενο πάρτι που είχε στηθεί, περιλάμβανε εκβιασμούς, πυροβολισμούς μέχρι και απόπειρα ληστείας, παρότι οι μνήμες από ανάλογο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στο Μπραχάμι, το 2019, είναι νωπές και οι δίκες ακόμα… εκκρεμούν!

Μάλιστα επιβεβαιώνεται πλήρως και το ρεπορτάζ του Newsauto.gr που αποκάλυψε τις σφαίρες που είχαν πέσει στο αυτοκίνητο της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Μεταφορών του Βόρειου τομέα!

Advertisement

Γλώσσα λανθάνουσα

Οι διωκτικές αρχές, αυτομάτως συσχέτισαν την υπόθεση με την επίθεση με πυροβόλο όπλο, την περίοδο του Πάσχα, κατά του οχήματος υψηλόβαθμου υπηρεσιακού στελέχους της Διεύθυνσης Μεταφορών στο Μαρούσι, την περίοδο Πάσχα. Μάλιστα στα παγιδευμένα κινητά των μελών της εγκληματικής οργάνωσης καταγράφεται, στις 2 Ιουνίου του 2022, η πρώτη «λανθάνουσα» παραδοχή της εμπλοκής του κυκλώματος στην επίθεση. Ο «Χαρούλης» συνομιλεί με έτερο πρόσωπο λέγοντας: «Είδες το βίντεο στον Alpha… Μας κατηγορούνε ευθέως… Γίνεται μια έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ… Για τις σφαίρες που τις ρίξαμε… Αν τις ρίξανε… Μας έχουν δικάσει ήδη τα κανάλια ότι το έχουν κάνει οι δάσκαλοι… Η μαφία, η μαφία λέει των διπλωμάτων». «Α, πήρε δημοσιότητα για τα… για τις σφαίρες» αναρωτιέται μονολεκτικά ο συνομιλητής του…

Advertisement

Όταν έλειπε η «χοντρή»

Το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος, όπως προκύπτει από δεκάδες συνομιλίες στα παγιδευμένα κινητά, ήταν ο «φόβος και ο τρόμος» της εγκληματικής οργάνωσης. Την αποκαλούσαν «η χοντρή με τα γυαλιά» και ήταν ο μόνιμος βραχνάς του κυκλώματος καθώς επανειλημμένα προέβαινε σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους, εντόπιζε «καλωδιωμένους» και καλούσε την Ασφάλεια για τα περαιτέρω. Αντίστοιχος «πονοκέφαλος» για το κύκλωμα ήταν στο Χολαργό και έτερο υψηλόβαθμος στέλεχος, η «Πρίφταινα» όπως την αποκαλούσαν.

Είναι χαρακτηριστικοί οι διάλογοι δύο ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών: «Η ερώτηση είναι πότε θα μπορούμε εκεί…». «Μ@λ@κα μου τινάζει τα μυαλά, η ερώτηση και μόνο πότε θα μπορούμε…», «Και εγώ δεν μπορώ να κρατήσω τα νεύρα μου…». «Το θέμα είναι τι θα κάνουμε ρε φίλε…» «Την άλλη εβδομάδα θα βάλω έναν Αλβανό… Ο Θεός βοηθός…» «Θα είσαι τυχερός εάν δεν ανέβει…» «Το πρόβλημα είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις… Ανεβαίνει από πίσω… Δεν την βλέπεις…».

Advertisement

Η «φιλενάδα» Κουρκού

Ακόμα και η εσωτερική πληροφόρηση που είχαν από την «Κουρκού» δεν αρκετή. Κανείς δεν ήξερε και δεν μπορούσε να προβλέψει τη μέρα και την ώρα της εμφάνισης της στις αίθουσες για έλεγχο. «Κουρκού: Το πρωί πήγε να μας την σπάσει η κ@ργι@λα… Καλά που ήμουν έτοιμη…Τελικά είχες διαίσθηση…». «Χαρούλης: Ναι δεν είχα καλό προαίσθημα…Θα την πιάσω και θα τις τραβήξω δύο χαστούκια καμιά ώρα…». Σε μία άλλη επικοινωνία ο «Τζόρνταν» ευδιάθετος ενημερώνει τον «Χαρούλη» για το πράσινο φως που τους έδωσε η «Κουρκού», καθώς η «χοντρή» θα απουσίαζε από την Υπηρεσία. «…Ευχάριστα τα νέα. Η φιλενάδα σου μας άναψε το πράσινο φως… Δεν θα φάμε τρίτο άκυρο σερί… Την ενημέρωσα κιόλας ότι έχω ένα δέμα να τις στείλω και γέλαγε πονηρά…». Μερικές ημέρες αργότερα, στις 21/6/2022, ο «Χαρούλης» φανερά εκνευρισμένος και προβληματισμένος ενημερώνει την «Κουρκού». «Σταματάμε λίγο μια βδομάδα… Δεν θέλω να την φέρνουμε στα όρια της…» «Κουρκού: «Α ναι, να ησυχάσετε και σεις λιγάκι…».

Η απόπειρα ληστείας

Ωστόσο, το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο «Χάρης», ο διερμηνέας του κυκλώματος, αποκαλύπτει στην «Κουρκού» ότι «έχουν φτάσει στο αμήν με δαύτη» και πως θα της έκανε ληστεία διότι «του έχει κόψει μεροκάματα».

«Χάρης: Τώρα με πήρε ο Χαρούλης… Όλοι για δαύτη μιλάνε. Δεν θα ξεκουμπιστεί ποτέ από εκεί… Πες μου κάτι. Έχει λεφτά στο σπίτι… Θα την κάνω να μην μπορεί να κοιμηθεί. Να φοβάται να πάει σπίτι της… Σήμερα έκανα ένα σοβαρό ραντεβού με φίλους. Θα το αναλάβουνε αυτοί… Εσύ τσιμουδιά πουθενά αυτό που μιλάμε…». «Κουρκού: Βέβαια και έχει λεφτά…σε χρηματοκιβώτιο μου έχουν πει… Μη τα λες αυτά γιατί… τα τηλέφωνα μυστήρια… Εγώ θέλω να σηκωθώ και να φύγω από εκεί μέσα… γιατί καμιά ώρα θα τη βάλω κάτω και την βαράω μέχρι τι πρωί…».

Το καρτέρι του «λιγνού»

Μια εβδομάδα αργότερα ο «Χάρης» ενημερώνει τον φίλο του, τον «λιγνό», ο οποίος βρισκόταν στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Μεταφορών, ότι η «χοντρή με τα γυαλιά» μόλις επιβιβάστηκε στο όχημά της: «Φοράει πράσινο πουκάμισο και λευκό παντελόνι…». Ταυτόχρονα, ενημερώνει και την «Κουρκού» ότι σε «λίγο διάστημα θα χαιρόταν» γιατί ο «φίλος» του γνώριζε πώς να πραγματοποιεί «κεκαλυμμένα επίδικες πράξεις».

«Χάρης: Συνεχίζει το βιολί της… Σήμερα σήκωσε μια δικιά μου…. Κινέζα… και άλλα τρία άτομα… Κοίταξε κουμπιά, γιακά, όλα αυτά ξέρεις… Να δω πότε θα ανοίξουμε πολλά μπουκάλια… Θα κάνω πάρτυ, να σας μείνει αξέχαστο…» «Κουρκού: Βρε την πουτ@ν@, δεν ησυχάζει. Δεν το βάζει κάτω… Μεγάλη καταραμένη τελικά… Μακάρι να γιορτάσουμε…»

Μία ώρα αργότερα ο «Χάρης» δέχεται τηλεφώνημα από τον «λιγνό» που παρακολουθούσε την «χοντρή» κατά την αποχώρηση της από την Υπηρεσία και βρισκόταν στο τόπο κατοικίας της: «Έλα ρε, ψυχή δεν έχει πατήσει… Το όνομα δεν το γράφει πουθενά… Ξέρεις πως λέγανε τον άντρα της… Πάρε την Κουρκού… Μάθε για να είμαστε σίγουροι…».

Οι διακοπές της «Πρίφταινας»

Το κύκλωμα απεγνωσμένα προσπαθούσε να ενημερωθεί και για … τις καλοκαιρινές διακοπές της «Πρίφταινας». Ενδεικτικοί είναι οι ακόλουθοι διάλογοι ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών με ηγετική θέση στην εγκληματική οργάνωση: «Μικρός: Μ@λ@κα τι καίγεσαι… Τζάμπα στεναχωριέσαι…Βάσει στατιστικών δεν θα μπει…». «Χαρούλης: Είσαι σίγουρος ή μήπως πεθάνει;…». «Μικρός: Αφού δεν πέθανε, δεν θα πεθάνει ποτέ…». «Χαρούλης: Άδεια δεν θα πάρει;…». «Μικρός: Μετά τις 14… Μόλις φύγουμε όλοι θα φύγει μαζί μας και θα ξαναγυρίσει στις 22…»

Δύο εβδομάδες μετά, οι ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών, που έχουν πληροφορηθεί ότι η «Πρίφταινα» επρόκειτο να λείψει, συνομιλούν:  «Μπουκλάκιας: Έφυγε τελικά ο άλλος…». «Μικρός: Έμαθα ότι πήρε άδεια…». «Μπουκλάκιας: Γι’ αυτό φόρτωσα… Την Τετάρτη έχω άλλα πέντε…». «Μικρός: Μπράβο ρε φίλε, φόρτωσε, φόρτωσε… Μόνο κοίταξε μην έχουνε πλαστά χαρτιά και τα μπλοκάρουνε στην είσοδο…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παράνομα διπλώματα: Οι συσκευές είναι για αναμεταδόσεις κηδειών!
Διπλώματα: Ιδού οι διάλογοι του κυκλώματος με ιατρούς!
Αποκάλυψη! Έτσι έπιασαν το κύκλωμα στα διπλώματα