Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διπλώματα: Ιδού οι διάλογοι του κυκλώματος με ιατρούς!

Ελλάδα 1:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλώματα: Ιδού οι διάλογοι του κυκλώματος με ιατρούς!

ΝΕΑ

Διπλώματα: Ιδού οι διάλογοι του κυκλώματος με ιατρούς!

ΝΕΑ

Το Newsauto δημοσιεύει αποκλειστικά τι έχουν καταγράψει τα παγιδευμένα κινητά των κατηγορουμένων.

Advertisement
Advertisement

Τουλάχιστον 10 ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών και 5 στελέχη των Διευθύνσεων Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής αποτελούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν χορηγήσει με παράνομο τρόπο άδειες ικανότητας οδήγησης και πιστοποιητικά επαγγελματικής ικανότητας σε τουλάχιστον 340 άτομα, εισπράττοντας συνολικά τουλάχιστον 700.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής εξακριβωμένα έχουν καταγραφεί ότι απόκτησαν παρατύπως άδειες ικανότητας οδήγησης 53 άτομα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία αλλοδαποί με καταγωγή από Πακιστάν, Αλβανία, Κίνα κ.λπ.

Advertisement
Advertisement

Η εγκληματική οργάνωση είχε εσωτερική ιεράρχηση με διακριτούς ρόλους, ενιαία «ταρίφα» χρέωσης και αμοιβής, κοινό διερμηνέα και κέντρο υποβοήθησης, καθώς και οπτικοακουστικό εξοπλισμό, το οποίο μοιράζονταν και το μετέφεραν ανάλογα με το «στήσιμο» των αιθουσών εξέτασης, πρωτίστως, στο Μαρούσι, το Χολαργό, τον Πειραιά, την Αγία Παρασκευή κ.ο.κ.

Χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες ή υποκοριστικά, όπως: «Μικρός, Ψηλός, Μουστάκιας, Μπουκλάκιας, Ξανθιά, Κάππα, Τζώνυ, Μπίλης, Κουρκού, Χαρούλης, Μάνος, Τζόρνταν, Τσίλος, κ.α».

Το Newsauto.gr σήμερα αποκαλύπτει ότι αρκετοί από τους κατηγορούμενος ιδιοκτήτες φέρονται να είχαν και τους προσωπικούς τους «γιατρούς» με τους οποίους είχαν συχνές επικοινωνίες τόσο για την αποστολή δικαιολογητικών υποψηφίων, όσο και για το χρόνο και τόπο παραλαβής των ψευδών γνωματεύσεωνπιστοποιήσεων.

Advertisement

Οι διάλογοι του «Μικρού», του «Χαρούλη», του «Κάππα» και του «Τζόρνταν» που έχουν καταγραφεί από τα παγιδευμένα κινητά είναι ενδεικτικοί και συνάμα ποταποί. Επιπλέον, είναι καταγεγραμμένοι διάλογοι του «Χαρούλη» με πελάτες, τους οποίους ενημερώνει για την «ταρίφα» της διεκπεραίωσης της υπόθεσής τους, χωρίς ιατρική εξέταση και χωρίς υποχρέωση παρακολούθησης μαθημάτων εάν το δίπλωμα είναι επαγγελματικό!

Διάλογοι με ιατρούς:

Advertisement

-«Έλα, είναι έτοιμη η παραγγελία;» «Έτοιμη, την τυλίγω τώρα»…

-«Τι μου έστειλες ρε… δεν ξέρω να το ανοίξω». «Είναι ένα πακέτο με διπλώματα, ταυτότητες, όλα… Είδες τα άλλα δύο τα πρωινά…»

-«Είσαι έτοιμος γιατρέ;»… «Τώρα το φτιάχνω»… «Τώρα; Μας γ@μ@σες ρε φίλε… Σε πόση ώρα να έρθω;»… «Σε μισή…».

Advertisement

-«Είμαι στο ΚΕΠ… κάνω γνήσια και έρχομαι καπάκια σε δέκα λεπτά…». «Ε… αυτό δεν είναι δωδεκάμισι όμως… Τώρα είναι μία παρά είκοσι και είσαι ακόμα…».

-«Τι μ@λ@κία έβαλες…ΑΜΚΑ θέλω…μου έβαλες ΑΦΜ ρε μ@λ@κα» «Όχι ρε π@@στη… Τον μπ@στ@ρδο τον Βούλγαρο… Γράψε ανασφάλιστος…»

-«Έχω στείλει άλλα δυο στο κινητό…». «Θες να κάτσεις λίγο να τα φτιάξω μπαμ;…».

-«Καλημέρα. Μήπως είναι έτοιμα;»… «Ναι, ότι έστειλες τα έχω φτιάξει…».

-«Έλα… τι κάνετε, αλλάζετε κινητά;». «Να φέρεις ότι θες για να τα φτιάξουμε. Την Τετάρτη φεύγουμε…»

-«Γιατρέ μου είναι έτοιμα;»… «Ναι ρε, έλα να τα πάρεις σε δέκα λεπτά…»

-«Που είσαι; Πνίγηκες στον Ωρωπό;». «Εδώ είμαι ακόμη… Αύριο γυρίζω». «Στα έχω όλα έτοιμα… Θα τα πούμε αύριο…»

Συνομιλίες «Χαρούλη» με πελάτες:

-«…Το δίπλωμα σου έχει λήξει… Καλά θα το φτιάξουμε… Το κόστος είναι στα 220 ευρώ… με τους γιατρούς με όλα, τα πάντα… Αν δεν είχε λήξει θα ήταν γύρω στα 100 ευρώ….

-«… Όλα μαζί, με το ΠΕΙ, στα 250 ευρώ… Και δεν θα πας πουθενά. Ούτε γιατρούς… Θα γράψω ότι έκανες και τις ώρες…».

-«… Ήρθα δυο, τρείς φορές και δεν σε βρήκα. Λήγει σήμερα το δίπλωμα μου». «Βγάλε φωτογραφία… πάρε ταυτότητα και δίπλωμα και έλα από το γραφείο να το φτιάξουμε. Όλα μαζί 320 ευρώ…» «… Πολλά είναι για μένα…» «Το ξέρω, αλλά τι να κάνω. Οι γιατροί είναι τέσσερεις… δεν μπορώ ειλικρινά»… «Να στα δώσω σε 2 δόσεις…» «Εντάξει μωρέ… Εντάξει…»

-«Ρε φίλε, μπορούμε να ανανεώσουμε το δίπλωμα του πεθερού μου. Τι πρέπει να κάνουμε». «Τι ηλικία είναι… Είναι σε καλή κατάσταση». «Είναι 73, δεν έχει θέματα…». «Φέρε φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, την ταυτότητα και το δίπλωμα φωτοτυπία… ά και το ΑΜΚΑ του… Κοστολόγιο 180 ευρώ για να μη πάει σε γιατρούς, να μην κάνει τίποτα…».

Όπως αποδεικνύεται το «τανγκό» της διαφθοράς θέλει 3, 4 ή παραπάνω άτομα και σε καμία περίπτωση δεν θέλει μόνο 2 άτομα.

Άλλωστε πέραν των ιατρών που όπως φαίνεται εμπλέκονται στο κύκλωμα με τα παράνομα διπλώματα υπάρχουν και κάποιοι φαρμακοποιοί που εμπλέκονται ως «μεσάζοντες» καθώς οδηγούν πάρα πολλούς ηλικιωμένους τόσο σε σχολές οδηγών όσο και σε γιατρούς για να τους ανανεώσουν τις άδειες οδήγησής τους παράνομα έναντι αμοιβής καθώς τα φάρμακα που λαμβάνουν αναγράφουν ρητά ότι απαγορεύεται η οδήγηση!

Αλλά όπως φαίνεται τα πάντα «θυσιάζονται» στο βωμό του χρήματος και μάλιστα τόσο οι ιατροί όσο και οι φαρμακοποιοί «συμβουλεύουν» τους ηλικιωμένους να μην συνταγογραφούν τα φάρμακα που απαγορεύουν την οδήγηση ώστε να μην εμφανίζονται στο ιατρικό τους φάκελο αλλά να τα αποκτούν μόνοι τους καταβάλλοντας ολόκληρο το ποσό και όχι μόνο την συμμετοχή τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη! Έτσι έπιασαν το κύκλωμα στα διπλώματα
Διπλώματα: 240 υποθέσεις στον Εισαγγελέα σε 8 μήνες!
Πρώην στέλεχος της ΕΥΠ στο κύκλωμα με τα διπλώματα!